|
DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Superoperater
|
![]()
Hvala na odgovorima... Ponadao sam se da cu najzad moci da radim malo sa tim PTom...
![]() |
#12 |
MAO
|
![]()
ako pređeš na OSX možeš uživati u verziji koja ne traži nikakav poseban hardware. A i najjeftinija maudio karta koja radi sa ovim košta 7k dinara, pa ako si baš željan, otvori se
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Superoperater
|
![]()
Sve nesto hocu da vidim i taj osx i jos more toga, ali nikako da se nadje vremena i za to... Mozda me i mrzi malo. Cubase me je ulenjio, probavao sam razne alternative, ali ne vredi, kao da sam srastao sa njim... A 7k mi je puno, ako necu raditi za stalno u PTu...
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
E moj Arture, vidis, tako je propao r'n'r...
![]() Panasonik ne da ni 7 'iljada din za kartu za krekovani PT, puno co'eku... ![]()
![]() |
#15 |
Superoperater
|
![]()
7K za sta ? Da vidim kako izgleda program, koji necu koristiti 99.9% Da mi je neophodan otvorio bi se (malo li sam se naotvarao do sada ?!) Ne dam bre bagri, ionako je sve bezobrazno skupo! Pusti me te price, Digidesign nece da propadne ako ga i ja legalno ne podrzim - naplatili su oni to triput od velikog broja ljudi ovde a i sire...
... a bez PTa nema rokenrolla, jel to bila poenta ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 29-07-2010 at 12:44 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
MAO
|
![]()
pa samo razmisli zašto sam ja posle skoro deceniju steinbergovanja celo snimanje i editing preselio u PT.. Daleko od toga da mislim da steinberg ne valja, samo mi ovo trenutno dramatično menja postavku stvari
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Superoperater
|
![]()
Kao sto rekoh, voleo bih malo da prckam po tome, ali nikako da mi se ukaze prilika. Moj razvojni put je nekako uvek isao mimo jabuke i mimo pro toolsa, mada verujem da je PT dobar, definitivno cu morati da se pozabavim i njime u skorije vreme...
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 29-07-2010 at 05:13 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
![]()
A, ne. Nisam na to mislio, nego na to da je to mizerija u odnosu na to koliko inace kostaju PT-hd-1,2,3, da ne kazem "pravi" PT...
U ostalom i sam M-powered je 250-300?, bez hardvera,dakle legalan... Poz'
![]() |
#19 |
Junior Member
|
![]()
Uspeli smo sve da pokrenemo. Klinac je odusevljen sa ovom verzijom 7.4. Mene mastering nikada nije posebno zanimao ali sve ono sto sam do sada saznao je da je daleko kvalitetniji program od Cubase.
Raspitao sam se o SAE. Ne znam da li kod nas ima nekoga ko ga je zavrsio jer se i ne trazi (malo njih je i culo za najprestizniju belosvetsku skolu i vise se trazi elektrotehnicki ...), ali napolje je sasvim druga prica. Izuzetno cenjena skola. Mozda malo skupa skola, ali nudi kompletno znanje oko muzicke produkcije, obrade, hardvera, softvera ... Sad planiram da ga posaljem na jesen na taj kurs u NS, ne da nauci nesto specijalno vec da vidi kako to rade profi, a onda sledece godine najverovatnije u Bec. Mi spadamo u siromasne zamlje i u startu nude 50 % jeftinije. U kontaktu je sa njima i postoje velike sanse da dobije ful stipendiju. Covek koji je zavrsio kaze da je nebitno u kojoj se zemlji skoluje. Vredi probati |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
Puno (dokazanih) zabluda u jednom postu. Na žalost, moraću da te razočaram malko.
Prvo, PT nije program za Mastering nego za snimanje, editovanje i mixanje zvuka, sa mogućnošću da se u njemu ponešto i masteruje. Drugo, ni pod razno nije uopšte a kamoli daleko kvalitetniji od Cubase, ne znam kako si došao do tog zaključka. A naročito ne ta osiromašena M-Powered verzija (iako PT ima fazona koje Cubase nema, ali i obrnuto!) SAE jeste generalno popularna i rasprostranjena škola, ali uopšte nije preterano neophodna, jer su generalno školovani klinci na zapadu tretirani kao razmažena dokona gomila sa viškom para i vremena (ovo možeš pročitati u više intervjua sa renomiranim svetskim producentima i vlasnicima studija, kao i na mnogo stranih foruma gde se isti skupljaju). Više se smatra kao dobra osnova ako već klinac ne zna ama baš ništa (mada mnogo toga može sam da nauči, kao pola ovog foruma, što se MNOOGO više ceni i ovde i preko). Dalje, ITEKAKO je bitno koji SAE je klinac završio jer je spisak opreme i predavača DRAMATIČNO različit od zemlje do zemlje. Taj Ljubljanski je naprimer čisto gubljenje vremena i para, ako malko bolje pogledaš info o njemu. Drugo je London ili NewYork ili Dubai recimo. Takođe, to je prilično jeftina škola u poređenju sa nekima koje su eto baš prilično renomiranije i poštovanije od nje, tipa FullSail i slično. Najveća je zabluda ipak da SAE nudi "kompletno" znanje, naprotiv, nudi samo osnove i ponešto prakse što nije loše, ali se i u beogradu može naći po studijima na praksi, kudikamo jeftinije i direktnije ![]() Eto, izvini ako sam te razočarao, ali stvarno sam detaljno upućen u ovu temu, pošto sam i sam želeo da se školujem i živim od ovog posla sa nekim relativnim uspehom već niz godina, i ne volim da vidim ljude koji iz zabluda bacaju pare i vreme (osim ako BAŠ imaju viška i jednog i drugog, što ja nisam imao) |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
ja njih mrzim, ne znam za vas. Let3 | HeatMan | Razno | 105 | 19-12-2008 02:39 AM |
Mrzim narodnjake | lesha | Pricaonica | 239 | 26-08-2008 04:44 PM |