|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Hmmmm
Meni su prvo rekli da nisam normalan sto ne odpanjujem monitore do kraja.....jer kao ...ako se ne otpanje nemogu da daju svoj maximum sto se tice zvka u jasnce istog.... Ali evo mog iskustva: Dok sam radio sa TC konnekt 8......monitori su mi stajali na max.....i mislim da je bilo fakat nekog izoblicenja ili otupljenja zvuka kad se odpanji... uzgred kad stopiram zvuk i pojacam pot na TC-u do kraja bilo je shuma... E sad poshto sam presao na Presonus Firestudio, drzim monitore na malo preko pola.... jer je signal na izlazu presonusa tolko jak da bi sto rekoshe sprzio monitore ako bi ih stavio na max e sad kod presonusa je kao sto rekoh tolko jak signal na izlazu da ako su monitori do daske......i na tiho se cuje shum... dakle morao sam da ih smanjim i sada imam ovakav setup: Adami na -18 db Presonus na -45 i to je bash glasno uostalom evo sta o tome veli presonus: http://psfaq.presonus.com/index.php?...139&artlang=en |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
neznam, nikad nisam vidio neku preveliku potrebu odvrtat monitore do kraja...imam slicnu konfiguraciju ko korenjak i slicno je i koristim...a7-ice su ravno na pola, di je ono "ulegnuce" na volume potu, u tc nearovom panelu je odvrnuto do -0.1db, a ostalo se kontrolira na volume knob od konnekt 6ice...pri kraju mixa kad trebam dobit neku ukupnu sliku kako ce to na prvo slusanje "udarit" slusaoca, onda dignem a7-ice na slijedecu "crticu" (-18) i to je to...pokusao sam par puta radit na -18 i samo sam se brze "umorio"...ne otkrije se bas vise detalja na vecoj glasnoci, mozda samo odnosi izmedju nekih instrumenata ako su bas kriticni i puno je cimanja bilo oko eq-anja tih elemenata...a do kraja ih nisam nikad otpanjio...mozda da sam u staroj prostoriji gdje sam ranije bio, sa stropom od 4m i da sjedim 2-3m od monitora...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
E pazi....i moji Adami imaju to ulegnuce na pola, a kod Leshe (isto na A7) ima puno tih ulegnuca....hocu da kazem ....pot celim hodom ide stepenasto..... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
ja sam dok sam imao aktivne monitore drzao volume pot na pola, i nikad nisam prelazio -10 db interno..
mislim da postoji mogucnost i da se zbog malog klipa sprzi amp na ulazu.. tako da, ne bih nikad drzao na -0.1 ako nemam dobar limiter (uvek) na izlazu.. jednostavno, desi se da kada "odmutiram" neki kanal u sx-u da pukne mnogo glasnije nego shto bi inache trebalo, jer battery i shta god od vst-ova izgleda da puste ponekad i zvuk koji je preskochen dok je bio mutiran.. iz nekog razloga.. bar mi se tako chini.. a kad sam umoran, desi se da npr ugasim poslednji kompresor na npr doboshu, i naravno zaklipuje mi signal dok ne stignem da zaustavim traku.. il jednostavno, sklizne mi mish i dignem regler mnogo vishe od onoga shto sam zeleo.. tako da, ne zelim da ni moja greshka ni kompjuterski zabod prouzrukuje crkavanje monitora/pojachala.. sad mi (pasivna varijanta) stoji out na karti na -8, amp za monitore na polovini, a izmedju je big knob kod kog retko prelazim prvu chetvrtinu.. nemam potrebe za glasnijim monitoringom, pre svega.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Na kojoj jacini bi trebao da drzim adame a7 ako su ubodeni direktno u karticu emu 1212m?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
25% tj na 9 sati ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
na mojim TANNOYima i nema pot za volume
![]() takod asu oni uvek na najjjachem pa i ne moram da brinem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
uvek su mi potovi na max i nikada nista nisam sprzio... a desili su se razni kurshlusi u softveru dok sam radio... naravno uvek brzo reagujem i spustim master regler
e sad, sto sam verovatno na tim stvarima izgubio 10ak godina zivota to je druga prica ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Vecina snagasa nemaju potenciometar za volume,oni su sami po sebi vec namjesteni da idu do kraja zavisno od pobude koje om daje pretpojacanje,u ovom slucaju zvucna karta koja ide u aktivne monitore,i nema nikakvog suma,posebno kod onih sa manjom snagom do oko 200 w.Isto tako ne griju se kad su ukljuceni a pot iz zvucne je odvrnut samo malo ili ni malo!Tako da nebi smetalo monitorima i ako su odvrnuti do kraja,bez ako nisu neko smece pa imaju njesra amp u sebi!Naravno nije prakticno budu na Maximumu u slucaju da se pojacava misem...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Sad, ja ne znam je li to o.k. Ali, tu sam se na?ao :
RA150 dr?im na 12. Oba soft mastera na 0 dB, kao i kanalske od emu patch mix. Input u mixeti mi je na oko 10, kao i output (10 do 12), a master pot koliko smijem od kom?ija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Monitori... Help! :) | zlobisha | Monitoring | 20 | 01-03-2009 04:04 PM |
monitori monitori monitori | balthazaar | Monitoring | 23 | 16-07-2006 08:00 PM |
veliki monitori vs mali monitori | liman021 | Monitoring | 4 | 13-07-2006 12:06 PM |