|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kao sto su svi vec rekli, nema tu striktnih pravila, usi su jedino merilo (povezane sa muzickim i estetskim ukusom...). Eq ce ti pomoci da ispravis odredjene stvari koje ce ti comp istaci nakon sto ga primenis (pogotovo na hevi gitarama) tako da ces na kraju najverovatnij zavrsiti sa Eq-om pre i posle comp-a. U scenariju koji si ti opisao mozes da probas da na gitarsku grupu stavis eq kojim ces to "globalno" uraditi ali realno, "bolje" je da imas potpunu kontrolu nad kanalima. Sto se impusla tice, mozes da zadrzis to sto si vec uradio (da na stereo kanal stsavis 1 impuls) ali ako hoces da dobijes jasniji stereo ili prosto zelis da ukombinujes 2 boje gitara onda ces morati da koristis odvojene impulse. Ja bih (gotovo) uvek isao na ovu drugu varijantu. Takodje, koristi pluginove koji ti dozvoljavaju da koristis vise implusa odjednom. Impulsi sa Sm57/km84 u kombinaciji sa Royerom 121 ce ti dati jako lepe rezultate ![]() OFF: Jesi probao LePou? Sa onom tvojom MM Petruci zverinom ces izvuci jako lep ton. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Evo da se nadovezem u vezi group channel u cubase , imam jedno pitanjce
![]() Recimo stavim dva loopa da idu kroz sidchen kanal i u usto vreme hocu da ih metnem u group channel de je kompresor i to uradim sa send to group channel sa kompresorom ali onda mi se automacki gubi sidchen efekat, dakle hteo bi da stavim dva loopa ili sta god u isto vreme da ide kroz sidchen i da se posalje na kompresor i da sve to lepo funkcjonise ili moram kad je taj slucaj na svakom loopu posebno da stavim kompresor, izvinjavam se ako nisam razumljivo objasnio ![]() Googlao sam po netu ali nisam mogao da nadjem neke informacije u vezi toga |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Hmmm jel zna neko da mi odgovori na ovo pitanjce ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() Dve audio trake po?alje? na group chanel gdje kao insert stavi? compressor koji je u sidechain modu (ima? gumb koji uključi? pored "W" i "R" na samom plug-inu - naravno ako on to podr?ava, integrirani compresor u Cubase-u to ima). Na posebnoj traci stavi? "kick" ili bilo ?to drugo ?to hoće? da ti bude trigger sidechaina, te tu traku ?alje? na input sidechaina compresora .. i to mora da radi! To ti je onda sidechain group i mo?e? da ?alje? ?to god hoće? na taj group ... A ako hoće? da kompresira? ta dva loopa prije sidechaina, samo stavi jo? jedan compresor prije onoga koji sidechaina na insert te grupe. S time će? bolje "zalijepiti" ta dva loopa prije sidechain kompresije ... Valjda si to pitao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Hvala na odgovoru
![]() Ali kad stavim u istoj grupi na insert sidchen kompresor i obican kompresor onda mi sidchen prestaje da radi. A isto tako kad napravim posebnu grupu sa obicnim kompresorom i kroz tu grupu saljem dva loopa........(a pre toga su vec poslati na out da idu kroz grupu na kojoj je sidchen kompresor).....na send i to 100 posto ka toj grupi sa obicnim kompresorom opet mi prestaje raditi sidchan. Jbg tesko ovako objasniti ![]() Uglavnom koju foru da koristim da bi mi to radilo ? Ako me uopste neko razumeo, nadam se da jeste |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Ma jok prvi put to sada ovako isprobavam i video da nece , pre to nisam ni radio
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Member
|
![]() Quote:
Probao sam LePou ali nisam dobio nista vise nego sto inace dobijem sa simulacijama, mada nisam puno vremena odvojio, moram priznati. Za sada mi jos uvijek najbolje radi Mesa simulacija iz ToneLab kroz Redwirez impulse. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
prvo...koji efekat zelis da postignes i na kom zvuku? Koji zvuci trebaju biti ukljuceni u tu operaciju i na koji nacin? ... bez toga necemo moci shvatiti pitanje-problem. Kao ni ti, osim ako ne eksperimentises, pa sta ispadne.... ako jedan ili vise zvukova saljes na side chain compresora i istovremeno kroz taj isti kompresor onda imas najnormalniju kompresiju... Last edited by nikolaivanic; 24-09-2011 at 12:02 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Stavi na kraj lanca taj SC kompresor.
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Nesto ne stima - Soundcraft comp 10 i Behringer B1 | Direct Control | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 10 | 05-09-2010 02:34 PM |