Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 17-01-2011, 08:28 PM   #11
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Default Re: snow leopard i ram memorija

Quote:
Originally Posted by koki View Post
imam 4 g rama ,mac mi vidi 3.2g s tim sto uad 1 malo uzima svoje...danas sam napravio test,ali stvarno je golisava mama u odnosu na xp u logic 9 sam ucitao jedno 18 vstova i to onih teskih,i to radi perfektno...u xp u pt,ja mislim ni upola manje vst ova ne bi radilo....Odusevljen sam! Vidim i da Logic moze da radi i u 64bitnom modu,ali kod mene nema te opcije u onom check boxu,Da li neko zna u cemu je fora,ni google nijjje pomogao ima jos par ljudi sa istim problemom...? u64bitnom modu Logic vidi preko 4g rama...u pitanju je SL 10.6.4...Pozdrav!
Logic mora da bude verzija novija od 9.1 da bi postojala 64-bitna opcija.

Btw, evo i slike da meni Mac vidi 8 GB bez problema.
Old 17-01-2011, 08:32 PM   #12
koki
Member

koki's Avatar

E da! jos jedno pitanjcekako se setuje virtuelna memorija u Sl?da li ima neka fora kao u windowsu....,mislim onaj quake-ov post,i ona slika Logica od 30triliana mi zvuci mnogo,mnogo dobro!

www.limundo.com/ref/koks
koki is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2011, 08:36 PM   #13
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
E da! jos jedno pitanjcekako se setuje virtuelna memorija u Sl?da li ima neka fora kao u windowsu....,mislim onaj quake-ov post,i ona slika Logica od 30triliana mi zvuci mnogo,mnogo dobro!
Zvanicno ne postoje nikakva podesavanja. Mozda ti neka aplikacija omogucava da cackas ta setovanja, ali ne znam koliko je to preporucljivo.
Old 17-01-2011, 08:37 PM   #14
koki
Member

koki's Avatar

PURE,u pravu si!stvarno vidi 8g! Imam Logic 9.1.1 on ima opciju da radi na 64 bita ali kod mene nema te opcije...nije mi jasno...desni klik na logic pro.app-get info,ali kod mene nema toga??

www.limundo.com/ref/koks
Old 17-01-2011, 08:42 PM   #15
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
PURE,u pravu si!stvarno vidi 8g! Imam Logic 9.1.1 on ima opciju da radi na 64 bita ali kod mene nema te opcije...nije mi jasno...desni klik na logic pro.app-get info,ali kod mene nema toga??
Moguce da klikces na stariju verziju. Logic 9.1 ostavlja i staru verziju zbog kompatibilnosti. Nova verzija se zove Logic Pro dok staru drzi kao Logic Pro 9.x.x (gde je x.x. neka od starijih verzija).

U svakom slucaju kada uradis desni klik -> get info trebalo bi da ti pise "Version: 9.1.1." (ili novija) i malo ispod toga da ti bude cekirano "Open in 32-bit mode". Ako tu opciju iskljucis, Logic se bootuje u 64-bitnom modu.
Old 17-01-2011, 08:55 PM   #16
koki
Member

koki's Avatar

imam staru verziju 9.0.0,a i novu,al kad kad nema,nema...on dize u startu verziju 9.1.1(sa oznakom Logic pro) i pise 32bit mod prilikom ucitavanja....al ne daje mi opciju da unchekiram 32bita...

www.limundo.com/ref/koks
Old 17-01-2011, 10:35 PM   #17
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Koja je masina u pitanju? Mozda nije 64-bitni procesor (prvi Intel Macovi nisu bili 64-bitni).
Old 17-01-2011, 11:06 PM   #18
euphoric
Member

euphoric's Avatar

Quote:
Originally Posted by puRe View Post
Logic mora da bude verzija novija od 9.1 da bi postojala 64-bitna opcija.

Btw, evo i slike da meni Mac vidi 8 GB bez problema.

puRe, hvala ti na ispravci i na kritici mog post-a..U pravu si..Ono sto sam ja napisao za ogranicenje memorije, vazi za Macbook/Macbook Pro/Macbook Air (pitam se kako li je sa Mac mini?) ..
SL je ipak hibridni sistem pa moze u isto vreme da radi i sa 64bit i sa 32bit aplikacijama u 32bit sistemu ..

Sto se tice ovoga za Logic 64bit, pogledaj da nisi slucajno trazio podesavanja u toj starijoj verziji (9.0.0) jer postoje ikonice za obe verzije..
9.0.0 mozes slobodno obrisati .. 9.1.3 je trenutna aktuelna verzija Logic-a, pa probaj da upgrade-ujes ..

Pozdrav

Last edited by euphoric; 17-01-2011 at 11:09 PM.
euphoric is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2011, 11:54 PM   #19
puRe
Administrator

puRe's Avatar

Quote:
Originally Posted by euphoric View Post
puRe, hvala ti na ispravci i na kritici mog post-a..U pravu si..Ono sto sam ja napisao za ogranicenje memorije, vazi za Macbook/Macbook Pro/Macbook Air (pitam se kako li je sa Mac mini?) ..
SL je ipak hibridni sistem pa moze u isto vreme da radi i sa 64bit i sa 32bit aplikacijama u 32bit sistemu ..
Iskreno, ja sam potpuno smetnuo sa uma to za graficku memoriju mada si u pravu da je to slucaj za sve Macove sa integrisanom grafikom.
Old 18-01-2011, 10:35 PM   #20
koki
Member

koki's Avatar

u pitanju je Hackintosh,ali perfektno sve radi!imam procesor intel dual core d805,to je onaj od prvih dual corova ali pise da je 64 bitni...updetovao sam logic na 9.1.3 isto nema te opcije....ali sam zadovoljan i ovako...neverovatno,kad sam mislio da ima jos 100mb memorije prema activity monitoru,ucitao sam ladno abbey road modern drums od 500mb a moglo je i jos!to je sigurno otislo u virtuelnu memoriju!ja sam odusevljen Leopardom i Logicom,to je za mene otkrovenje posle lap v5.51 koju sam nekad obozavao Pozdrav!

www.limundo.com/ref/koks
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules