|
Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
pa sigurno u tim fabrikama zaradjuju vise nego sto mogu da zarade na njivi !
Ko sto rece Boggy, niko ih prinudno ne zaposljava tamo - stvar izbora !! A tako je i u Indiji i drugim zemljama gde je jeftina radna snaga. kad ste se vez zgrozili od rada u Apple fabrici, sta reci za ljude koji kopaju po djubretu u Indiji (reciklaza) ????
![]() |
#12 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Hmm.... slicne sam uslove zivota imao u vojsci... (44 duse u jednoj sobi), trajalo je godinu dana sa cestim srozavanjem "standarda"... i ne mogu bas reci da sam imao nekog izbora. Ovi ljudi nisu prisilno na poslu, zive skromno u zajednickim spavaonicama (pristali su na to), mogu dati otkaz ako im se ne svidja (ja sam mogao samo u zatvor) Amerikanci NE pristaju na to... tako da nema posla za njih... ne vidim zasto je to tesko shvatiti, u pitanju je bolja i veca produktivnost i efikasnost, e sad .... sto se to ne uklapa u (americke) snove... to je druga prica.
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Ja samo hocu da kazem da je danas mala razlika izmedju rada u Apple fabrici i rada na djubristu u indiji.A kineska skromnost se ogleda u tome sto ih ima preko milijardu i samim tim velika je konkurencija,nisu oni bas toliko skromni koliko su prenaseljeni,mi ne mozemo da shvatimo ni to sto su ogranicili natalitet na jedno dete po porodici.
A razlika izmedju amerike i kine je ona koju smo ucili u skoli,u americi je vazan pojedinac,a u kini drustvo. Zivim u provinciji u siromasnoj sredini,gde je neki dobar psiholog procenio vrednost radne snage na dvadeset i koji hiljadu i svakodnevno gledam kako ocajni ljudi jedni drugima obaraju cenu rada,spremni su cak i da rade bez plate samo da se zove da imaju posao,ovi sto dobijaju minimalac vracaju gazdi otprilike 5 hiljada dinara u kesu,uzas. P.S.Svako od nas bi ne daj boze radio ovako da ga muka natera. Last edited by disco violence; 24-01-2012 at 03:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
Za mene licno, razlika je ogromna. Pogotovo sto kopanje po kontejnerima i djubristima, te prosjacenje vec imamo ovde preterano rasprostranjeno. EDIT: (a udaljeni smo od proizvodnje jedne ovakve spravice mnogo svetlosnih godina. To proizvoditi nesto znaci, za ameriku cim "njojzin preCednik" pita kako bi to mogli da rade "kod kuce", pri tom nije trazio kopace po djubristima i prosjake)
Email: boggy@myroom-acoustics.com --"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded) Last edited by boggy; 24-01-2012 at 04:37 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Pa dobro, sad će verovatno da angažuju Hollywood za pomoć! Umesto raskošnog života i lupanja poršea i eksplozija luksuznih vila na filmu, sad će Brus Wilis da bude "The Scavenger"...!
Onaj govedji glas: wooOOOM...The ultimate story of a man who scavenges for life, love and children lost to eavil rich corporation! He eaven drinks his own pee, and feels the joy of nature, pure life, bare feet on dirt and grilled rats for dinner! Now he fights back at the rich! ...wooOOOM... - "I can't say it all went exactly the way I'd planned, but I was right about one thing: they were all better off dead!" This summer...Bruce Willis is...wooOOOM.... ...The Scavengeeeerrrr !!! 1$ tickets online!!! Uh, kako montiram...! ![]()
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 24-01-2012 at 04:05 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Znaci kad je stiv jobs rekao :''Ti poslovi se ne vracaju kuci'',ustvari je mislio ti radnici spavaju u firminim spavaonicama.Tek sad sam skontao.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Procitao sam boggy jos jutros kad je izaso... ali mislim da je to marketing fora. Racunica na kraju preovlada.
![]() |
#19 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Mislio je da se "taj posao" nece vratiti u Ameriku ("home") iz vec navedenih razloga...(jeftina radna snaga, zaostala industrija te vrste itd itd..)
![]() |
![]() |
#20 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Ajmo o zvucnicima... mozes napraviti kabinet za zvucnik... jedan... prototip... i recimo da mozes da napravis seriju kabineta da budu mehanicki isti (CNC pripremom)... ali ce da te s*ebu na lakiranju jer nece poshtovati RAL kartu.. te ce biti dva razlicita "crna" laka... odnosno.. majstor ce da nastavi iz druge kutije laka, od drugog klijenta, da ne bi nacinjao novu (pricali smo o ustedi?).... itd.... e sad je meni ostalo da objasnim MOM klijentu zasto je njemu u "interesu" da ima dve razlicito crne zvucne kutije. Znaci... nije problem ni u parama, ni u masinama, ni u opremi, ni u znanju, ni u materijalima.... vec u ljudima... koji su takvi kakvi jesu... posledica je da imaju sve manje i manje posla, i da zatvaraju firme... pri tom sam vise nego jednom pokusao... i svaki put me je to na kraju kostalo i novca i vremena i zdravlja.... dzaba svadanje,... dzaba prica... nema pomoci. Eto to je problem za Srbiju (iz nekakvog mog ugla). Verovatno je pokojni Dzobs video neki drugi problem sa amerikancima, koji su mu kinezi resili bez suza, a jeftine nadnice mogu doci samo kao "jagoda na slag". Filozofski se sve to moze pretociti u nekakav novac (vreme), kako inace zagovaras.... ali se takvim (preteranim) uproscavanjem dovodi u pitanje potpuno shvatanje o cemu je, zapravo, rec. Jer... organizovati bolje armiju radnika, od najvece svetske sile, znaci mnogo vise od puke ustede i/ili zarade...
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
-= Kratki DEMO tj. WIP (Work in Progress) rezovi =- | ProkDu | Promocija radova | 1 | 12-08-2011 10:56 PM |
iPhone - DJ-ing MEGA!!! | DaBear | Razno | 1 | 12-06-2011 03:59 PM |
DJ Dudra-Lost Love | djdudra | Promocija radova | 0 | 01-12-2008 12:27 AM |
iphone 3G | lesha | Pricaonica | 42 | 11-07-2008 07:46 PM |