|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
da.. nije jeftino.. 1000$ bi se korisnije dalo potrositi ![]() a i takve stvari su pocetnicki DIY.. vrlo jednostavno za napraviti ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Ovo su sličice pretpojačala koje sam napravio pre nekog vremena. Radi fino, zvuči dobro (ili, bolje rečeno, samo po sebi ne zvuči nikako
![]() Pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
super izgleda,
reci po kojoj si shemi radio, specifikacije, mozda snimak.. p.s.mozda bi bilo pametno umjesto metalnih jackova koristit plasticne, da mozes kontrolirati masu |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Pre svega, hvala na lepim rečima.
?ema je manje-vi?e iz glave, a najsličnije ?to sam na?ao na netu je: http://www.diyguitarist.com/Guitars/OA-GuitarPreamp.htm http://www.diyguitarist.com/PDF_File...itarPreamp.pdf Kao ?to oni ka?u da je to iz knjige, tako se ja sećam ovakvih stvari iz srednje ?kole. Ispravljač sam osmislio sam (ako se to ikako mo?e reci za ne?to tako jednostavno kao ?to je ispravljac). Koristio sam, kao ?to se da videti, torusni trafo čija je snaga (~30W) vi?e nego adekvatna (?ta da radim, to je najmanji torusni trafo koji sam mogao da nađem) i dva kondenzatora od 4700 uF kao i keramičke kondenzatore na tačno određenim mestima. Izlazni napon je 12V, a razdelnik napona je na pločici sa pretpojačalom. Pločice su kupljene u radio klubu, ovde u BG-u. Jeste da je lep?e kad čovek to napravi sam, ali kad već mogu da se nađu ogovarajuće pločice, za?to da ne (napravio sam dovoljno veliki broj pločica u zivotu, tako da ne moram valjda ni?ta da dokazujem). Kondenzatori su pristojni, ali ne i vrhunski, a glavni deo, operacioni pojacavac, je Burr-Brown OPA134 (mada je i NE5534 vi?e nego adekvatna zamena). Kutija je kupljena na istom mestu, ali početkom pretpro?le godine (već neko vreme ne prodaju takve kutije). Sasvim odgovara ovom uređaju, a dopada mi se i kako izgleda. Ono za plastične utičnice, u principu, stoji. Ali, da budem iskren, nisam imao sa tim nikakvih problema (da kucnem u drvo!). Staviću plastične utičnice, kad nađem ne?to fino. Onda kad sam ja nabavljao delove za ovo čudo, nije bilo da se nađe ni?ta sto mi se dopadalo. Edit: Evo, ipak stavljam snimak, iako zaista nije ne?to. Leva ruka mi je u zavojima, tako da ne očekujte mnogo od svirke, ali da se proceniti kakav je zvuk. Last edited by Ghost Dog; 16-01-2009 at 05:23 PM. Reason: Snimak je ipak dodat |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
mogu ti reci svaka cast, snimak zvuci stvarno solidno,
samo tako! DIY rules!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Member
|
![]()
Hvala!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Pretpojačalo za digi001 | Dobar znak | Computer Hardware | 2 | 02-09-2009 08:56 AM |
Spajanje | radio | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 26-05-2008 06:15 PM |
spajanje sub-a na mixer? | dlukace | Computer Hardware | 1 | 29-03-2004 08:09 AM |