|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
U My loves je dobos layerovan, triger + originalni, a u drugoj pesmi nema trigera.... btw, taj triger je i jedini, sve ostalo je iz ruke ![]() probacu malo da doteram odnose, imam problem, generalno, sto je pevac, ujedno i gitarista i sve vreme nam je gitara nekako u drugom planu, u odnosu na sve ostalo.... tako da nam cesto promakne....
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Vrlo je verovatno da previše dogmatski posmatram stvari, ali ovakva svirka ustvari zahteva samo dva plana u miksu: "vokal" i "sve ostalo". Ustvari sam to i rekao u prethodnom postu - povuci doboš u drugi plan, a gitare, hammonde i slične stvari privuci u isti taj plan. Pa ih i izvuci u prvi plan kad treba. Sve će lepo da se zalepi jedno za drugo. I vozi vokal automatizacijom, naravno... Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
recimo da se slažem sa ovim što je awacs napisao... ali moram reći da mi mnoooogo fale visoki (da ne kažem "kristal" zvuk") u ovim pesmama... recimo stanjio činele, doboš malo "prosvetlio" itd... po meni ovo treba da bude i malo fancy zvučno. I lično bih se još igrao sa reverbima, sve mi je malo dry i sirovo.. inače dobar posao ovako sve generalno, a ja ti pričam svoj neki doživljaj samo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Hvala, Vucino ![]() moguce da fale, mada je nisam jurio neki ultra moderan zvuk...ima mesa da se doda gore, cinele su dobre, korekno snimane, ...... ali probacu i tu varijantu.......
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
da....mada nema nista na masteru.... sem Fab L lim......... mozda se vecina stvari o kojima pricas da popraviti jednim masivpasiv ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
To ?to zvuči dry je po meni taman toliko da ostane prostora za dodavanje malo reverba u masteringu. Isto va?i i za EQ, čini mi se da je za sirov miks i bolje da bude ovako. Jedino ono ?to Vasa reče za odnose, mo?da ba? treba uzeti za referencu njegove probne mikseve kojih ovde ima na temama gde su postavljani kanali za testiranje. Kod njega su ti planovi stvarno savr?eno razdvojeni i jasni, ?to naročito dolazi do izra?aja u niskim frekvencijama, gde se obično de?ava najveće "muljanje".
Ali sve su to sitnice naspram glavne stvari. ?to na engleskom? Znam, znam da je o tome pričano hiljadu puta, ali jednostavno mi je bezveze raspredati o tome da li treba podići malo visoke tamo gde su činele i sl. a ne reći ni?ta o osnovnim problemima...
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
nisam chitao dosadashnje kritike i komentare pa se nadam da necu previshe odskakati.
![]() Muzika mi se generalno ne svidja jer mi je sve jako nepovezano, i vokal nema nikakav gruv i ima dosta falsheva.. ne uklapa mi se u celu prichu uopshte.. a i veliki sam protivnik pevanja na engleskom ako ti engleski nije apsolutno perfektan. mada znash kako, da ne budem bash "najpljuvach rumskog" ti reche da je ovo neka funk, rock i reggae, a ovo ne vidim ni kao jedno ni drugo ni trece.. ![]() ![]() Sad shto se mixa tiche (naravno ovo je sve kako bi meni bilo logichno da zvuchi) u pesmi "my loves", kanta dobosh mi se ni malo ne svidja. ne ide mi uz stvar. Ali ako si bash zamislio tako da zvuchi, probaj da mu dodash malo tape saturacije decapitor ili bar malo inflatora i zavuci ga nize u miksu ali mu digni sam tranzijent. Sad, ja ovo slusham na nekim 3,5" aiwa matorim kanta zvuchnicima, ali sve preslushavam kod kuce na tome tako da ih koliko toliko poznajem samo ne mogu chuti lepo odnose bassa i kicka tako da ne mogu to da komentarishem.. Uz to recheno, fali mi gitare i pad i slichno da mi budu glasnije. A ako ti se gubi vokal kad dignesh sve sem bubnja i bassa, ti ga izvuci paralelnom kompresijom. tell your boss.. uhhh.. ovde se treba igrati sa editovanjem.. mnogo.. gitara dosta chesto mashi ritam, i kick isto ne radi kako treba.. mislim da je bass chak ok ali da noga previshe sheta.. onda ce ti miks proraditi pa cesh moci i da spustish bass u miksu.. isto mi fali da chujem vishe "harmonskih instrumenata".. Sad jedva da razumem rech shta pevach pricha, ali u refrenu pretpostavljam da pricha "tell your boss to shut up".. probaj da mu skinesh malo deessinga sa vokala tu jer se ne chuje S na "boss".. mislim da imash previshe rooma na bubnju i da to dodatno smanjuje gruv jer ne puca onako funkerski kako pretpostavljam da zele.. mozda bih i ovde minimalno digao tranzijent na doboshu.. ali MINIMALNO. ![]() U principu mi treba vishe saturacije na vecini stvari, i da bude malo "shiljatiji" mix, shto cesh moci da uradish kad dignesh isntrumente, onda mozesh malo da "nashiljish" visoke na drumsetu i ostalim udaraljkama.. i mislim da bi malo saturacije i paralelne kompresije na vokalu dosta pomoglo jer mi je pevach jaaako slab.. Eto, nadam se da ti neshto znachi i da je bar malo pomoglo.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
naravno.....bukvalno svaki savet pokusavam da primenim na mixu....probacu pa okaciti za koji dan
![]()
![]() |
#20 |
VIP Member
|
![]()
... jedino ?to u miksu ne mo?e da se promeni je jezik na kom se peva. Nemam ja ni?ta protiv engleskog jezika (makar i sa nesavr?enim izgovorom), nego ne razumem za?to ljudi misle da su pametniji na engleskom nego na onom jeziku na kom inače razgovaraju sa kasirkom u bakalnici...
Pozdrav, Vasa
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
molim za savet | hogarstrasni | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 15 | 13-12-2012 10:08 AM |
Molim za savet od doktora sa Rumskog | sasar | Computer Hardware | 10 | 25-03-2011 08:35 PM |
molim pomoc/savet | herbsmanno1 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 28-01-2011 10:14 PM |
Molim za savet | Proton | Audio Software | 3 | 06-03-2010 06:00 PM |