Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 30-10-2008, 07:07 AM   #11
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Valja l' ova?

Quote:
Originally Posted by Maiv View Post
Ja bi vise istaknuo vokal - kao da je negdje iza cijele stvari.
Ritam je malo pre trom - probaj se jos malo poigrat s releaseom na kompresoru i mozda zamjenit kick.
mozda neke stvari izbacit iz centra da malo prodise sve...

To su bili konstruktivni komentari, inace mi je stvar kao stvar bas dobra, nebi dirao nest puno u aranzmanu.
Ne znam da li je do mene,ali meni vokal zvuci dovoljno glasno, mo?da je stvar u tome ?to ja znam ?ta se peva?! Kik sam layerovao, mislim da sam konacno posle dosta godina skontao kako dobiti dobar bubanj u battery-u, a ti kitovi su stalno bili tu pored mene, samo ih je trebalo dobro probrati.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2008, 08:26 AM   #12
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

nije lose za pocetak....na malim zvucnicima se sve cuje.
Moze gitara malo da se Zamasti...glas je nekako "tup" kao da je pod jastukom i u principu glas je najgori (akcenat, nacin pricanja..)
Ja bi mu stavio neku distorziju (na glas ) i onda bi sve imalo vise smisla...
Na bubnju (ritam) smara ono sto noga stalno ide du du du du, svaki cas...

Aranzman (struktura pesme) je los...malo smara. Slusaj malo dance da vidis kako treba napraviti da nije dosadno...
Neznam koliko "black hawk down" sample ima veze sa onim sto on prica..izgleda kao da nema...

riff na gitari bije los.
Tekst je MNOGO GLUP! sramota....napisi novi
I na onaj "jeahh" stavi neki reverb, ili delay bas je amaterski..

ja bi sve nabio kroz kompressor da ga pumpa i onda ce biti jos uzbudljivije

slusah Deep Dish (album od prosle godine..) ima puno gitara i cool je i da vidis kako rade glas i aranzmane..evo jedan primer..

http://www.youtube.com/watch?v=zPf_S...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2TDdN...eature=related jedan riff sve vreme a radi do jaja..

itd...nije lose za pocetnu ideju!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 30-10-2008, 09:32 AM   #13
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
nije lose za pocetak....na malim zvucnicima se sve cuje.
Moze gitara malo da se Zamasti...glas je nekako "tup" kao da je pod jastukom i u principu glas je najgori (akcenat, nacin pricanja..)

Aranzman (struktura pesme) je los...malo smara. Slusaj malo dance da vidis kako treba napraviti da nije dosadno...
Neznam koliko "black hawk down" sample ima veze sa onim sto on prica..izgleda kao da nema...

riff na gitari bije los.
Tekst je MNOGO GLUP! sramota....napisi novi
I na onaj "jeahh" stavi neki reverb, ili delay bas je amaterski..

ja bi sve nabio kroz kompressor da ga pumpa i onda ce biti jos uzbudljivije

slusah Deep Dish (album od prosle godine..) ima puno gitara i cool je i da vidis kako rade glas i aranzmane..evo jedan primer..

http://www.youtube.com/watch?v=zPf_S...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=2TDdN...eature=related jedan riff sve vreme a radi do jaja..

itd...nije lose za pocetnu ideju!
Sve ovo ?to si rekao ima smisla jedino se za tekst ne bi slozio, tačno ću morati da ga okačim ovde.
Old 30-10-2008, 09:38 AM   #14
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Deep Dish ima masnu produkciju, odlicno zvuci, da li možes da mi preporučiš neki dobar break beat u kombinaciji sa gitarom?Pozdrav.
Old 30-10-2008, 10:56 AM   #15
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Tako je - treba da zvuči k'o neki ludi ulični prorok sa megafonom. Tako bi i tekst (koji vaistinu jeste malo, hm... linearan) dobio smisao. Va?nije je da se istakne bes i nasekiranost, nego da se razume svaka reč.

Quote:
I to je potpuno tačno. Fraza (pattern) na bubnju traje jedan jedini takt, pa nije ni čudo ?to brzo počne da smara. Zapravo u svakom taktu groove kreće ispočetka. Mo?da je to bila ideja, al' ne radi posao.

Ali ono ?to je zaista dobro je ona "gnjava?a" u pozadini koja zvuči kao neki digitalni diđiridu. To je super. I da, meni je i gitara skroz OK. ?ta me briga iz kog je veka ako dobro le?i.

Quote:
E sad, nisam siguran da je autor hteo da to bude ba? "dance". Mislim, ako je hteo onda je proma?io temu. Pre bih rekao da je ideja ba? u tome da sve bude tako linearno. Mene stra?no asocira na ono ?to su nekada davno radili D.A.F. i lično bih i?ao u pravcu te vrste minimalizma i repetitivnosti. Opet to nikako ne znači da pesma ne treba da ima groove. Jedino ?to mi zaista smeta su oni već pominjani ?esnaestinski kickovi u svakoj četvrtoj četvrtini.

Pozdrav
Old 30-10-2008, 12:26 PM   #16
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:

... eto, koliko ljudi toliko razlicitih ukusa... meni se cini da ova druga pesma "radi" samo zato sto je original veoma poznat, inace sam se smorio cekajuci da se nesto desi... a u ovoj prvoj mi je podjednako dosadan onaj "Billy Jean" bas koji ide od pocetka do kraja.

@ Disco Violence - meni se pesma svidja, jeste malo monotona ali mi je osnova ok, mozda kada bi je malo prearanzirao i doradio ritam... i ono jeah jeste lose uradjen... distorzija na glas +1 IMHO

Pozz

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules