|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
? Meni je "gusci" osetno od LexSerije. Da ne spominjem koliko "lepo" radi kad je jako dug tail (4s i vise).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
Sve je to fino, ima tu lepih stvari, taj LX480 je odličan, 112 isto...
Ali sve to u nekom pop-rok miksu...odeeeeeee...potoneeee...nemaaaaaaa... Staviš na doboš i solo je do jaja. I onda odsoliraš i kao da ga nema totalno, ili je duplo kraći... I onda šrafiš, šrafiš,...i na kraju nema doboša ni reverba...samo muljčina... Nekad po nešto i izvučem, ali kombinacijom više reveraba...heheh... Lex pcm vst...prosto ne shvatam.. IMHO..težak stajski đubar! Ali ok...zavisi za šta i tako...
![]() |
#13 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Reverb inace retko i izlazi u miksu ako nije neka neopterecena deonica, gde moze da izadje, a da ne zamulja sve. To nema veze sa reverbom (dobro, ima donekle), vise je vezano za sam miks (nekad reverb sa gejtom cini cuda). Upravo ocekujem da ce ovaj izlaziti na nekim natrpanijim delovima, jer ima taj malo ostriji karakter... Nisam ga probao u real-life situaciji.
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Ako pričaš o pcm91, to je plate i ne znam koliko je sveupotrebljiv... To je "fini" lex...
Nije mi neko rešenje za bubanj... Daleko od toga da ne može...hehe... Opasna sprava! Za bubanj je pcm70 (480 za sirotinju) apsulutno nadmoćan...jer je "prljaviji"...gušći...kako god ko hoće... Delimično si u pravu za "prolazak" kroz miks, u vreme kada su ovi uređaji korišćeni, niko nije napucavao rms na -2... ...u takvoj "gužvi" makar i sa minimalnom postavkom, retko šta osim ekstremnih vrednosti prođe... ...čak su nekad postojali "VU metri", i radili su kad pustiš nešto... ![]() Danas poprilično služe samo da pokažu pauzu između pesama....
![]() |
#15 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() Jes' vala...
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Slu?ao sam ja i 480 pa je to gusto kao magla u februaru, ovo nema veze sa tim, ne volim da upotrebljavam te pau?alne ocene, ali zaista zvuči pomalo metalno.
?to se tiče PCM91, ja sam dugo mislio da tripujem, ali PCM80 je osetno mek?i i lep?i, meni 91 zvuči kao ova PCM Native verzija, nisam poredio, ali mi takav utisak ostavlja. Realno, ne kriste se reverbi danas mnogo, ali i sada kad čujem neke Italijane iz 2011. i 2012. dođe mi da puknem od muke kako zvuče ti reverbi. Ima tu svega, nije to samo reverb, tu je vokal, cela matrica, ceo kontekst, pesma, ma... Sto puta pre?vakana priča.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Onaj Nek, čoveče...tooona reverba i sve brutalno... ! ![]() Ne znam ?ta je, ali mi zaista ne zvuči kao neki buđavi VST, mada ko zna, ali sound sabija definitivno!
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Lex PCM i Relab i dalje najbolji u mixu
![]() Eventide Blackhole bih voleo da probam za neke deep space zvukove ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Reverb? | Bockie | Nik?a Brato? | 8 | 18-01-2011 09:46 PM |
Waves CLA True Classics | Everbeatz | Audio Software | 5 | 16-07-2009 10:42 AM |
-=Reverb=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 3 | 26-02-2005 12:00 AM |
Reverb | Eon | Audio Produkcija - Tehnike | 41 | 09-06-2004 12:26 AM |