Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-11-2009, 11:22 AM   #11
Hepek
Member

Default Re: Gitarsko pojacalo

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
čovek je lepo reko za ?ta mu treba. Ja sam većinu navedenih čuo, snimao ili probao, i zaključio da mu je 900tka naj-elestičnija. Ima odličan drive u vi?e stepena zasićenosti, a iz nje se da i?čupati sasvim dobar clean, iako ja cleanove odavno ne snimam preko pojačala. Mada verovatno bih, kad bih imao u svom vlasni?tvu ta dva koja si ti naveo. E da, a tek crunch ?to zvuči fino na mar?alu, eh.
Napisao si da ne snimas clinove preko pojacala, kako ih odradis jer mi u zadnje vrijeme za moje potrebe treba dosta clin gitara..

A za ovo koje pojacalo, mislim da mu je mozda najbolja varijanta VOX tonelab LE.
Hepek is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 11:59 AM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

Snimam ih preko DI boxa, pa u mixu tretiram različitim plugovima, neretko i cab ili amp simulatorima da bih dobio ono što želim. Jednom prilikom sam koristio Line6xt PRO, i to mi je jako dobro uradilo posao. A što se Tonelaba tiče, inače ne podnosim gitarske procesore (line6 je nešto drugo).
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 01:00 PM   #13
Hepek
Member

I meni su procesori bzze, ja sam veeliki fan pedala, imam ih u svom pedalboardu oko 10 komada tako da...nije za mene pa.
Old 05-11-2009, 01:07 PM   #14
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Peavey classic 30! Opasna spravica,brutalno radi i veoma je koriscena u studijima,pravi americki zvuk...

Bockie is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2009, 01:09 PM   #15
Hepek
Member

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post
Peavey classic 30! Opasna spravica,brutalno radi i veoma je koriscena u studijima,pravi americki zvuk...

Jooj ovo sam probao u jednoj prodavnici i nisam se mogao odlijepiti od njega, do jaaaja je
Old 05-11-2009, 01:28 PM   #16
Hepek
Member

A koristi li mozda neko ovaj Wavsov GTR solo plugin, i kako se ponasa u mixu??
Old 05-11-2009, 01:35 PM   #17
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hepek View Post
Što se tiče pluginova, Line6 POD FARM je... mnogo dobar Jedino što mu treba dongle u vidu interfejsa. A i taj dongle uopšte nije loš

Pozdrav,

Vasa
Old 10-11-2009, 02:21 PM   #18
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Studio Devil Guitar AMP pro.
Nista ti vise ne treba. Najbolji marshall sim na trzistu (ima i fender, vox, soldano i nesto kao messa boogie). Jos ako se isprsi i kupi kolekciju impulsa RedWire - Big Box (60$, u paketu marshall 1960 A i B, messa v30, orange v30, vox ac 30 alnico blue, jansen p12r i to sve sa 8 razlicitih mikrofona gomilom pozicija, ambient micovima... ludnica; naravno u svim samplerateovima )
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 03:33 PM   #19
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
čovek je lepo reko za ?ta mu treba. Ja sam većinu navedenih čuo, snimao ili probao, i zaključio da mu je 900tka naj-elestičnija. Ima odličan drive u vi?e stepena zasićenosti, a iz nje se da i?čupati sasvim dobar clean, iako ja cleanove odavno ne snimam preko pojačala. Mada verovatno bih, kad bih imao u svom vlasni?tvu ta dva koja si ti naveo. E da, a tek crunch ?to zvuči fino na mar?alu, eh.
uh-oh. nisi chuo clean na jc-u... pitaj vladu spidera.. odushevljen sam pojachalom.. al nema ga u mitrosu, imaju samo one cubeove sa procesorima... nisu ni za q*** po meni
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 03:37 PM   #20
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hepek View Post

shto se tiche cleanova, probaj amplitube fender. clean, kida. mada moze i sa dosta drive-a da zvuchi dobro.. waves gtr (imam proshlu verziju) mi ne radi posao kad je solo gitara u pitanju.. pa ni za ritam, jedino za neke fraze koje tu i tamo upadaju.. ni za shta vishe.. nisam probao gtr solo verziju, jer nisam imao zelje posle proshle.. mada opet, mozda greshim..

izvinjavam se na duplom postu
HeatMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules