Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 22-08-2011, 06:31 PM   #11
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: MacOSX 10.6.8 na SandyBridge - jeeej

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Na MacOSX NIJE uobicajeno da korisnik koristi terminal! Skoro svi korisnici OSX-a koje poznajem jako povrsno poznaju unix, mozda samo osnovne komande. Desava se da im zatreba, u slucaju gubitka podataka (najcesce brljanje OSX-a po privilegijama podataka izazove "gubitak"), i onda smo ponekad pomagali unix "magijom". Ali, kada sve funkcionise NE TREBA ti terminal. To zakljucujem na osnovu poznavanja shell komandi i skriptinga, koje sam zatekao kod iskusnijih korisnika koje poznajem, i koje je zaista elementarno.
@Boggy
Ma slazem se, zato sam i napisao ovo :

Quote:
Originally Posted by Psionic
Pravi MAC OSX korisnici sigurno ne znaju i ne moraju da drndaju "iza sistema", kao ni korisnici windowsa, ali ovaj hibridni sistem ipak radi nesto na sistemskom nivou, tako da verujem da mi je iskustvo sa OSXom daleko losije od prosecnog korisnika "normalnog" Appleovog Mac OSXa na Apple platformi.
prosecni MacOSX korisnik nema potrebe da na pravom Macu uopste zalazi dublje od desktopa ( ma kakvi kextovi library, jao puna mi glava informacija, google postoji svakako, ali ne moze ceo da mi stane u mozak ) On dobije na tacni gotov sistem, uradi update - sve je 100% kompatibilno. Ovo je teska budzevina i to je cinjenica.

Uspeo sam da dobijem geekbench score za nijansu manji nego na windowsu (oko 14000 vs 14960 na Win7) i sto je najbolje, sve radi u 64bita, bez problema. Nasao sam - ne DSDT za moju plocu, vec citavu arhivu tj package (p8p67 je dosta popularna - nisam ni znao) tako da posle borbe sa kextovima i kernel panikama, sada (skoro) sve radi. Hvala i Divineru na savetu za bekap koji ce mi ubrzati rad jos vise ako dodje do toga da mi zatreba.

Jedino sto ne radi za sada je sleep i wake-up - to ponekad i na windowsu nije htelo da radi, nazalost problem je u ovoj ploci, jer za tako nesto treba mnogo dublje ulaziti u problematiku kreiranja i modifikovanja kextova, sto mi bas i nije ambicija. Prezivecu i bez toga !

@Kravadinka - da li si koristio autopatcher da dobijes DSDT za tvoju plocu ili si nasao gotov ?

Mozda sam malo zalutao sa ovom temom na ovom forumu, ipak je ovo audio forum... Opomenite me ako preteram sa spamom

Last edited by psionic; 22-08-2011 at 06:37 PM.
psionic is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2011, 07:20 PM   #12
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
prosecni MacOSX korisnik nema potrebe da na pravom Macu uopste zalazi dublje od desktopa ( ma kakvi kextovi library, jao puna mi glava informacija, google postoji svakako, ali ne moze ceo da mi stane u mozak ) On dobije na tacni gotov sistem, uradi update - sve je 100% kompatibilno. Ovo je teska budzevina i to je cinjenica.
Otprilike isto va?i za prosečnog korisnika bilo kog OS-a na OEM ma?ini.

Pozdrav,

Vasa
Old 23-08-2011, 03:16 AM   #13
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

E, da, glavna stvar : zasto bas 10.6.8 ? Cuo sam - pa ja mislim na ovom forumu od Quakea, da Lion bas i ne radi najbolje sa PToolsom i jos nekim stvarima vezanim za pluginove i audio ? Ima 10.7.1 i vec ga ljudi prilagodili za hack, ali ja bih prvo da proradi ova poslednja "working" verzija...
Old 23-08-2011, 01:15 PM   #14
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Od juče imam 10.7.1, malo ću g testirati. Pro Tools se podigao normalno, e sad na brzinu sam migrirao ceo svoj account sa 10.6.8, pa ne znam koliko će to raditi stabilno, ali sam 10.7.1 je lako instaliran i nateran da radi, samo ću proveriti kako e pona?a.
Na nekom je prastarom HD od 40 GB, pa ko zna hoće li mu smetati ?to je disk spor, ali videćemo...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules