Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 25-03-2011, 07:17 AM   #11
quake2
Banned

Default Re: Gde je gre?ka

Quote:
Originally Posted by Znak View Post

BTW, dobo? sam zamenio prvim semplom koji mi je bio pri ruci jer je stalak tog mikrofona bio priljubljen uz stalak crash činele i hvatao je ne?to kao zavijanje sirene.
Nezgodno...onda u OH i u ostalom imas jedan dobos a ovde drugi,kada se to izmesa nastaje pakao.Prvi macici u vodu...snimite sve ponovo,mora biti svaki put sve bolje.Probajte i sa nekim dusecima od kreveta po sobi ili slicno,cini mi se da soba malo nezgodno zvoni pa je dosta mutno sve.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2011, 07:40 AM   #12
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Nezgodno...onda u OH i u ostalom imas jedan dobos a ovde drugi,kada se to izmesa nastaje pakao.

Velika većina svih pjesama koje čujete na radiju imaju kick i snare zamijenjene sa sampleovima a overheadi su originalni.

Potpuno normalna stvar i nikakav problem
Old 25-03-2011, 08:29 AM   #13
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by Surfer View Post
Velika većina svih pjesama koje čujete na radiju imaju kick i snare zamijenjene sa sampleovima a overheadi su originalni.

Potpuno normalna stvar i nikakav problem
Ako ti tu ne cujes i ne vidis nikakav problem....ok.Po tome sto kazes ispadne da niko nezna da usnimi pisljivi kick i dobos sto je u sustini najlakse.

Last edited by quake2; 25-03-2011 at 08:42 AM.
Old 25-03-2011, 08:44 AM   #14
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Moram priznati da si me zbunio... U čemu je problem ako se istovremeno čuju dva (ili vi?e) dobo?a?
Old 25-03-2011, 08:54 AM   #15
quake2
Banned

Quote:
Moram priznati da si me zbunio... U čemu je problem ako se istovremeno čuju dva (ili više) doboša?
Stim,dinamika,boja,harmonici,reverberacija.....sve to treba da se poklopi da bi na kraju iscupao jasan i cist snimak koji zvuci bas,bas zivo i da ne bi besomucno sekao OH i gejtovao sve zivo.Zato rekoh "pakao",jer dok to sve ne namincas...jbg,valjda je bolje odmah usnimiti kako treba i mirna Backa.Zamisli da snimas neki jazz-ic sa puno virblova i treba ti puno bleeda....i plus sto je sempl dobosa ipak "samo sempl",nikada ne zvuci kao odsviran dobos.

Last edited by quake2; 25-03-2011 at 09:01 AM.
Old 25-03-2011, 09:15 AM   #16
Znak
Pro Member

Znak's Avatar

Quote:
Stim,dinamika,boja,harmonici,reverberacija.....sve to treba da se poklopi da bi na kraju iscupao jasan i cist snimak koji zvuci bas,bas zivo i da ne bi besomucno sekao OH i gejtovao sve zivo.Zato rekoh "pakao",jer dok to sve ne namincas...jbg,valjda je bolje odmah usnimiti kako treba i mirna Backa.Zamisli da snimas neki jazz-ic sa puno virblova i treba ti puno bleeda.
Da, sve to stoji teorijski, ali u praksi (u pop muzici) se vi?eslojni dobo? koristi već odavno i to nikome ne smeta.

Nebitno, to je stvar opredeljenja, ja lično nisam pristalica toga. U ovom slučaju je upotrebljen sempl samo zato ?to originalni snimak nije bio ispravan.
Old 25-03-2011, 09:23 AM   #17
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

u ovakvoj muzici nema svrhe lepiti samplove...

drugo, meni sve prsti ! Mnogo izrazeni visoki na hi-hat-u i ride cineli...
I bubnjar je mnogo razigran...stalno menja paterne na hihatu, i ride cineli...da malo smiri bice bolje!

sto rece neko - snimite sve ponovo i bice bolje sigurno...
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2011, 09:31 AM   #18
quake2
Banned

Quote:
Da, sve to stoji teorijski, ali u praksi (u pop muzici) se višeslojni doboš koristi već odavno i to nikome ne smeta.
Da,pomesaju ljudi dva sempla...tri....sest,nebitno i dobiju na kraju stari prepoznatljivi zvuk koji sa zivim bubnjem veze nema,sto ne znaci da je to lose.Mozda nisam u toku,ali ko je toliki entuzijasta da usnimava zivi bubanj pa onda totalno izbacuje kick i dobos i stavlja semlove?

Quote:
Nebitno, to je stvar opredeljenja, ja lično nisam pristalica toga. U ovom slučaju je upotrebljen sempl samo zato što originalni snimak nije bio ispravan.
Tako sam i skontao...zato ti i rekoh da je bolje,brze,lakse....da snimite novi,nego da budzite taj,to je bila poenta a znas ti to i sam.Pozzzz

Last edited by quake2; 25-03-2011 at 09:36 AM.
Old 25-03-2011, 09:38 AM   #19
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Da,pomesaju ljudi dva sempla...tri....sest,nebitno i dobiju na kraju stari prepoznatljivi zvuk koji sa zivim bubnjem veze nema,sto ne znaci da je to lose.Mozda nisam u toku,ali ko je toliki entuzijasta da usnimava zivi bubanj pa onda totalno izbacuje kick i dobos i stavlja semlove?

Tako sam i skontao...zato ti i rekoh da je bolje,brze,lekse....da snimite novi,nego da budzite taj,to je bila poenta a znas ti to i sam.Pozzzz
Eh...sample se dodaje (uglavnom) da doda nesto sto originalni sound nema (low end, masu, ili tranzient, vrh, top end..) pa se to lepo izbalansira sa ORIGINALNIM soundom,,,
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 25-03-2011, 09:41 AM   #20
quake2
Banned

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Eh...sample se dodaje (uglavnom) da doda nesto sto originalni sound nema (low end, masu, ili tranzient, vrh, top end..) pa se to lepo izbalansira sa ORIGINALNIM soundom,,,
To je sve ok,mada to majstori dobijaju i bez semplova,Charles Dye itd....prica je isla o izbacivanju original traka pa menjanju istih semplovima.Meni potpuno besmislena stvar i ne znam ko to radi,sem kada se ima tehnickih problema kao Znak u ovom slucaju.

Last edited by quake2; 25-03-2011 at 09:44 AM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules