|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Banned
|
![]()
Ne bih, da prostite, da kenjam....ali ovakva pitanja često dobijaju odgovore koji košta ju po barem 50 hiljada evra
![]() Ovakvim temama na ovom forumu manjaka konkretnih savjeta i uputa kako da dobiješ neki zvuk ili nešto...Odma ti eksperti naprave barem 10 000 evra ceha za to što hoćeš...daj ti primjer pada koji hoćeš da dobiješ, a ja ću pokušati da ti objasnim kako da dobiješ nešto slično bez velikih investicija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Tubeohm Pure Pten i uzivaj sto se tice neke softverske varijante , sto se tice sintisajzera tj hardvera , bilo koji moderniji i malo programiranja i to je to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
zavisi koliko te ne mrzi da napravis svoj sound ... i fazon muzike koji radis mislim da je all round sint
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da u Hypersonicu ima preset Analog pad koji je meni stvarno ok..
malo podesit oq i mo?da u multi comp neke ferkvencije..ćisto da se probije...ali njegova je zadaća da se ne ćuje a da ga imaaa ![]()
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Razmisljam da uzmem Roland Juno-G
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
|
![]()
Mislim da sa Korgom Oasysom ne bi promašio sigurno...
ja bih ti preporučio njega da kupiš... ako hoćeš neki "analogniji" zvuk...onda razmisli da kupiš jednu Yamahu CS-80 umijem i ja preporučit , a? Kad nećeš da poslušaš šta ti se govori i treba ped da te košta 15 000 evra! |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
mod?rateur analogue
|
![]()
balthazaar, reko si maločas da ne bi da kenjas..
![]() vidim da ti ide na zivce svaka preporuka hardvera, i odma to guras u ekstrem i fantaziras o 50 hiljada eura.. .. ajd oladi.. Synclavier je dao covjeku odlican izbor sprava koje su apsolutno dokazane u tome, i koristi ih cijeli svijet, a ti ga poseres .. ne vidim kako postovi takvog tipa pomazu nekome.. ? pogotovo ovog nebi bilo, da se suzdrzis na komentar sprava s kojima si radio..snimao ploce.. a bojim se da ih na Synclavierovom popisu gotovo i nema. koliko onda nekome vrijedi tvoja preporuka odn. pljuvanje ?? ![]() daklem, ko sto kolega Slowstar spomenuse, moje iskustvo je da vecina sample-baziranih pad VSTi kao atmosfere i sl... slabo prezivljavaju u miksu, i uvijek im treba dodatan tretman da se bore sa ostalim posteno snimljenim kanalima. znao sam koristit atmo i hyper, al se gotovo uvijek svodilo na radjenje "od govna pite". gubljenje vremena. jedan JD990 sjedne u 5 minuta, a danas kosta ko jedan bolji plugin. za podosta klasicnih padova i pogotovo ako covjek oce da ih modificira malo po svom ukusu, hardver je ipak nezamjenjiv. medjutim apsolutno nije skup - za jedan solidan , komplementaran sistem od tri legendarne provjerene sprave, npr. mks70, jd990 i d550. da se fino ugurati ispod soma eura. za ostale ambientalnije/modernije, digitalnije varijante, meni umjesto virusa ok rade Nexus i Zebra2.. i additivni Morphine .. i to mi zaokruzuje pricu. u takvoj kombinaciji hardvera i softvera ti malo sto fali. ako covjek ima vremena da se zaje*ava sa produkcijom, takvim vsti-ima jako pomaze send u hardverski reverb algoritamskog tipa (lexicon, ili vss3 na poco i sl), ili da ih se pukne van u analogno kroz neki preamp ili pedalu, analog delay pa natrag... to stvarno PUNO pomogne.. od ostalih VSTija baziranih na kodu, svakako bih preporucio i korg Legacy sa Wavestationom - neisrpni izvor dobrih kompleksnih padova.. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|