|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
Matori....
Pazi ovo: dve i nesto 'iljade,ali je mamara , cak i za Mackie... Sve nesto razmisljam... A mozes analogni mix, moze da je kontroler za DAW, moze sta 'oces... Vraca sve kanale... ![]() Preamp The ZED-R16’s pre-amp, which has been specially designed for this application, has a symmetrical ultra linear circuit. The best epitaxial low noise transistors are used in the front end, and active feedback is employed in both phases before the differential amplifier. This results in super-low distortion, while maintaining low noise (-128.5dBu EIN), high CMRR, and a transparent and beautiful sounding pre-amp. EQ section Complete with two swept, fully parametric mids, and high and low shelving EQ, the ZED-R16 has a sophisticated equalisation section without rival in this section of the market. It has much in common with our class-leading pro touring mixers. Forty years of analogue mixer design has given us an unparalleled knowledge of filtering. Auxiliary sends Two pre and two post aux buses can be used as feeds for headphone amplifiers in the studio, FX sends anywhere, or wedge foldback live. The talkback function is either routed to the aux or studio outputs, so is ideal for any environment. FireWire flexibility The digital audio connections are all present on the rear of the desk. Two FireWire connectors allow the ZED-R16 to be connected to a personal computer whilst the second socket daisy chains devices. Two switches change the sample rate and routing selection, while 4 connectors allow input and output to ADAT equipment. ADAT In addition to the Firewire input and output, the ZED-R16 has 4 ADAT optical sockets. The I/O routing on the ZED-R16 is identical for the Firewire channels and the ADAT optical connection. With a combination of panel switches, the mixer is capable of an incredible 26 simultaneous inputs and outputs. Feed the ZED-R16 from ADAT lightpipe equipment, or record directly out from 16 channels to 2 ADAT machines, or to another soundcard.
Ljudi hoće da čuju istinu, a ne kako je stvarno bilo! Last edited by Bockie; 03-11-2009 at 03:53 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
http://www.soundonsound.com/sos/nov0...eathzedr16.htm
test link...nahvalili su ga..! za te pare je super...€2000 kod Thomanna, sa VAT-om (20% !!) vat se valjda skida z export...
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
http://www.thomann.de/de/allenheath_zed_r16.htm
2185? Mislim da je Artist jeftiniji... http://artistsystems.net/mex/artikal.php?art=6176# 2124? Bez cimanja i sa garancijom...
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
uh..ne stajte mi na muku..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
@Big Bockie: Zed-R16 - ima sve ?to treba i izgleda impresivno za te pare, ali ja imam (istorijske) predrasude u odnosu na A&H EQ sekciju... Kao i na sve ostale "budget" britanske EQ sekcije (StudioMaster, Seck, brrrr....). Ali to sam samo ja, a ja sam mator ![]() ![]() ![]() ...A Mackie volem (i to je fakat), on mi je ljubav jeftina, prod'o bi' onu Alenhit na lakat, pa nek je stoput' jengleska ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Heh, pa ne moras da koristis EQ, imas modove kako hoces da svaki kanal radi,pa bocnes UAD-a na svaki ako 'oces i hitic - Mile Kitic...
![]()
![]() |
#17 |
MAO
|
![]()
od kad je par ljudi oko mene uspelo da za oko 2k eura pazari neke takve mrcine poput studiomastera, od tad menjam percepciju o ovom rangu sprava. Nisu dovoljno velike shiny fuck-off things, koje ostavljaju taj WOW efekat kad se uđe u studio. Znam za očigledne prednosti, naročito portabilnosti Mackie i Zed-a, ali ovo jednostavno lomi vidik
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
"See page 42 for details of getting started with FireWire" Jeste OT, ali ne uzdržah se ![]() Pozdrav, Vasa
![]() |
![]() |
#19 |
MAO
|
![]()
HAHAHA ... after seven and a half milion years, all you have to say is 42????
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Junior Member
|
![]()
Pozdrav svima,
Beskrajno vam hvala na postovima kojima mi pomazete da se odlucim. Iskreno, nisam vičan toliko tehničkim trendovima i mogućnostima koje pojedine sprave nude, bez obzira što sam u poslednjih par meseci naučio prilično, i zato mi vaši saveti znače da bih potvrdio svoje razmišljanje. Pa ovako: @Big Bockie: Jesam pitao za monitore, pošto nisam baš oduševljen Yamahama HS80 i ne znam da li da ih prodam i uložim u još neki bolji monitoring? Slušao sam istu stvar na nekim Adamima i, ispravite me ako grešim, ima razlike u kvalitetu. A posle sam čuo da Adam monitori važe za elitu. Što se mikrofona tiče, još bih sačekao malo sa tim. Imam tog Senheisera 865 za tezge i on je kondenzator, pa bih za početak radio sa njim. Naravno, ako ostane parica, već sada bih uzeo nešto opako dobro. @Awacs: Onyx mi se ne svidja u društvu ostalih. Znači nakon vaših postova predlažu se sledeće konfiguracije: Računar (Cubase) + RME800 + Mikrofon Računar (Cubase) + RME800 + Zed16 ili Tascam Računar (Cubase) + Zed16 ili Tascam 3200 + Mikrofon + eventualno UAD2. Ja mislim da bih ja bio najsrećniji čovek na svetu, ako bih pazario drugu varijantu, mixetu. Ali da li je meni to neophodno za početak, s obzirom da mi u prvoj varijanti ostaje više para za neki dobar mikrofon? A opet, imam mikrofon i možda je bolje da bubnem lovu za Tascam 3200 i RME800? Stvarno sam sludjen. Nije mi lako odlučiti se, jer nisam doživeo mogućnosti jednog i drugog setup-a, a relativno sam i nov u ovome svemu. Mogu li dobiti još koji predlog od forumaša? Hvala svima, najjači ste Last edited by Dirigent; 04-11-2009 at 08:36 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Od nule do studija | alhoholicar | Dizajn i konstrukcija studija | 34 | 15-03-2010 11:13 AM |
renoviranje studija | SandRob | Dizajn i konstrukcija studija | 173 | 27-09-2009 08:36 AM |
Multicore - predlozi? | Arthur | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 24-09-2009 12:43 AM |
konstrukcija studija | nestor | Dizajn i konstrukcija studija | 4 | 19-12-2006 02:34 AM |