|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Pretpostavljam da kao i mnogi, nemas pravi studio, nego ces raditi kuci, u uslovima gdje se moze. Mnogi rade sa Alesisima ; ko sa aktivnim, ko sa pasivnim & pojacalo.
Slusalice umaraju usi. Ako budes koristio slusalice i za najosnovniji rad, kao sto je izrada i obrada trakova, odose usi, a one su ti najvaznije. Inace imam i DT770i. Imaju izrazite visoke i neces nesto postici (bar je to moje iskustvo jer sam pokusavao raditi mix na njima, a i drugim studijskim slusalicama). Slusao sam kod kolege i ove druge sto ti savjetuju. Ja ih (BD) nabacujem pjevacima i sebi kada odradjuju svoj vokalni dio. Kada sam prisiljen koristiti slusalice u toku rada (radi komsiluka i sitnih nocnih sati ![]() Kako "7" napisa : moraces kad-tad imati i monitore i slusalice. Skupljaj lovu za monitore! Ako mozes i nisi nestrpljiv, skupljaj za kvalitetnije. U principu, osnovni hardver mora biti sto kvalitetniji. Ali ... ![]() Kasnije je tesko odlijepiti se od prvih koje kupis, ako nemas redovne i vece prihode da si mozes priustiti zamjenu. Pa poslije toga ces sigurno kupiti i slusalice. Onda ide sve svojim tokom, pa kupujes dio po dio od opreme za koje smatras da ce ti pomoci u radu i uciniti te uspjesnijim u uslovima prostora koje imas. Last edited by alfom; 27-10-2008 at 07:44 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
slusalice za monitoring(???) | DjoNe | Monitoring | 14 | 04-10-2007 05:52 PM |
monitoring.. | MHz | Slobodan Marković | 11 | 22-08-2007 12:02 PM |
John Eargle, Requirements for Studio Monitoring (Lansing Heritage) | Rocket Roll | Tutorijali | 1 | 31-12-2006 11:31 PM |
Omiljeni monitoring | Boskovic | Monitoring | 8 | 02-12-2004 11:13 AM |
monitoring | fapro | Monitoring | 8 | 29-08-2004 06:35 PM |