|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
@psionic
Probacu ovako preko usb-usb ali nesto ne verujem da ce raditi, jer PA1x, na njemu usb sluzi samo za komunikaciju njegovog HDDa sa racunarom, tj nema na sebi klasican USB prikljucak onaj siroki (mislim da je tip A, ili tako nesto, zaboravio sam) vec onaj kockasti, kao za stampace sto se koristi... Probam sutra pa cu javim! ![]() P.s Hvala svima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Junior Member
|
![]()
@psionic
Pokusao sam ovako sa obicnim usb kablom, ali ne moze - PA1x nema usb izlaz tipa A vec onaj kockasti koji sluzi samo za komunikaciju njegovog harda sa PC-em... Ne znam sta mogu da uradim jos? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
Ne znam sta da jos kazem... Mozda se isplati nabavka nekog drugog midi to usb kontrolera koji ima drajver za Win7...
![]() |
![]() |
#14 |
Junior Member
|
![]()
Danas doneo drugar laptop sa istim Win7 (instaliran sa istog DVD-a) gurnem kabal, radi normalno - BEZ DRAJVERA...
Znaci ubicu se.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
Reinstalacija?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Ukoliko nije hardverski problem, mora? pa?ljivo (najbolje sa nekim od boljih uninstall alata - ja koristim YU) poskidati sve instalacije koje si do sada pravio. Bez obzira na ovo, treba? 'ručno' pretitrati : Documents And Settings->svoj user (i ostale, za svaki slučaj)->Local Settings->Application Data, vidjeti da nije ?ta zaostalo, te registry bazu : HKEY_CURRENT_USER->Software & HKEY_LOCAL_MACHINE->Software, i vidjeti da nije ?ta zaostalo. Također i instalacioni folder, jer se dogodi da ostane pone?to. Za ono ?to je strpano u : Windows->System32 - strpano je.
Prethodno mo?e? u : Control Panel->System->tab Hardware->Device Manager pronaći imena drajvera za svoj prijavljeni USB connect (ovo prije svega) gdje ima? i adrese gdje su pohranjeni, i provjeriti da li je i?ta zaostalo, pa ih ručno poskidati nakon ovog prethodno napisanog. Ovo sve da ne bi radio reinstalaciju. Ali, nemoguće je da ne mo?e? za svoju ploču pronaći drajvere. Osim, ako proizvođač nije uredio drajvere za Win 7. Sada, kada pristupi? ponovnoj instalaciji, ISKLJUČIVO treba? postupiti po uputi koju ima? uz svoj midi controler. Ja (na 1212m) imam K61P sa svojim USB i TR sa svojim, i na Win 7 Ultimate (već jednom napisah da se ova verzija pokazala O.K.) radi dvosmjerna midi USB komunikacija perfektno. Jo? se podesi preset na Emu Pach da midi trak iz Cuba mo?e 'gurati' klavijaturu i snimati audio trak. Ako te midiće koristim, sve radi perfektno. Ako ovo ni?ta ne upali, slijedi kompletna, propisna reinstalacija sa prethodnim formatiziranjem. Ako i ovo ne uspije, mijenjaj comp ![]() (imam i Midispot Uno, ali je koristim za lap). Last edited by alfom; 18-04-2010 at 07:15 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Uh, sad sam vidio ?ta te ?ulja
![]() ![]() ![]() Ondak Midisport Uno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
![]()
hvala svima na pomoci,
e ovako, kupio sam NOV komp, a formatirao sam vise puta i reinstalirao ne samo Win7 vec i Vistu Ultimate i Xp SP3 - ni na jednom ne radi! To je novo, znaci definitivno nije do OS-a. Zvao sam Asus, posto imam njihovu plocu da ih pitam u cemu je problem, jer sam zakljucio da je hardwerski problem, tj. ploča zeza... Naravno, nisu mi izašli u susret oko zamene ploče jer kažu da je ispravna pošto na njoj radi miš, flash, externi hard, štampač itd... rekli su mi da moja ploča nije kompatibilna sa ovim midi-usb controllerom, tj. da možda ni sa jednim nije... E kad sam im rekao da nisu naveli sa čim je kompatibilna a sa čime nije, čovek me na finjaka o*ebao i to je to... Ostaje mi samo da probam sa nekim drugim usb-midi controllerom. @alfom Možeš li mi reći zbog čega misliš da će Midisport uno raditi, i koliko on odprilike košta? pozdrav svima i 'Fala na pomoći i trudu!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Pazi. Probaj saznati ima li neko blizu tebe Uno. Nemoj žuriti a da nisi probao.
Košta, kako-gdje, oko 40-tak eura. Nađi ga na internetu i vidi ima li nekih ograničenja oko korištenja na raznim OS ili comp komponentama. Kod mene na lapu radi. Lap je 'opšti' i nije nikakva config : TravelMate 5320. Evo, pa potraži dodatne podatke : http://www.m-audio.com/products/en_us/Uno.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Važi se, probaću da nađem neki kabal da probam, upravo to i radim.. 40-tak evra nije puno, ali za odprilike još toliko može da se nađe zvučna kartica sa midi ulazom-izlazom (emu 1212m polovna je oko 100e) i nemam rizik da l' će da radi ili ne...
Hvala još jednom! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Uad-1 driver software 4.4.0 | oliver10 | DSP forum | 19 | 19-12-2007 05:06 PM |
KX Driver pomoc! | Nemania | Audio Produkcija - Tehnike | 10 | 25-03-2006 07:40 PM |
Audigy 1 Asio Driver?! | Brka | Audio Software | 2 | 27-01-2006 01:11 PM |
Asio direct driver | Mogli | Audio Software | 11 | 10-02-2005 05:51 PM |
KX ASIO DRIVER | idekius | Computer Hardware | 3 | 06-11-2003 04:19 AM |