|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Nekad glavna (recimo vokalna) melodija nastaje prva pa se na nju dodaju akordi, a nekad je obratno. U ovom slučaju napravio sam prvo harmoniju pa tek onda melodiju.
Voleo bih da neko ko je raspolo?en za harmonske igrice poku?a na tu melodiju da uradi akorde, a posle da to uporedimo sa onom početnom harmonijom. Interesuje me kolike su ?anse da se tim putem dođe do slične akordacije. Na slici je melodija sa povisilicama i snizilicama, bez određenog osnovnog tonaliteta, a ko ne voli da se petlja sa notama tu je i MIDI verzija (zipovano).
![]() |
#2 |
banned
|
![]()
evo jedne jednostavne
Attachment 8810
![]() |
#3 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#4 |
banned
|
![]()
iz f... moze... melodija je bas onako secem vene. Probao sam da kreiram i bas, al' mi zbog melodije nesto ne ide... mada, vidis, iz f... probacu cisto fore radi napraviti jos koju varijaciju...
![]() |
#5 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Evo jo? jedan hint: u melodiji se posle trećeg polustepena (A, Ab, G) ponovo vraćamo na isti krug, dok se u harmoniji hromatsko pomeranje nani?e nastavlja sve do kraja.
![]() |
![]() |
#6 |
banned
|
![]()
ne znam ti ja te matematike, ja to po uvetu radim... ustvari, do pre nekoliko meseci nisam imao pojma o teoriji akorda nista, tako da... ako legne, selo je
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pisanje tekstova i melodija - saveti | Eeva_r&b | Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... | 56 | 24-08-2014 12:37 AM |
Melodija Menge? | koca | Gitarska Produkcija | 23 | 21-10-2013 02:02 PM |
"sugestivno sviranje" ili melodija koju ste vec negde culi | alavuk | Audio Produkcija - Tehnike | 19 | 17-11-2006 10:31 PM |
Korg X5D: klavijatura-komjuter i obratno | sasa.ivkovic | Audio Software | 4 | 06-04-2006 12:32 AM |
HARMONIJA | Mogli | Audio Software | 53 | 29-08-2004 01:37 PM |