|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
narawno da radim elektroniku...
![]() hwala wam alen, mika, Z mnogo ste mi pomogli.... uzecu petice plus sub ! Last edited by Proximus; 09-04-2008 at 08:07 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
kolika je cena krk rp10s...tj. ukupna cena
![]()
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
cena RP-5 u artistu je 290evra... to znam provereno... za sub mi nisu danas odgovorili na mail al kapiram da je i on oko 250-300evra.... zvacu ih sutra da pitam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
a jel ima neko krk v12 sub?
jel bih uopste mogao 12" da shljakam u 12 kvadrata pitam se? |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
a yamaha hs50m i hs1oW....jel zna neko za ovu varijantu
![]() |
#16 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
da verovatno,
ustvari potrazio bih malo kvalitetniji sub, ima neko neki predlog? i koliko je pametno uzimati sub razlicitog proizvodjaca od nearfild monitora (u mom slucaju krkv6)??? Last edited by yoloko; 10-04-2008 at 08:30 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
VIP Member
|
![]()
Pa gledajuci generalno mozes staviti bilo koji sub za koji znas da ispunjava
neke studijske da kazem norme,na prvom mestu linearnost.Svakom frekfenciju rezanja podesavas sam prema potrebi svog prostora i donjeg opsega tvojih full range zvucnika.E sad tu je jako bitno upariti velicinu Sub-a sa velicinom full range zvucnika,kao i jedno i drugo sa velicinom prostora u kojem ceo sistem treba da svira.Sto je veci drajver na subu to mu je niza tacka sviranja pa zna da se pojavi frekfentna rupa ako je recimo sub prevelik u odnosu na full range zvucnike.Ako ne mozes sam izmeriti probaj naci grafikone frekfentih karakteristika tvojih zvucnika pa ih uporedjuj sa grafikonima subova koji su ti interesantni .Bitno je da sub linearno svira do tacke gde pocinje opadati frekfentna linija full range zvucnika da bi bio siguran da ces moci naci idealnu crossover tacku.Uglavnom tesko je jako na neslusano predvideti kako ce to raditi u nekom prostoru a da nisi jako dobar akusticar.
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
razumeo,,, zahvaljujem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Member
|
![]()
zanima me jos jedna stvar... dali ovi monitori mogu biti na drzacima montiranim u zid...
citao sam dosta da monitori moraju biti odmaknuti od zida... al kapriam da to vazi za one koji imaju rupu pozadi... KRK RP serija ima rupu na dnu sa prednje strane... planiram da ih montiram na ovim drzacima kao na slici iznad radnog stola (koji je igrom sluicaja pricvrscen za zid) u visini ushiju kad sedem i medjusobnom razmaku 180cm... ![]() isto tako me zanima dali sub moze ici ispod stola na sredini blizhe zidu.... (dimenzije stola su 180x80) |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Adam A7 vs KRK RP8 G2 + sub RP10S | beatanga | Monitoring | 17 | 27-04-2009 11:22 AM |