|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
To podesavate u virtual memory, ali ne znam ako imate vec 4 gb rama, koliko ce racunar sta pisati po disku uopste, jer ljudi na racunarima sa puno rama ionako iskljucuju swap file ...
system properties>performance>setings>advanced>virtual memory> odaberete particiju i velicina swap fajla, koja moze biti i zasebna particija samo za swap, tipa prva particija na z disku od recimo 4 gb ...
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Kazu da win i pored masu memorije voli da ima bar malo prostora na disku, pa valja ostaviti barem 512 mb ili tako nesto ...
Ne znam kako i zasto, samo znam da se to misljenje cesto javljalo kada sam jurio za tim tutorijalima za optimizaciju, a davno je to bilo ...
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Veruj mi, vec oko 3-4.godine radim sa potpuno iskljucenim swap-om i to kad sam imao i 1.Gb RAM-a a i sad sa "samo" 2.Gb bez apsolutno nikakvih problema.
Sve to na XP pro SP3. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Ma naravno, i ja, sto kazes kad sam imao 1 gb vec sam iskljucivao i nisam imao problema, nego eto otkad sam to procitao, ostavim po 512 ili 1 gb ...
Dakle moze bez, al ako krene nesto da brljavi da znate da moze biti i to (u teoriji barem ) ...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Defragmentacija diskova | boggy | Computer Hardware | 31 | 03-04-2010 09:55 PM |
Shtanc diskova u Srbiji gde? | Jan | Razno | 5 | 23-05-2009 01:16 PM |
Sa kasete na hard | dr.Ru | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 13-11-2004 03:07 PM |
hard | IK | Computer Hardware | 1 | 22-09-2004 09:14 AM |