|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
VIP Member
|
![]()
@Off
U svakom slucaju, potrudi se oko izbora harmonike, i probaj da nadjes neku koja stimuje u svim registrima. Mada, ako je prljava svirka, moci ce da prodje. Ako su neki krompiri, tesko. Pazi samo da klapne na harmonici ne prave previse buke, ako to bude slucaj, high-pass je tvoj veliki prijatelj. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Banned
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]()
Ma to ce melodyne uz malo paznje pri rukovanju speglat. Vecina puhacih instrumenata ima problem sa stimanjem gdje se trazi kompromis, znaci otprilike kao kod gitare sa lose nastimanim pragovima
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Melodyne Studio (ovaj noviji) prepoznaje i akorde (za recimo ritam gitare) i ispeglace to sve super... ako nemas love da ga kupis... a ti ga probaj pre kupovine
![]() Pozz
![]() |
#15 | |
Superoperater
|
![]() Quote:
![]() Ako bi sve prema tom tonu C 1/4 jurio, em bi se namucio, em bi pesma dobila onaj interesantni 'askaljijski' prizvuk iz arapskog stimanja ![]()
Mutna slika i mutan ton - ljubitelje filma muči on.. Last edited by psionic; 01-09-2008 at 09:42 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam sa Korenjakom snimao frulu i ... i ... znace on kako se zovu instrumenti
![]() Pozz
![]() |
#17 |
VIP Member
|
![]()
Čuj , ?to se tiče te trube...
Ako čovek inače svira u duvačkom orkestru (?to veli narod - trubačkom) i nema neko iskustvo sa nasnimavanjem mislim da mu je najveći problem slu?anje. Probaj sledeću stvar (neko je to već spominjao ali ne mogu da se setim ni ko ni kada): step 1. Stavi mu neki jak zvučnik u studio (iza mikrofona) namesti mu slu?anje da mu bude glasno, snimi ga tako sa svim tim curenjem iz zvučnika, ba? te briga. step 2. Onda (NIKAKO ne menjajući ni polo?aj zvučnika u odnosu na mikrofon, ni mix za slu?anje na drugi kanal snimi ponovo celu matricu na neki drugi kanal. step 3. Okrene? fazu na tom drugom kanalu, stavi? oba kanala u centar i polako pojačava? (od -inf) kanal na kome je snimljen zvučnik sa "golom" matricom. Kada dotera? dotle da se u zbiru ta dva kanala matrica najmanje čuje, lepo uradi? BOUNCE na neki treći kanal i to ti je to. Ako ni to ne upali, pa... promeni? svirača ili se pomiri? sa sudbinom. Koliko kapiram nisi neiskusan čovek, pa se unapred izvinjavam ako ti otkrivam toplu vodu, ali svima nam se ponekad desi da zaboravimo na najjednostavnija re?enja. Sve u svemu, mislim da je trubačev problem u slu?anju. Svojevremeno sam snimao neke Vlahe iz Svilajnca. Frula? je bio koma dok je u re?iji prolazio pesme, onda stavi slu?ke i svira za tri klase lo?ije. Onda sam pro?ao prethodnu proceduru i sve bilo kako treba. Pozdrav
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Hvala svima koji su se javili....... ja sam malo zakomplikovao pitanje na koje je Ogi ipak dao odgovor. A trebalo je prosto da glasi- kad imam netemperovane instrumente, zanima me jedino to da im dam A1 na 440 (ili po nekoj fiksnoj referenci - harmonici npr).... a onda je ostalo na svirachima i dobrim instrumentima
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Ak imas neki instrument koji se neda stimat onda dajes po njemu a ak se svi mogu postelat onda daj malo vise (442-443) ak hoces svjetliji sound. Pazi kod klarineta jer se oni mogu stimat ali zbog gradje instrumenta najcesce ne mogu vise od 441.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|