Molim za savet: Kartica ili mixer?
Zamolio bih iskusnije clanove da mi malo pomognu oko kupovine, posto imam nekih nedoumica i nejasnoca.
Trenutno imam Lexicon Omega karticu, a razmisljam o kupovini Alesis MultiMix 6 USB zbog 2 dodatna kanala... ako sam dobro razumeo uz pomoc ovog miksera preko USB-a mogu istovremeno da snimim 6 odvojenih kanala?
Ono sto me malo buni je da li mi je u ovom slucaju uopste potrebna kartica, obzirom da sve sto snimam, snimam preko "eksternih" instrumenata, pa mi je nebitno da li imam kasnjenje kompa. Dakle, komp koristim za preslusavanje, nije MIDI sinhronizovan sa instrumentima, na kompu samo radim doterivanje mixa i mastering, koristeci kompresore, reverb i te neke osnovne stvari . Da li na ove stvari kartica ima uticaja ili je za obradu zvuka u ovom slucaju potrebna samo sirova procesorska snaga, tj. da li ce recimo neki softverski reverb u finalnom renderingu trake bolje zvucati sa karticom?
Takodje, komp preko USB-a vraca signal u MultiMix 6, pa odlazi na monitore, tako da mi ovde kartica gubi smisao osim ako nema neki konkretan efekat na zvuk.
Rezime je pitanje: Da li je Alesis MultiMix 6 USB dovoljan za moje potrebe ili mi je uz njega neophodna kartica?
|