|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Eto onda taj Fostex sa ebaya
http://cgi.ebay.com/FOSTEX-PD-6-fiel...3286.m20.l1116 on ti je oko 2000eu, prodas EX12 DVD ram koji dobijes sa njim za 1000 i to ti je cifra koja ti odgovara a dobio si vrh uredjaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() @Color: koje su ti bile zamerke na Marantza? Pozdrav
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
Znas kako, nama je to bio skolski uredjaj za snimanje vezbi (zvukovi, atmosfere itd), baterije su brzo riknjavale u njemu, nema TC, ako se dobro secam ti modeli nisu ni imali phantom te smo uvek u njega uboli elektret mic sa svojim napajanjem tako da preamp nisam ni imao prilike da ocenim koliko je dobar. A pogotovo kad snimas atmosfere i pojedinacne zvukove, tesko preamp dodje do izrazaja.. mada verujem da si ga ti mnogo bolje izgustirao
![]() Vec i u skoli, kad god se islo u neko ozbiljnije snimanje, vecinom se koristila PD4, pa posle PD 6 i Sounddevices. Mada sam u poslednje vreme na dokumentarcima i reportaznim formama vidjao malo cesce Fostex FR2 i Fostex FR2 LE.. tu je dovoljno 2 kanala, 1 pecaljka + 1 port. Zao mi je samo sto nisam imao prilike Edirol R44 da probam...verujem da odlicno radi posao, samo me zanima koliko je pouzdan u eksrtremnijim uslovima.... S obzirom na budzet, mozda je to najbolja varijanta, ipak je novo za prihvatljivu cifru i sa garancijom... Mozda se ja bacim na onu PD6, i meni treba neki dobar terenac.... ;-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() Naravno, glupo je porediti dve različite logike kao ?to su kasetofon i digitalni snimač, ali nekako mi je taj Marantz ostao u sećanju kao mrcina od sprave, jako solidna izrada, jeste tro?ila struju ko blesava, ali sam uspevao da se snađem sa punjačem i dva seta baterija. A R-44 bih uzeo na neviđeno. Jedino nisam uspeo da prokljuvim da li mu se fantom uključuje po stereo parovima ili đuture. To bi mogao da bude jedini bug. Pozdrav
![]() |
![]() |
#15 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Bogami,na slici koliko vidim fantom se na r 44 ukljucuje na svakom kanalu posebno .
Na r4 se ukljucuje na 1&2 , 3&4 , nema svaki posebno . |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
VIP Member
|
![]()
Jo? jedan plus za r-44.
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Senior Member
|
![]()
Ja imam R44 nekih pola godine i prezadovoljan sam kako se pokazao do sada. To ?to nema HDD je prednost jer nema dodatne (krhke) mehanike u sebi. Jo? ako se pre njega stavi neki dodatni terenski mikser za predpojačanje dobiju se vrhunski rezultati. Duplo je manji od R4.
Jedan moj profesor koristi R4 + SQN mikser.. Ka?e da mu je Edirol radio bez gre?ke i na velikim hladnoćama i na velikim vrućinama. Poenta je samo ne gasiti snimač ako je napolju hladno. Timecode verujem da ti ne treba, jer ne verujem da će? često biti u situaciji da snima? u sistemu kamera, a za d?abe ti poskupljuje kupovinu (i to značajno). Ako ti ba? tad nekada zatreba TC, iznajmi snimač koji ga ima. Isplativije je tako. Ili čak, ako ne namerava? da koristi? snimač osim na tom filmu koji te čeka, iznajmi ga. Mislim da je cena za R4 oko tridesetak eura za dan. Vidi sa produkcijom filma. -Ne znam koliko ima? iskustva sa filmom, pa mi ne zameri ako ovo već zna?: Obavezno nabavi dobar suspenzor i cepelin za mic (ako snima? eksterijer) inače d?aba ti sva kupovina i oprema ![]() moja dva dinara pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
VIP Member
|
![]()
Pa mo?e da se ve?e na alternator od Jugića. Neće? valjda bez auta na teren? Posle Z-noiseom skine? brum od motora i sve super.
![]() |
#20 | |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]() Quote:
Eto kao vlasnik te sprave,da li bi nam demistifikovao,da li r 44 ima odvojena 4 fantoma na sebi (po slici bih rekao da ima). Jos jedna stvar me zanima...da li ti mozes da namestis rezim u kome recimo od 4 ubodena mikrofona,snimas samo mikrofon na ulazu broj 3?znaci samo mono snimak treceg kanala,iako svi mikrofoni rade,i svi su fantomi ukljuceni? Pretpostavljam da usb veza radi isto kao na r4 ? Da li ti se ikad desio problem sa karticama?ikad? Hvala za savet za cepelin,nazalost naucio sam ga vec na hard way ![]() Hvala na odgovorima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
-snimac ideja- | ANITA | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 20 | 04-04-2009 04:12 PM |
rucni snimac | ipomea | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 03-12-2008 09:27 AM |