|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ne mislim na to......... nego - svaka dobra klavijatura je kada se pojavila kostala bar 4300 DM (maraka)..... Dx7, m1, T3...
Naravno, glupo je porediti M1 i npr triton LE sa stanovista upotrebljivosti danas, ali je ipak M! za mene i dalje instrument, a LE komad plastike (iako neuporedivo korisniji za tezgarenje)...... BTW ne razumem politiku rolandovih workstationa od XP60 pa na ovamo.....meni se njihova sample baza i generalno zvuk jako dopada, u nekim segmentima i vise od Yamaha koje sviram poslednjih godina..... ali 64 user performance ??!!! to ne mogu da shvatim........ takodje, fantomi.... treba da otkucas pola abecede po tastaturi da bi promenio farbu u zivoj svirci.......
![]() |
#12 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
polako,polako ...
Offe, mesas xp 30 sa 50 i 80 ... cena xp-a kad je izasao, avgust 99 je bila 1000 funti. On i jeste neka varijanta light editiona xp 80ke, s tim da je osakacen za sekvencer i jos neke stvari, sound engine mislim da je identican. Ja ne moram govoriti mnogo o svom misljenju o toj seriji, imam xp 80 i jv2080 u racku (to su identicne stvari btw). Medjutim, ima tu jedna druga stvar koju bi ja uzeo u obzir. 2012 je godina, znaci, kupujes sint star 13 godina ... nie stvar zvuka, ajde to da ne uzimamo u obzir, to je licni ukus, samo razmisli, koliko ce taj sint jos da radi, a da ne krene da pokazuje neke boljke ? Drugo, ovaj mladji juno, verovatno ima usb, softver za farbe, itd itd. ... sve su to neke sitnice koje zivot znace, i lakse se dolazi do rezultata. PRIMARNO, odredi sta zelis sa njim. Moja lista bi bila ovakva : Zelis da komponujes, pravis zvukove, budes originalan,kreativan sa farbama,sint ti stoji kod kuce u studiju - Roland XP zelis da sviras live, brzo editujes farbe, stalno si na putu - Roland juno DI Sta god da odlucis, mislim da neces pogresiti. OBAVEZNO probaj dirke jednog i drugog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
Dodjosmo na 50:50 sto je najgore
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
i najbitnije si mu rekao, A/B probaj, pa odluci
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Imam utisak da si u startu znao da hoćeš xp30 i par sličnih mišljenja za podršku
![]() Dobio si samo jedno što ti je očigledno bilo dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Junior Member
|
![]()
Ne bih se slozio sa tobom. Dobio sam danas u toku dana par saveta od prijatelja koji dugo koriste Roland klaviajture. Ipak je XP-30 profi i dan danas. Dok sa Juno Di nisam nacisto.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Ok, pogrešan utisak, izvinjavam se.
PS profi može biti samo muzičar |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
K:Roland Jd-800 , Juno 106 | goasia | Kupujem/trazim | 0 | 10-03-2010 05:45 PM |
Kupio bih Roland SH 201 ili Roland Juno D | dzibg | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 3 | 15-01-2009 12:50 PM |
Roland Juno D | FrankoPanko | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 17 | 21-02-2006 10:55 AM |