Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 09-01-2011, 06:44 PM   #11
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Blofeld vs Virus Snow

Quote:
Originally Posted by relis View Post
Pusti malo na stranu probleme oko USB-ova, krckanja it'd.

.
i cene
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 06:54 PM   #12
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Pre bih resio neki TC Powercore i Virus plugin nego Snow za duplo manje para...
nisi ni ti lud
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 07:47 PM   #13
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by milos View Post
Pre bih resio neki TC Powercore i Virus plugin nego Snow za duplo manje para...
Ajde i ovo da uzmemo u razmatranje - kazu da je Virus dosta bagovit za PoCo. A da li je zvuk u rangu pravim Virusom ? Ako jeste - ovo isto moze da bude zanimljivo...

Htedoh da pitam i za razlike u kvalitetu zvuka Blofelda i Virusa, ali sam na netu naisao na dosta komentara - svaki je dobar na svoj nacin, tako da predpostavljam da kvalitet zvuka ovde nije pitanje. Ali ovako na prvi pogled, slusanjem nekih demoa sa neta - koliko tu moze da se cuje - vise verujem nekako u zvuk Accessa. Uglavnom bih ga koristio za neke bas linije, sweepove i padove, ne volim agresivne distorzovane zvukove... Dakle toplina
Old 09-01-2011, 07:59 PM   #14
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Ajde i ovo da uzmemo u razmatranje - kazu da je Virus dosta bagovit za PoCo. A da li je zvuk u rangu pravim Virusom ? Ako jeste - ovo isto moze da bude zanimljivo...

Htedoh da pitam i za razlike u kvalitetu zvuka Blofelda i Virusa, ali sam na netu naisao na dosta komentara - svaki je dobar na svoj nacin, tako da predpostavljam da kvalitet zvuka ovde nije pitanje. Ali ovako na prvi pogled, slusanjem nekih demoa sa neta - koliko tu moze da se cuje - vise verujem nekako u zvuk Accessa. Uglavnom bih ga koristio za neke bas linije, sweepove i padove, ne volim agresivne distorzovane zvukove... Dakle toplina
Da odgovorim sam sebi na prvo pitanje

Quote:
No, it's not an emulation
The Virus PowerCore contains a full Virus B / Indigo 1 engine algorithm (albeit with 16 notes polyphony) in plug-in form.

This is made possible because the DSP (digital signal processing) chip used with the PowerCore platform and the Virus hardware synths, is the same -- namely the industry standard Freescale (formerly Motorola) series -- which means the sound will be identical on both.

Obviously, when making an A / B comparision between the two, any perceived difference in sound would be caused by the difference between the Virus hardware outputs and its converters, and your audio I/O and its converters.
Aj kad oni tako kazu...
Old 09-01-2011, 10:20 PM   #15
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

pa naravno
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 11:00 PM   #16
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Da odgovorim sam sebi na prvo pitanje

Aj kad oni tako kazu...
POCO Virus isto zvuci kao i hardverski, samo sa pomenutim ogranicenjima u polifoniji i multitimbralnosti , max 4 timbral koliko se secam u standardnoj verziji a za svih 16 ide doplata tako da samo plugin Virus nije ni malo jeftin.

Plus sto treba da kupis POCO i sto nikada neces imati sve nove algoritme i DSP procese koje TI virusi imaju. Daleko od toga da plugin Virus nije dobar samo za pocetak nije najbolje resenje.

Sacekaj i nadji polovnog TI rack ili keyboard za nesto vise para nego sto je nov Snow i videces da ce ti se isplatiti, naravno ako je Virus zvuk ono sto tebi treba .
Moritz is offline   Reply With Quote
Old 09-01-2011, 11:20 PM   #17
milos
Pro Member

milos's Avatar

Probaj Synapse Dune i ako ti se svidi onda je izbor na Virusu.
Isto tako probaj i Waldorf Largo pa ako ti on vise odgovara , onda je Blofeld logican izbor. Virus je THE synth za moderna dance arpedja, pluckove i prigusene deep morphing padove ali isto tako ima i pluginova koji u svakoj od ovih kategorija mogu jako dobro da se nose sa Virusom i zakljucak moze da bude samo "drugacije" ali ne i bolje...
Jednom prilikom ce ti posao raditi Korg Legacy sa ovim eq i kompresorom ili Sylenth1 sa onim reverbom u miksu, a drugi put Virus ili neki treci sint koji ima taj genericki VA zvuk ali koji se ipak razlikuje za neki detalj u odnosu na slicno resenje.
Cak i neki sintovi koji idu uz sekvencer mogu zvucati virusoidno:
Standalone-ES2 soundset by 7 Skies by Standalone-Music
Standalone-Music | Massive Soundset by 7 Skies by Standalone-Music

Last edited by milos; 09-01-2011 at 11:23 PM.
milos is offline   Reply With Quote
Old 16-01-2011, 10:03 PM   #18
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Sta je razlika u ova dva uredjaja (512 mb rama je svakako veliki + za virus) Koje su vase preporuke i najvise, posto sam u vezi Blofelda vec video sta su njegove mane, kako se pokazuje Virus, tj da li on ima nekih stvari zbog kojih vas nervira ?
za početak, Snow i Virusi općenito nemaju nikakvih 512mb, neznam odkud ti to. oni su sintesajzeri imaju samo memoriju za presete odn patcheve, te multije. NEMA sampleova kao takvih. osim nešto tzv. single cycle waveforma, koji se koriste u wavetable sintezi. to stane u 100kbyta.

znaci osnovna je razlika sinteze i tehnike kojom stvaraju zvuk:

Virus je virtual analog, formant/granular (ali limitirani) sintesajzer, te ima wavetabling. Blofeld jest prije svega wavetable sintesajzer i u tome domenu puno moćniji od ijednog virusa, zatim virtual analog (hladniji ali istovremeno i puno svijetliji odn. širem freq opsega od virusa koji ima prilično limitiran bandwidth u visokima) te sample playback mašina gdje možeš stavljati svoje sampleove u njegov Flash RAM od 64Mb.

obadva mogu kombinirati svoje razne sinteze. npr. sampleovi u Blofeldu prolaze kroz njegov virtual analog engine, i prilično dobra dva multimode filtera. Virusov wavetable prolazi kroz njegove virtual analog filtere itd itd.

kod Bloeflda mi ide na ganglije povremeno krckanje i distorzija ako ne pazis s nivoima, i stalni bugovi pogotovo oko upgrade na 1.15. kod virusa mi ide na ituki što u visokima je jednostavno odsječen bandwidth, ko da je netko stavio krpu preko zvučnika. dobro radi sa Va soundovima to, ali baš kod svih ovih dodataka kao što su formanti/avetable i sl, gdje je high end najvažniji (tu se dogadjaju nainteresantije stvari - harmonici, tranzijenti) jbga virus engine to jednostano "ošiša". iz tog razloga smatram da virus TI/POLAR/Snow i nije toliko raznovrsna sprava kao što bi se dalo zaključiti sa papira.. u praksi zbog te tamnoće, puno soundova zvuči jbno slično.

mislim ipak da je za pare blofeld SL ili blofeld keyboard bolji deal. ako preferiraš virusov sound, onda radije potraži u evropi jeftino stari Virus TI desktop (sad ga jos zovu i TI1) može se naći za oko soma eura ili ispod.. a to je vec skoro pa u zoni cijene novog Snowa, a dobiješ kompletni user interface sa puno više knobova, i duplo veći DSP odnosno poliifoniju.

za kraj, obadva , i Blofeld i Snow mislim da su ipak previše oslabljeni u DSPu.. čim kreneš malo kompleksnije soundove, layere... na blofeldu očekuj ne 16, ne 4 ... već JEDAN sound. snow jedva nešto bolji. daklem njihova multitimbralnost je vrlo relativan pojam.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 17-01-2011, 11:06 AM   #19
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Hvala na opseznom odgovoru. Toga sam se i plasio, na papiru je sve idealno, zanimalo me kako se prakticno to sve ponasa. Znam za tu memoriju da je za skladistenje semplova, znam da oba imaju kratke wavetable oblike za koriscenje u oscilatorima, cak sam i skidao editore da vidim sa cime imam posla, ali nisam mogao da cujem kako zapravo zvuce i kako se ponasaju u radu.

Dakle Snow je cist VA ? Ne znam odakle mi da i on moze da ima semplove koje moze da propusti kroz svoj engine - i to citavih 512 mb !? Neka dezinformacija sa nekog drugog foruma mozda... To sto je "tamniji" mi se ni malo ne svidja. To znaci da su ga namerno "potamnili" - filtrirali - da bi kao davao sto meksi zvuk, mada nikakva ogranicenja nasilno nametnuta ne bih voleo da imam. Uvek treba izbegavati te osiromasene jevtinije varijante, jer se covek uvek razocara nedostatkom snage sa prave masine, tako da cu verovatno ipak odloziti kupovinu dok ne skupim za nekog Rolanda V-Synth XT

@Milosh
Sve je to OK sto se tice softvera, ali mi je davnasnja zelja da imam jedan VA synth. Prvo sam hteo da uzmem neki vintage - tipa Yamaha AN1X, ali kad sam saznao koliko je i on ogranicen, odustao sam, resivsi da uzmem neki modul koji cu voziti preko MIDI kontrolera. O razlici u zvuku ne bih da diskutujem, ali sve te sprave rade sa oversamplingom minimum 2x (sto znaci da radi na 88200KHz, pa su zato mnogo definisaniji u gornjem spektru - i ne samo zato...) dok ukljuciti to u softveru za sobom povlaci veci CPU usage (reaktor moze dobiti priblizno dobar zvuk, ali sa samplerateom od npr 96KHz, i CPU usage 25-30% za dva prosta oscilatora sa filtrima na sebi)
Old 17-01-2011, 08:54 PM   #20
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Jako dugo sam preslu?avao i ?itao o ovim spravama i Virus TI Snow me nije ubedio da vredi toliko iako sam imao novac kod sebe da ga priu?tim. Ipak epilog je bila nabavka Waldorf Blofelda keyboard + Akai Miniak. Od Waldorfa dobije? agresivnost, semplove i moderniji ?mek, a od Akaija emulaciju "retro" zvukova i "toplinu" (ako se uz VA to mo?e re?i uop?te) i funkcionalnu multitimbralnost.

A sve po ceni Virus TI Snow Desktopa. Ili, ako kupi? Waldorf Blofeld modul - onda jeftinije od Virusa
wladymeer is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules