Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Slobodan Milunović - Boban

Slobodan Milunović - Boban

Muzičar (gitara), producent, mastering tehničar (Fabrika13).
Svirao sa: Rapid Force, Bloodbath, Evenfall, Plasticube, URBS
Producirao/mixao/snimao: Belphegor, Harmful, Graveworm, Evenfall, Ritam Nereda, Eyeburn?
Masterovao: Tic Tac Toe, Jose Carreras, Wiener Filharmoniker, Peter Kruder, URBS, She says, Hans Thesink, Van Gogh, Sergej Ćetković, Hollenton, Deathspell Omega, Harmful, Urlaub in Polen, Swosh, ?

Thread Tools Display Modes
Old 08-05-2009, 03:58 PM   #11
Bo_13
Member

Default Re: Pitanja vezana direktno za projekte koje sam masterovao

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Nije lo?e ni to, ti miksevi su koliko shvatam "royalty-free", mada sam ja mislio da ne pravimo čoveku dodatni posao.

Sa druge strane, komercijalna izdanja nude mogućnost A-B-C testa (gde C=CD izdanje), pa onda mo?e da se uporedi i mastering sa "najkonačnijom" verzijom. Time bi se sve to uvezalo sa onom temom http://www.rumski.com/forum/showthre...t=14223&page=8 (Glass Master, DDP).

Pozdrav
nema frke, u nedelju cu da postavim link gde mozete da downloadujete prewiev...pa mozemo posle toga da diskutujemo.
bit ce interesantno.
Old 08-05-2009, 04:01 PM   #12
Bo_13
Member

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Bobane, dobrodosao!

Odlicna ideja!

Sto se tice delica muzike na kome bi se demonstrirao mastering, pa... ne mora biti nista od komercijalnih projekata. Imamo nesto pod Creative Commons licencom, kod nas na sajtu.

Detalji ukrtatko:
U cilju provere uticaja uslova za rad (akustika, monitoring), na rezultate miksa (ne ulazeci u znanje i senzibilitet onoga ko miksa), smo (BoZo Electronics sa saradnicima) organizovali akciju radionice za miksanje ili "takmicenja" u miksanju, bez nekih nagrada... osim sto hostujemo wav fajlove svakog takmicara na sajtu. Na taj nacin smo zavrsavali razvojni proces akustickog tretmana i monitoringa za studio Pressed Lizard u BG.

Pesma se zove "Mot" a autor je Bole Martinovic.

Elem, posle visemesecnog trajanja akcije, nastala je neka kolicina mikseva, pa se eto... moze izabrati nesto od toga.... mislim da se da "nagrebati" kojecega tamo.

Miksevi su linkovani na:
http://www.bozoel.com/component/opti...tid,5/lang,en/

Mastering mozemo da platimo (bar jednu verziju) tako da Fabrika 13 nema stetu.

pozdrav

bogi

p.s. Naravno, ako do ove zajednicke akcije dodje, poseban thread bi bio pozeljan

...ako vam je ok, radije bi da postavim nesto na prewiev sto sam vec radio.
...a ako zelite da vam nesto masterujem za potrebe workshopa/foruma...samo recite pa mogu da vam odradim vise varijanti masteringa. npr. da ga uradim regularno, isprzim, glasno, tiho...tako da imate podlogu za razne diskusije i pokazete/vidite sta sve moze sa masteringom da se postigne.

pozdrav
Old 08-05-2009, 04:19 PM   #13
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bo_13 View Post
...a ako zelite da vam nesto masterujem za potrebe workshopa/foruma...samo recite pa mogu da vam odradim vise varijanti masteringa. npr. da ga uradim regularno, isprzim, glasno, tiho...tako da imate podlogu za razne diskusije i pokazete/vidite sta sve moze sa masteringom da se postigne.

pozdrav
Odlichna ideja
silicon science is offline  
Old 08-05-2009, 04:21 PM   #14
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
.....

pozdrav
OK!

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline  
Old 08-05-2009, 04:58 PM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
"radicu..." je klasican primer mixa/pesme koja se jako protivi tome da zvuci glasno i jedina mogucnos da ju priblizim rme-u ostalih pesama je bio taj da zakucam u konvertor koliko je moglo .
Tačno tako. Da sam malo razmislio mogao sam to i sam da zaključim. Ali te?ko je razmi?ljati kada ti ortak donese CD da ga preslu?avate uz pivo i priče o ?ivotu

Pozdrav

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules