Go Back   Rumski Forum > Gost Foruma > Arhiva > Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken

Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama!

Thread Tools Display Modes
Old 07-04-2009, 10:41 PM   #11
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Snimanje bubnja

Ja moram dalje da te cedim

1. Kako najbrze resavas fazne probleme pri postavci mikrofona (na uvo, korishcenjem nekog metra, uz pomoc nekog analizatora ili plug-ina)
  2. Kakav akusticki tretman sobe za bubanj najvise volis
BTw....

ja sam cesto postavljao overheade tako sto sam merio da oba budu jednako udaljena od centra gornje koze dobosa.... jel' to ok, kao jedan od uslova za dobru postavku?
Old 08-04-2009, 12:55 AM   #12
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

pa dobro, praktično kompresijom dobija? ne?to na balansu, mada meni tu dosta sva?ta ne?to dolazi od ostatka bubnja, ?to mi ne prija uvek. E sad, kad si već pomenuo highpass, dokle, koliko? Da li njime izoluje? činele ili ostavlja? top-end ostalih elemenata da igra ulogu ?
Arthur is offline  
Old 08-04-2009, 07:27 AM   #13
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ja moram dalje da te cedim

1. Kako najbrze resavas fazne probleme pri postavci mikrofona (na uvo, korishcenjem nekog metra, uz pomoc nekog analizatora ili plug-ina)
  2. Kakav akusticki tretman sobe za bubanj najvise volis
BTw....

ja sam cesto postavljao overheade tako sto sam merio da oba budu jednako udaljena od centra gornje koze dobosa.... jel' to ok, kao jedan od uslova za dobru postavku?
evo za ovo bi mi trebalo masu rijeci da objasnim ali srecom postoji youtube
http://www.youtube.com/watch?v=L5Fju...eature=related

vrlo jednostavna ali efektna tehnika..naravno uz sve ovo mozes staviti i mikrofon za kick tako da sa 3 mikrofona dobijes fenomenalan rezultat....ova fora sa spagom je mrak i omogucava strasnu mono kompatibilnost a kad rasiris panoramski ova dva overa dobijes kick i snare bas u sredini..kao sto rekoh vec ranije u nekom postu.. sve je u fazama
Denyken is offline  
Old 08-04-2009, 07:28 AM   #14
Denyken
Member

Denyken's Avatar

...jedino mi je smijesno na ovom videu ...mogli su fiksirati malo taj pod...ovako kao da svira na camcu
Denyken is offline  
Old 08-04-2009, 07:48 AM   #15
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
pa dobro, praktično kompresijom dobijaš nešto na balansu, mada meni tu dosta svašta nešto dolazi od ostatka bubnja, što mi ne prija uvek. E sad, kad si već pomenuo highpass, dokle, koliko? Da li njime izoluješ činele ili ostavljaš top-end ostalih elemenata da igra ulogu ?
oko 200-240 Hz highpass ..maknem s time kick a ostavim "trbuh" snare-a...ako mi treba..a ako ne dignem ga nekada i do 300 Hz...komprimiram (3-6 dB gain redukcije ) panorama na 8 i 16 h..nikada total left-total right...rekao sam ti vec u nekom drugom postu da ih tretiram vise kao cymbal nego kao klasicne overe..tako da ih tako i equiliziram...maknem "usko" par dB-a na 1 Khz da maknem onaj plehasti middle...dodam 6-7 Khz onaj shimer ili nekada 10 Khz za sminku...ako ih bubnjar nije krvnicki tukao (sto to mrzim)..primjetio sam da ne mogu biti principijelan jer nemam svoj studijski bubanj..pa mi ljudi uglavnom donose svoj bubanj...i tako sa svakim iznova nova prica..previse varijabli...mislim da cu uskoro investirati u svoj banjbu....kupim jos par razlicitih snare-ova..i nema vise glavobolje...a i ja ga onda stimam kako meni pase

Last edited by Denyken; 08-04-2009 at 09:52 AM.
Denyken is offline  
Old 08-04-2009, 09:22 AM   #16
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

A reci nam, kakva ti je soba u kojoj snimas bubanj, koristis li neke dodatne paravana po potrebi...?

Hvala na odlicnim savetima!
Old 08-04-2009, 09:50 AM   #17
Denyken
Member

Denyken's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
A reci nam, kakva ti je soba u kojoj snimas bubanj, koristis li neke dodatne paravana po potrebi...?

Hvala na odlicnim savetima!
OFF pogledaj molim te pod Denyken photo album...imas tamo jednu sliku moje studijske sobe sa bubnjem..page 2 !
Denyken is offline  
Old 08-04-2009, 11:49 PM   #18
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Ok, hvala

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules