Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 12-10-2009, 05:11 PM   #11
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Mikrofon za kucne uslove snimanja

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
Znaci ipak taj reflection filter funkcionise. Nisam verovao u to. Ali ako si ti probao i kazas da funkcionise onda OK, mozda ce to biti moja sledeca investicija .
Po?to očigledno nisi bogata?, pre nego ?to počne? da investira? u reflection filter (SE recimo kod Thomanna ko?ta 259 evrokupona - skuplji je od tvog mikrofona) probaj neke DIY varijante - jastuci, jorgani, sunđeri... Pa kad nađe? kombinaciju koja dobro radi, onda je upakuj u neku eseteski prihvatljivu (DIY) varijantu.

Evo recimo jedne DIY varijante Bruca Swediena koju je bio ljubazan da po?alje na GearSlutz:

http://www.gearslutz.com/board/bruce...at-baffle.html

Pa obrati pa?nju na obja?njenje za kick drum. U svakom slučaju, probaj da nađe? varijantu koja funkcioni?e u TVOM prostoru pre nego ?to re?i? da dre?i? kesu.

Igraj se, to je smisao ove igre. Igra i zezanje nisu neozbiljne stvari, to samo budale misle. Ili oni koji su zaboravili da se igraju i zezaju.

Pozdrav,

Vasa
Old 12-10-2009, 08:33 PM   #12
shigumicu
Senior Member

shigumicu's Avatar

Pa, da .
Imao sam nameru da napravim nesto sam, ali nisam imao ideju kako. Vec sam snimio nesto koristeci rasireno cebe preko tri mikrofonska stalka tako da obrazuje polukrug i zaista se oseti razlika. Vodeci se time mogao bih da napravim neki montazni paravan koji bih po potrebi mogao rasklopiti, jer sam ipak u stanu . Cuo sam i za taj fazon da se mic nasloni na meki jastuk da utone u njega, ali to nisam probao. Dobro zboris treba se igrati. Mozda i smislim originalan nacin, pa posle prodam patent .
Hvala za link.
shigumicu is offline   Reply With Quote
Old 20-02-2010, 10:10 AM   #13
komsho24
Junior Member

Pozdrav,

Ja sam jucer bas za kucnog studija kupio kondenzatorski mic, NADY SCM 960.. i prijatno sam iznenadjen kvalitetom zvuka.. Zaista !!! Mikrofon je sitnih 90 eura, a tako dobro zvuci ! .. uz to koristim i zoom s2t zvucnu kartu koja je lampash !

Pozz
komsho24 is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules