Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-10-2008, 12:55 PM   #11
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Bas gitara za snimanje

Quote:
Originally Posted by shigumicu View Post
Upravo mi je to jos jedna dilema aktivna ili pasivna gitara, jer sam cuo da su aktivne bas gitare (bar iz te klase) veoma nepredvidive sto se snimanja tice.

U svakom slucaju hvala na predlozima i savetima .
Naravno, za te pare - pasivna. Pa lepo kad snima? gurne? u DI box, pa u mic preamp i eto ti "aktivne" gitare. Bolje daj pare za koliko-toliko dobro drvo i pickup-ove nego za čamovinu i lo?u elektroniku. Čak i ako nema? DI box, pa je pove?e? onako divljački u linijski ulaz, bar neće? imati izobličenje koje jeftina elektronika ume da pravi.

Pozdrav,

Vasa
Old 02-10-2008, 01:11 PM   #12
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Naravno, za te pare - pasivna. Pa lepo kad snimaš gurneš u DI box, pa u mic preamp i eto ti "aktivne" gitare. Bolje daj pare za koliko-toliko dobro drvo i pickup-ove nego za čamovinu i lošu elektroniku. Čak i ako nemaš DI box, pa je povežeš onako divljački u linijski ulaz, bar nećeš imati izobličenje koje jeftina elektronika ume da pravi.
I ja bih rekao tako... ako aktivna elektronika nije bas, bas, BAS dobra (neki Bartolini, ili tako nesto), bolje i da je nema...

Moje iskustvo sa npr. Ibanez Roadstar II, sto i nije bas tako jeftina gitara, tj. barem tada nije bila, je:
-Lubav na prvi pogled. Zgodan vrat, fancy izgled za to vreme, meka i prijatna za svirku, boje... LUDILO i paljevina do bola!!! Kod kuće na pojachalu izlazi sve fenomenalno, lepo i preslatko... sviras prstima, puca kao slap...itd... itd...
Na svirci... he, he, nema definicije Sviras, cuje se da nesto sviras, ali ne bas i sta sviraš... Onda utripuješ da ti ne valja desna ruka, da je tebi loš ton i udri po vežbama za desnu ruku. Ložiš se: "Napredovao sam, nisam napredovao..."
Problem tvoje desne ruke, tona itd. itd... lako rešiš. Zamenom gitare i eto i tona i svega što treba

Ako izuzmemo Sting Ray, Sadowski, šestožičane Pedule, Ken Smith i slična čuda pravljena za virtuozne bassiste koji sviraju specifičnu muziku, ja sam za normalnu, lepu, bass gitaru sa što boljim drvetom i pasivnom elektronikom. Jedan moj prijatelj je nedavno kupio neki Squire Jazz Bass, koji se u odnosu na moj Jazz Bass uopšte ne čuje puno gore, ako se uopšte čuje gore. Znači, može i to, ali uz debelu probu i slušanje, jer je tu stvarno malo teže odabrati komad koji je pristojan, ali ima ih. Takodje danas ima i onih Mexičkih Fendera, koji ne rade ni malo loše za te pare...
Pre bih svirao klasičnog Fendera mexikanca, nego jeftinu aktivnu gitaru.
Old 02-10-2008, 09:42 PM   #13
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Pre bih svirao klasičnog Fendera mexikanca, nego jeftinu aktivnu gitaru.
Vaistinu! Jeftina pasivna elektronika bar mo?e da se kontroli?e prstima, a jeftina aktivna elektronika..... .... ....

Last edited by awacs; 02-10-2008 at 09:47 PM.
awacs is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules