Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-01-2010, 09:39 PM   #11
Midi
Member

Midi's Avatar

Default Re: AKAI S3000 vs MPC2000

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Ko ima para za bacanje - nek ih tro?i! Ja lično nikad, nikad, nikad ne bih dao lovu za neki, npr. novi mpc...Pogotovo ako čovjek misli da će mu mpc donijeti neki grainy, glitchy ili gritty saund koji ganja...poenta je da je sound onakav kakvim ga ti namjesti?...
Ba? to ganjam! Trip hop glitchy beatove.
Midi is offline   Reply With Quote
Old 20-01-2010, 10:00 PM   #12
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Pa moraš da nađeš način da dođeš do tog zvuka...ni jedna sprava ni program ti neće to donijeti sam od sebe

Kao prvo, moraš da se snadbiješ semplovima koji ti odgovaraju ili skini koji pak sa neta ili se sam posveti vađenju semplova...za taj saund koji ti ganjaš je mahom izvor semplova soul iz 60 ih i 70-ih...Osim samog izbora semplova - moraš da naučiš da barataš sa nekim od efekata koji pomažu pri dobijanju takvog zvuka..npr - bitcrusher - to moraš da imaš i da znaš njime da se koristiš..dalje, distorzije, overdrajvi itd...mogu da posluže i neke speaker i amp simulacije...takđe treba da barataš sa eq-om i kompresijom...drum lejering...sve su to neki alati i tehnike koji se primjenjuju da bi dobio taj zvuk..

Stvarno mislim da nema potrebe da bacaš novac na neki stari sempler da bi to dobio

Last edited by balthazaar; 20-01-2010 at 10:03 PM.
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 02:43 AM   #13
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

Da se ne lazemo, mpc je banja sprava, meni barem! Ne znam sto ove novije serije donose sa sobom od kad nema cika LINN-a tamo. Cini mi se nista ultra spektakularno osim vise memorije i bla bla bla (sto u danasnjoj eri miliona gigabajta za mnooogo manju kintu od bilo kog mpc-a i nije nesto previse).. Plus mi se cini da nemaju takav 'groove' iliti 'swing' a zvuk nemaju definitivno. Kad kazem definitivno ogradujem se od toga jel sound bolji ili gori!! Meni se vise svidjao taj zvuk linnovih proizvoda, konkretno 3000 serije koju bih vrlo rado posjedovao. Ali kad udjes u workflow mpc-a, ne samo da je brz nego ti se otvaraju i nove ideje... Opet se ogradjujem od toga da li se javljaju 'bolje ideje' Ali se u sv slucaju javljaju nove ideje!

Npr, ako uzmem da radim beat, (namjerno kazem beat) znaci neku loop based produkciju tipa hiphop, rnb, glitch, dubstep ili whatdafuck slican patern ili prizvuk, ima magiju u usporedbi sa recimo steinberg-battery-keyboard kombinacijom... Ne kazem da bih uvjek uzeo mpc kao glavni alat, i ne uzimam nego zavisi sto ganjam.

Sto se tice tog gritty prizvuka (zato i pominjem gore glitch i dubstep) to samim MPC-om kao MPC-om neces dobit na 1, poslusaj baltazara!

Mozda da probas da uzmes MPD i pristekas pare za neko drugo parce opreme, (ja jesam kao alternativu tog nekog mpc workflow-a) mada su mu padovi poprilicno smecasti naspram njega da se blago izrazim!

Pozz
Old 21-01-2010, 04:32 AM   #14
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Da se ne lazemo, mpc je banja sprava, meni barem! Ne znam sto ove novije serije donose sa sobom od kad nema cika LINN-a tamo. Cini mi se nista ultra spektakularno osim vise memorije i bla bla bla (sto u danasnjoj eri miliona gigabajta za mnooogo manju kintu od bilo kog mpc-a i nije nesto previse).. Plus mi se cini da nemaju takav 'groove' iliti 'swing' a zvuk nemaju definitivno. Kad kazem definitivno ogradujem se od toga jel sound bolji ili gori!! Meni se vise svidjao taj zvuk linnovih proizvoda, konkretno 3000 serije koju bih vrlo rado posjedovao. Ali kad udjes u workflow mpc-a, ne samo da je brz nego ti se otvaraju i nove ideje... Opet se ogradjujem od toga da li se javljaju 'bolje ideje' Ali se u sv slucaju javljaju nove ideje!

Npr, ako uzmem da radim beat, (namjerno kazem beat) znaci neku loop based produkciju tipa hiphop, rnb, glitch, dubstep ili whatdafuck slican patern ili prizvuk, ima magiju u usporedbi sa recimo steinberg-battery-keyboard kombinacijom... Ne kazem da bih uvjek uzeo mpc kao glavni alat, i ne uzimam nego zavisi sto ganjam.

Sto se tice tog gritty prizvuka (zato i pominjem gore glitch i dubstep) to samim MPC-om kao MPC-om neces dobit na 1, poslusaj baltazara!

Mozda da probas da uzmes MPD i pristekas pare za neko drugo parce opreme, (ja jesam kao alternativu tog nekog mpc workflow-a) mada su mu padovi poprilicno smecasti naspram njega da se blago izrazim!

Pozz
e, vala bi trebali da uradimo onaj test kod tvog druga što smo se dogovarali...jer ja još uvijek ne mogu da shvatim zašto bi isti sempl iz MPC-ja zvučao drugačije nego sa bilo čega drugoga...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2010, 03:06 PM   #15
Rhino
Pro Member

Rhino's Avatar

E vala moze, samo da ga uhvatim nedje kad ne radi nista. Ne znam ni ja tacno zasto, jer ne da mi elektronika, elektrotehnika i ostale slicne tehnike nisu jaca strana, nego sve sto znam o tome je da zalemim kabl od mic-a ili sluski

Edit:
I da... 1 sempl kao sempl vjerovatno i ne zvuci drugacije (ili ako zvuci, zvuci vrlo malo) ali citav drum pattern zvuci ugladjenije, ulijepljeno... Rekoh covjeku fino da te poslusa i da u biti mu mpc nece donijeti 'produkciju' sam po sebi.. Druga je stvar da li to vrijedi toliku svotu novca.. Eto

Last edited by Rhino; 21-01-2010 at 03:15 PM.
Rhino is offline   Reply With Quote
Old 22-01-2010, 06:22 PM   #16
geckonium
Member

geckonium's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Ko ima para za bacanje - nek ih tro?i! Ja lično nikad, nikad, nikad ne bih dao lovu za neki, npr. novi mpc...Pogotovo ako čovjek misli da će mu mpc donijeti neki grainy, glitchy ili gritty saund koji ganja...poenta je da je sound onakav kakvim ga ti namjesti?...
isto i ja mislim...
balthazaar-a slushaj!!!

LJUDSKI FAKTOR!

semplujem,semplujem,semplujem,semplujem....
geckonium is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2010, 11:11 AM   #17
Joyba
Member

Joyba's Avatar

Rastem jos uvek na vst-u, imam s-3000.
Mnogo potrosenih sati uz akai, mnogo muke (kad odrastes uz vst), jednom mi ne cita hdd, drugi put cd, pakao sa njim! do sad sam uradio samo jednu traku gde nisam palio soft sempler.
Zvuk je sjajan na s-3000, ljudi kazu da ovi noviji modeli nemaju veze(sto se kvaliteta zvuka tice) sa starom s serijom ali mnogo cimanja brate.
Danas moze da uleti koji kanal sa akai-ja( mozda noga,dobos,kontre..) ostalo slatki battery

pozdrav
Old 01-02-2010, 07:39 PM   #18
rasa01
Member

Ja mislim da je MPC preskup za ono sto daje.. Tj. dajes 1000 i vise evra samo da bi lupako semplove i da ti drum bude malo masniji... Po meni je to glupo jer ako znas shta hoces to mozes da uradis i u acidu, battery-u, reasonu uz malo kompresije i eq ima da zazvuci mocno... A ako bas hoce da lupkas mozes da uzmes AKAI MPD 24 i da ga kombinujes sa recycle-om i reason-om, a on kosta oko 150e...
rasa01 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules