Go Back   Rumski Forum > Video > Video editing (produkcija)

Video editing (produkcija) Ovdje mozete diskutovati o svemu vezanom za Video prokuciju (montazu, editing)...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-03-2013, 01:00 AM   #11
Geronimo
Member

Geronimo's Avatar

Default Re: Dali je neko od vas odradio svoj muzicki spot sam?

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Joj molim te, prime objektivi i 5d mk2... Ima toliko izrađen moire, a takav o?tar objektiv ga mo?e samo pojačati. Za amaterskog snimatelja je apsolutno bolje i jeftinije uzeti svjetlosno jak zum i pojednostaviti si muku.

Ja mislim da za profesionalan spot treba anga?irati profesionalce. Ako hoćete da bude dobro snimljeno, dobro osvjetljeno i na kraju dobro izmontirano - to neće biti lako DIY. Ne govorim samo tehnički. Bit će kao i bilo kakav glazbeni mix - uvijek fali ono ne?to.

BTW super mi je ovaj stop-motion spot. Jedino bih ja to mo?da malo drugačije kolorirao Inače stvarno super...
E hvala to je bilo 2007 ... od tada se dosta napredovalo. U tom trenutku nisam imao adekvatan monitor a i dosta se toga propustilo (kamerman a i sam moj rad sa bojana). Sve je vezba )

Slazem se sa tobom profesionalcima treba prepustiti profi look doduse velikim ucenjem preko neta mogu se postici odlicni rezultati
Geronimo is offline   Reply With Quote
Old 02-03-2013, 06:55 PM   #12
yaix
Junior Member

yaix's Avatar

Quote:
Originally Posted by Tomislav View Post
Joj molim te, prime objektivi i 5d mk2... Ima toliko izrađen moire, a takav o?tar objektiv ga mo?e samo pojačati. Za amaterskog snimatelja je apsolutno bolje i jeftinije uzeti svjetlosno jak zum i pojednostaviti si muku.

Ja mislim da za profesionalan spot treba anga?irati profesionalce. Ako hoćete da bude dobro snimljeno, dobro osvjetljeno i na kraju dobro izmontirano - to neće biti lako DIY. Ne govorim samo tehnički. Bit će kao i bilo kakav glazbeni mix - uvijek fali ono ne?to.
I opet filozofija.
Objektivi, tehnika, moire, preampi, konverteri, bitrejtovi...a ne, to je audio
Dakle, isti k#%"c.

Radite sami i dobijete govno...ali barem je djabe i vase.
Platite profica i isto dobijete govno...ali nije vase i sigurno necete biti zadovoljni.
Spotovi definitivno ubiju ili u najmanju ruku degradiraju muziku, tako da ih je bolje ne raditi...ali ako radite, neka budu sto jeftiniji i sto ludji...zajebite tehniku i tehnikalije...ako izgleda dobro, dobro je!
Sa mobitelom se cuda dobiju...ako vec uzimate profica, bitniji je dobar montazer nego snimatelj.
yaix is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 06:29 AM   #13
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Talking Re: Dali je neko od vas odradio svoj muzicki spot sam?

Quote:
Originally Posted by yaix View Post
I opet filozofija.Radite sami i dobijete govno...ali barem je djabe i vase.
Platite profica i isto dobijete govno...ali nije vase i sigurno necete biti zadovoljni.
Spotovi definitivno ubiju ili u najmanju ruku degradiraju muziku, tako da ih je bolje ne raditi...
Auh, ne bih se slozio. Danas, da bi se prezentovala numera spot je samo +. Mnogi spotovi su obelezili neke legendarne numere (Around the World recimo od Daft Punk-a) i dosta pomazu u promociji, da ne kazem da ce tako vise ljudi da ih pregleda/preslusa.

Naravno ako je muzika sranjce, po meni, dzaba spot onda .

Ja sam iz zezanja (za neki dodatne poene za jedan predmet) radio neki "spot" za svoju neku elektro amb. stvar. Kuci, uz pomoc ok dig. foto aparata i Adobe Premiere-a. S obzirom da mi je prvi put, prijatno sam bio iznenadjen rezultatima.

Zajebi Hi-Fi-Mega opremu, ideja i prica/poruka spota i dobra pesma je po meni ono sto ce naci put do slusalaca...

@Audiostorm: Uh...bas me razbudio onaj deo kad videh zubice one i transformaciju u onu kreaturu, pretty scary .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 06:58 AM   #14
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Ovaj "MASTURBEATOR" - ODMAH DA PROMENI IME!!!

Prvo, glupo je ..drugo, uopste sebi ne cini uslugu sa takvim imenom..
To je kao kad sam sebe pokusavas da sjebes !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 08:05 AM   #15
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

ima dosta tu smisla al evo profi u par reci i to je to.
1.green screen
2.5-6"reflektora" ( po dva sa strane i jedan gore prema dole direkt na platno da ne bude senki, sa odredjenom snagom svetlosti, da bude bela kao papir hah
3.HD kamera moze bilo koja kad imas prostoriju ovako uradjenu i osvetljenu
4.par puta na istu pesmu nasnimis iz razlicitih uglova sa menjanjem polozaja svetlosti
5.karticu vadis, prebaci na harddisk, komp mora bit jak
6.2 programa ,, adobe after i premier
7.to je to, kraj sveta

dodaci
8.mozes otici pre snimanja spota zamisliti ideju, koje kadrove zelis u spotu, odes fino posnimas ih po 3 i po minute ili po sekvencama, kasnije ces u te sekvence ubaciti pevace, grupe, koga god, profi.

9.skini tutorijale video za premier i after imas koliko hoces za svaku seriju
,pogledaj sve ce ti bit jasnije
10. ma kolko os imam ideja i sa cim i sta i kako

11.slabo ko ce ti reci za green scren, koji je preuzeo filmsku industriju
,naucio sam stvari samo tako, kontam kad skupim love sledece, sve bacit na prostor i ovo gore, to volim
multimedia, muzika i video ide jedno sa drugim

12. ako naucis sa tim raditi mozes ladno ponuditi se bilo kojem nasem filmskom studiu i raditi sta zelis, samo ne znam kakva je situacija, mislim da nema se para za to, a trebalo bi, kao sto ceo holiwud na to ulaze.

13.poz

jednostavno bez nekih para
1. digitalni bilo koji koji snima HD
2. malo vise svetlosti na to sto snimate
3.pospajaj i izmixaj u premieru
4.export to youtube u hd, moze 720p, nema potrebe vise

Last edited by branoy; 08-03-2013 at 08:16 AM.
branoy is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 10:38 AM   #16
yaix
Junior Member

yaix's Avatar

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post
Auh, ne bih se slozio. Danas, da bi se prezentovala numera spot je samo +. Mnogi spotovi su obelezili neke legendarne numere (Around the World recimo od Daft Punk-a) i dosta pomazu u promociji, da ne kazem da ce tako vise ljudi da ih pregleda/preslusa.

Naravno ako je muzika sranjce, po meni, dzaba spot onda .

Ja sam iz zezanja (za neki dodatne poene za jedan predmet) radio neki "spot" za svoju neku elektro amb. stvar. Kuci, uz pomoc ok dig. foto aparata i Adobe Premiere-a. S obzirom da mi je prvi put, prijatno sam bio iznenadjen rezultatima.

Zajebi Hi-Fi-Mega opremu, ideja i prica/poruka spota i dobra pesma je po meni ono sto ce naci put do slusalaca...

@Audiostorm: Uh...bas me razbudio onaj deo kad videh zubice one i transformaciju u onu kreaturu, pretty scary .
Ima i tu nesto, ali danas (upravo zbog spotova) muzika se sve manje slusa, a sve vise gleda.
Na to sam ljut i zato sam apsolutni protivnik bilo kakve vizualizacije muzike.

@branoy:
A brate i ti lupas po diviziji
Mogao si tako reci :"Uzmes u87, ssl 4000 i vrhunski monitoring i napravis pjesmu...nema nikakvih problema, sve ide i sve je pro"
Dajte ljudi, manite se tehnikalija...ako je dobra ideja, moze se snimiti mobitelom i montirati u movie makeru.
yaix is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 06:20 PM   #17
Granata
Member

svi o ideji, tehnici i opremi, ni sluchajno da i za vizuelne medije treba neki talenat i izvezbano oko.
To je ta pricha, kupi behringera za 100 evra i krekovani cubase, smisli dobru ideju, a shto si operisan od sluha - nema veze.
Granata is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 10:49 PM   #18
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Post Re: Dali je neko od vas odradio svoj muzicki spot sam?

Quote:
Originally Posted by yaix View Post
Ima i tu nesto, ali danas (upravo zbog spotova) muzika se sve manje slusa, a sve vise gleda.
Na to sam ljut i zato sam apsolutni protivnik bilo kakve vizualizacije muzike.
Razumem te u potpunosti i sam sam veoma kivan na takvo stanje stvari danas.

Quote:
Originally Posted by Granata View Post
svi o ideji, tehnici i opremi, ni sluchajno da i za vizuelne medije treba neki talenat i izvezbano oko.
To je ta pricha, kupi behringera za 100 evra i krekovani cubase, smisli dobru ideju, a shto si operisan od sluha - nema veze.
Da li treba nekome kada pita sta mu je osnovno potrebno za snimanje spota i neka iskustva u izradi da napisem: "Bez talenta neces dogurati ni do prvog stepenika, talenat i izvezbano oko su za prvi put najbitniji"?

Ne bih se slozio...neka proba, vidi, uradi sam..brzo ce uvideti da li moze ili ne moze...

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote
Old 08-03-2013, 11:03 PM   #19
Granata
Member

Quote:
Originally Posted by Filip_ View Post

Da li treba nekome kada pita sta mu je osnovno potrebno za snimanje spota i neka iskustva u izradi da napisem: "Bez talenta neces dogurati ni do prvog stepenika, talenat i izvezbano oko su za prvi put najbitniji"?

Ne bih se slozio...neka proba, vidi, uradi sam..brzo ce uvideti da li moze ili ne moze...
Ovo nije bio odgovor na sakijevo pitanje, ovo je vishe bio odgovor na savete tipa treba ti dobra ideja ili green screen i 5 svetala...

sakiju za to shto zeli moze biti dovoljna i najjeftinija digitalna kamera, neki movie maker, da zna da rukuje s tim, i da se odluchi gde ce i s kim da snima, al ako ima neke specijalne zahteve, mozda bi bilo dobro i da okachi neki primer i dobije josh konkretniji savet kako bash to da postigne...
Granata is offline   Reply With Quote
Old 09-03-2013, 02:33 AM   #20
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

vidi se da ovde posle mene sto su odgovarali ne citaju do kraja, vec odma blate nekog , to je prvo.
ima ispod pise jednostavno bez mnogo para i sta nije jasno?
branoy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules