|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Moderator
|
![]() Quote:
U principu, nema neke jako velike tehnike koja ce od necega napraviti pitu. Diktafon , klasicni diktafon nije resenje. Pre ti preporucujem da nabavis bas snimace, tipa Tascam ili cak Zoom, koji isto ima ok modele. Radi se o oko 200e pa na vise u zavisnosti od modela ali i najbazicniji ce raditi dobro i takvi uredjaji imaju podesavanja ulaznog nivoa, veoma kvalitetne limitere (u poredjenju sa obicnim diktafonima) i korektne mic. Dakle, ako radis za poslodavca, neka ti obezbedi opremu. Ako radis sam, moras nabaviti opremu. Do tada titlovi... Poz'
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 17-02-2011 at 08:46 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Radio sam godinama na radiju i nikada nisam za?alio zbog trenutka kada sam postao ponosni vlasnik tzv. mini-diska, malog digitalnog snimača marke SONY, koji snima na md medij, ima mogućnost pode?avanja ulaznog signala, line in i mic in, dakle, sve ?to treba. Kvalitet usnimljenog materijala zavisi ponajvi?e od kvaliteta mikrofona, lak je za upotrebu i funkcionalan, sve u svemu - TOPLA PREPORUKA!
Skidanje ?uma radim sa iZotope RX 2 ili kada sam kratak s vremenom sa NR-om Audition-a 3. Preporučio bih ti i iZotope Ozone 4 zbog harmonic excitera koji redukovane tranzijente vraća u ?ivot.
![]() |
#14 | ||||||
Pro Member
|
![]() Quote:
Quote:
Quote:
![]() ![]() Stara tema Tad si i ti Vaso ba? skrenuo pa?nju na brzopletu kupovinu... Quote:
Quote:
Quote:
Kasnije ću ne?to malo bolje da pogledam staru temu, Tascam i Roland koji je okačio Darkstar...
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Mi na radiju za reporterska snimanja upotrebljavamo ovaj model
![]() Jako dobro rješenje, i ne hvata puno okolo, samo poprilično skupo DRM85 Omnidirectional FlashMic Digital Recording Microphone The FlashMic DRM85 combines a studio-quality omnidirectional Sennheiser condenser capsule with a broadcast-quality 1GB Flash recorder. Robust and refreshingly easy to operate, just one button press is all it takes to start recording in either linear or MPEG 2 formats (view Recording Times) - leaving the journalist free to concentrate on the story. Simple 'drag and drop' file transfer at up to 70x real time to a Mac or PC for editing or onward transmission is enabled by a 'plug and play' USB connection. Two AA batteries provide more than 8 hours continuous power and the included FlashMic Manager Mac/PC software provides powerful tools for naming and organising recordings, and configuring the FlashMic for various applications. Click image to enlarge Key features Convenient, portable and extremely easy to use Rugged build quality, designed to withstand the rigours of portable recording High-quality, omni-directional Sennheiser condenser microphone capsule for broadcast-quality recording Very high quality microphone preamplifier with full manual or automatic gain control (AGC) 1GB Flash memory for digital audio data Maximum record time of over 18 hours (see over for table of record times) LCD display with backlight for time, level and status information USB-Interface for transfer of audio data (configured as a mass storage device), also used for configuration presets and FlashMic firmware updates Headphone amplifier with volume control 9 user templates can be configured externally using the FlashMic Manager PC/Mac software supplied Real time clock, time-date updated when linked to host PC/Mac Uses 2 x AA batteries - either primary cells or rechargeable Battery remaining indicator with visible low battery warning Battery life greater that 6 hours (1500mAh primary cells) Pre record buffer adjustable from 0-10 seconds Records linear 32, 44.1 or 48kHz, or MPEG 1 Layer 2 encoded audio (128- 192 kbps) broadcast wave (.wav) files including time stamp Simple mode of operation where presets from external PC/Mac templates can be recalled Expert mode of operation where all variables are accessible on the FlashMic Record time remaining indicator with low time remaining visible warning Switchable high pass filter, 12dB/octave @ 100Hz Last edited by sira; 21-02-2011 at 10:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
m audio microtrack II je izuzetan za razna terenska snimanja, njegov mikrofon moze da se koristi i kao lavalier, dobija se snala u kutiji, a moze i bilo sta drugo da se u njega ubode i din. i cond. Ostavlja i besno skupe diktafone u prasini po kvalitetu, a i pala mu je cena...
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Eksterni HD + snimanje | marcos | Computer Hardware | 10 | 27-04-2010 03:28 PM |
snimanje | domingo | Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken | 1 | 05-04-2009 11:31 AM |
kako izbeci forumske siledzije? | gorjan | Predlozi i sugestije | 51 | 30-08-2008 07:15 PM |
Gianfranco, kako ide s novim virusom TI - daj da cujemo malo kako to zvuci ... | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 8 | 26-02-2006 10:26 PM |
Kako je to u svetu a kako kod nas | dr.Ru | Dizajn i konstrukcija studija | 0 | 23-06-2003 08:45 AM |