|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ma ja ga koristim vise za synth basove ili cak kao monofoni sint u visim lagama.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
E onda ti je oprosteno!
![]() Ne znam, ja tek kada sam poceo uzivo da snimam bas, skontao sam sta sam propustao ranije sa hc bass-om i trilogy-jem! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Sto se "Trilogy"-ja tice, koristio sam ga kad se pojavio - jednostavno, nudio je vise mogucnosti od ostalih "bass-library"-ja (artikulacije, automatika, layer-i)... u miksu sam UVEK imao problem da ga "ukrotim" - zahtevao je radikalne intervencije ekvilajzerom (obavezan hi pass oko 80-100 Hz, gomila uskih cut-ova u kriticnom low-mid spektru) i razne akrobacije sa kompresorom da ne bude preglomazan... svaki preset zvuci fenomenalno, ali samo kada ga slusam samog, van matrice... Onda se pojavio "Majestic" (Yellow tools) i olaksao mi zivot... zvuci mnogo "skromnije" od "Trilogy"-ja, ali se mnooogo lakse miksa i svirljiviji je (zbog dobrog izbora artikulacija koje se lako menjaju pomocu key switch-eva). E, sad - nisam "pao u nesvest" kad se pojavio "Omnisphere" (ali to je samo zbog moje nezainteresovanosti prema sintisajzerima uopste ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Mason
|
![]()
Yellow tools je najbolja moguća bass gitara, a da nije kvalitetna živa bass gitara u rukama pristojnog bassiste. Čak, ukoliko nema potrebe za raznim glisandima i sličnim zezalicama, pre sam za "Majestic", nego za bass gitaru kojoj žice nisu u stanju za snimanje, a (nažalost) često ljudi snimaju sa svakakvim žicama i sačuvaj me blagi Bože instrumentima. Još ako taj koji svira "nema ruku" , pa nije ujednačen i precizan... stvarno je bolje napisati bass, ili ga odsvirati na klavijaturi.
Ne baš tako retko, dodju mi sa katastrofa bass gitarom i onda problem najčešće rešim tako što im pozajmim svoj bass, a ako ovaj ne svira kako treba, a mene mrzi da se bakćem, ili se insistira na liniji koju ne mogu, a nekada i ne želim da odsviram (jer je kretenska), onda je "Majestic" najbolji izbor. Bio... jer, nažalost, "pripitomljena" verzija ne radi sa višejezgarnim procesorima ![]() ![]() Ako je potreban kontrabass, najradije bih lepo pozvao svog prijatelja Vladu Karadžova, ili tako nekog, pa neka odsvira, ali, ako projekt ne zavredjuje tako nešto, onda lepo "Trilogy", jer "Majestic" ne sadrži kontrabase. Zato se i ne postavlja pitanje koji je od ova dva VST-a bolji... Nadam se da će "Spectrasonics" opet odraditi posao kako valja, jer... sve što oni urade je o.k. Od Akai diskova svojevremeno, odakle bih izdvojio "Symphony of Voices" ediciju, preko "Trilogy", "Atmosphere", "Stylus", "Stylus RMX", "Atmosphere"... do "Omnisphere". Verujem da ni sada neće biti promašaja...
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Ja nikad nisam imao problem sa Trilogy jem .... stavim UAD Fairchild i to je uglavnom to .... a dolazili ljudi i pitali kako sam uradio bas ....( ne pricam o " obicnim " slusaocima )
A sto se tice kontrabasa .... on je spektakularan .... bar meni ![]() Cak smo imali situaciju gde je dobar kontrabasista svirao dobar instrument , i na kraju je ( zato sto je jazz kontrabasista a nama je trebao faunky groove ) bolje zazvucao trilogy .... naravno , niko nije ni provalio .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Hmmda... Dobar je Trilogy sam po sebi, ali bar ja nikad nisam nista uradio sa njim, previse masivan i nekonkretan, vracao sam se desetine puta i nikad nista... Nije mi ni gust da ga sviram, iako ima gomilu mogucnosti, nisam nasao ni jednu farbu da me radi... Naravno tice se samo live e. bass-a, ostalo radi odlicno, ali je meni neupotrebljivo jer ne zalazim cesto u te vode...
Last edited by kravadinka; 19-01-2009 at 11:48 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Moderator
|
![]()
evo par snimaka sa namm-a:
http://www.youtube.com/watch?v=42FdK...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=42FdK...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=JtlvI...eature=related ovo obecava... ![]() Quote:
mene kad mrzi da chukam, dohvatim bass i odsviram kako sam zamislio.. mada, na kraju ne znam shta je veci posao, realno.. Last edited by HeatMan; 22-01-2009 at 01:07 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Istina, obecava...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Trilogy & FL | Solozabal | Audio Software | 9 | 04-03-2009 08:51 PM |
Trilogy .dat file | OFF | Audio Software | 13 | 28-02-2009 05:08 AM |
Trilogy,Stylus,Atmopshere..!! | Starter* | Audio Software | 33 | 16-03-2004 06:21 PM |