Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-08-2012, 07:03 PM   #11
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Default Re: Monitor kontroleri

ma kod tc kontrolera mi se svi?a jer je zapravo kombinacija monitor kontrolera i DAC-a,?to npr.SPL kolko vidim nije...samo ?to vjerujem da spl ima puuno bolji headphone amp ?to mi je opet dosta bitno......puno pri?am ahaha
Old 13-09-2012, 04:07 AM   #12
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Mackie Big Knob!
Probao sam i Presonus Monitor Station i Mackie Big Knob. Presonus je prema Big Knobu po mom misljenju, najobicnija igracka i po kvalitetu i po soundu. Bacili smo Presonusa u kantu i sada koristimo Big Knob i za njega imam samo reci hvale. Ima sve sto moze zatrebati, a opet je strasno jednostavan. Jako je robustan i kvalitetan.

Big Knob

Last edited by psionic; 13-09-2012 at 04:10 AM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 14-09-2012, 05:07 PM   #13
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Mackie Big Knob!
Probao sam i Presonus Monitor Station i Mackie Big Knob. Presonus je prema Big Knobu po mom misljenju, najobicnija igracka i po kvalitetu i po soundu. Bacili smo Presonusa u kantu i sada koristimo Big Knob i za njega imam samo reci hvale. Ima sve sto moze zatrebati, a opet je strasno jednostavan. Jako je robustan i kvalitetan.

Big Knob
izme?u Mackie big knoba i TC Electronic BMC-2-a je u hrvatskoj razlika oko 70 eura...big knob ima hiljadu vi?e ulaza i svega a razlika u cijeni je tako mala? U ?emu moze biti kvaka?
Old 14-09-2012, 08:25 PM   #14
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by Anthony View Post
izme?u Mackie big knoba i TC Electronic BMC-2-a je u hrvatskoj razlika oko 70 eura...big knob ima hiljadu više ulaza i svega a razlika u cijeni je tako mala? U ?emu moze biti kvaka?
Mackie je analogna sprava i podrzava samo analogne ulaze i izlaze. TC ima i AD/DA konvertore u sebi (prima i digitalne signale), sto je samo po sebi dovoljno da znatno digne cenu.
Old 16-09-2012, 02:37 AM   #15
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Mackie mi farba zvuk. Tc ne. Imam oba.

Mackie ima mnogo vise mogucnosti.

For the record, ne volim TC kao firmu. Ali ovaj mali ... sabija.
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 16-09-2012, 04:29 PM   #16
Anthony
Member

Anthony's Avatar

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post

odli?no,napokon netko tko ima TC-a daj mi reci,po tvom misljenju dali je primjetna promjena u zvuku sa Fast Track Proa na TC bmc2? najvise me muci sto stvarno nemogu potegnut do zagreba poslu?ati ga pa idem na preporuku,i taman se spremam prodat Fast Track Pro....
Old 16-09-2012, 06:54 PM   #17
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:

Mi radimo sa TC Konnekt48 karticom, a BigKnob koristimo kao monitor kontroler (iako konnekt48 ima svoj kontrol station). Ja licno nisam nesto primetio da BigKnob boji ton, ali TC svakako vazi za transparentnije resenje.

Da li TC kontroler moze da radi kao zaseban audio interfejs ?
Old 17-09-2012, 12:33 PM   #18
darkstar
Stara Rumski Elita 2003.

darkstar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Anthony View Post
odli?no,napokon netko tko ima TC-a daj mi reci,po tvom misljenju dali je primjetna promjena u zvuku sa Fast Track Proa na TC bmc2? najvise me muci sto stvarno nemogu potegnut do zagreba poslu?ati ga pa idem na preporuku,i taman se spremam prodat Fast Track Pro....
Anthony, da naravno, genelec 8030 sam slusao A/B vezane direktno na maudio 1814 , pa na Tc ... mnogo bolja definicija basa, mnogo jasnije kompresije, prosto receno, skinuto cebe i jos izostreniji zvuk na ionako ostrim genelecima...

Jos jedna fora je sto na TC mozes da napravis jednom sebi referentni nivo slusanja, i da onda to zapamtis, pa ako odes u drugi studio, postavis svoju spravu, kliknes REF i slusas nivo koji si ti kalibrisao.

Psionic, tc moze da radi bez kompjutera. Nisam siguran na sta si mislio, on nije audio interfejs, vec monitor kontroler, znaci ne moze da snima/reprodukujje signal kako mu komp naredi ...
darkstar is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2012, 01:26 AM   #19
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Psionic, tc moze da radi bez kompjutera. Nisam siguran na sta si mislio, on nije audio interfejs, vec monitor kontroler, znaci ne moze da snima/reprodukujje signal kako mu komp naredi ...
To sam mislio... Znaci ne moze, radi samo kao konvertor i kontroler... Ok, hvala.
Old 18-09-2012, 01:56 AM   #20
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
........
Pre bi se mogao nazvati "eksterni DAC", jer je funkcionalno slican malim uredjajima koje prave Mytek, Benchmark, Lavry... samo je u formi male kontrolne "konzole" sa dugmetom za gain i vu metrom, i verovatno nisu konvertori toliko kvalitetni kao gore navedeni.

Psionic, BMC-2 nema AD konvertore.

Na stranu funkcionalnost i konektivnost (ima RIAA ulaz za gramofon... zamisli! ), ali od Mackie Big Knob nije tesko zvucati bolje.

Quote:
.........
Jos jedna fora je sto na TC mozes da napravis jednom sebi referentni nivo slusanja, i da onda to zapamtis, pa ako odes u drugi studio, postavis svoju spravu, kliknes REF i slusas nivo koji si ti kalibrisao.
...
To ne zavisi samo od gaina monitor kontrolera , nego i od konkretne osetljivosti monitorskih zvucnika (ceo lanac od pojacala do drajvera) koja se moze razlikovati mnogo od zvucnika do zvucnika, kao i od udaljenja zvucnika od slusaoca ... tako da im je taj "feature".... prakticno prd*z na vetru... mada je zgodno da se neko zaleti i prelomi da kupi zbog toga.... cak i ako mu bas ta funkcija treba a ne radi posao kasnije... eto, imali su najlepsu zelju...
S druge strane, to samo govori da je gain digitalno kontrolisan a ne analogno.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 18-09-2012 at 01:58 AM.
boggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules