Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Monitoring

Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-09-2011, 06:21 PM   #11
Granata
Member

Default Re: Adam a7x vs KRK 8 vxt? dilema

Quote:
Originally Posted by BladeR View Post
Imam sobu od 16 + kvadrata neznam tocno. Je li to premalo za 8' vxt?
Premalo je za bio koji zvuchnik ako nije akustishki tretirano kako treba.

A to je relativno, premalo za shta? Zavisi shta je za tebe zadovoljavajuci zvuk...
Granata is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 06:29 PM   #12
BladeR
Member

Nje jos tretirano ali ce biti koliko se bude moglo.Trapove necu moci stavit u svaki kut ali cu se potrudit da bude sta bolje.Ali cini mi se da na ovom mjestu di je meni stolica,ima manje basa.Mozda ormar sa robom iza kupi dosta frekvencija jer je onaj kutni ormar.

Ali znas sta mislim.Čuo sam da ako je mala sobe neisplati se uopce uzimat 8 inčni monitor jer je prevelik. Pa me zanima sta to znaci otprilike mala soba.

Da znam puno o tome ne bi pitao.

Čitam cijele dane i noći cili net.Proče?lja sam miljardu tema u nočnim smjenama. A i zva sam artista i neznam oce li moci organizirat da cujem oba dva monitora da usporedim,a i svaka soba svira svoje.Tako da... svaki savjet je dobro do?ao pogotovo od ljudi koji se bave elektronskom glazbom i imali su sličnu dilemu.

A pogotovo savjeti nekih koji imaju a7x i bave se house i slicno...
BladeR is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 06:35 PM   #13
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
........
Ali znas sta mislim.Čuo sam da ako je mala sobe neisplati se uopce uzimat 8 inčni monitor jer je prevelik. Pa me zanima sta to znaci otprilike mala soba.

Da znam puno o tome ne bi pitao.
......
Ignorisi taj savet i uzmi monitore koji tebi licno najbolje odgovaraju u tvom prostoru. Nista ne mozes dobiti malim monitorima u sobi posto oni svi sviraju barem do 80Hz, a to je dovoljno da nesredjena soba pravi probleme.

Nagurali smo dve "long throw" dvanaestice u sobu 3.5x3.5 i sa akustickim tretmanom to svira ravno (u okviru +/-3dB) sve do do 4 (cetiri) Hz.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 06:39 PM   #14
Granata
Member

Quote:
Nje jos tretirano ali ce biti koliko se bude moglo.Trapove necu moci stavit u svaki kut ali cu se potrudit da bude sta bolje.Ali cini mi se da na ovom mjestu di je meni stolica,ima manje basa.Mozda ormar sa robom iza kupi dosta frekvencija jer je onaj kutni ormar.

...
to sa malom sobom i velikim zvuchnicima je glupost, nijedan zvuchnik nije imun na sobu, razlika je samo shto kad imash male zvuchnike oni ne proizvode najnize frekvencije i samim tim nemash problem sa njima (to ti je kao kad lechish glavobolju odsecanjem glave).
a ta pricha ima vishe veze sa tim da mali zvuchnik zvuchi bolje izbalansiran kada mu soba preuvelicha bas, dok veliki zvuchnici dobiju vishak na tome delu spektra (zato neki imaju shelf eq za regulaciju basa pozadi)
Granata is offline   Reply With Quote
Old 24-09-2011, 06:39 PM   #15
BladeR
Member

4 hz xD .Ok tnx boggy. rpst

Tako sam i ja mislio uzet cu vjerovatno 8' pa se onda malo potrudit oko prostora jer bi se tako i tako potrudio da uzmem manje.

poz

edit: ok granata. tnx

kad puno čitaš onda ti se sve pomuti...
BladeR is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules