Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 28-03-2008, 12:10 PM   #11
?uta voda
Junior Member

?uta voda's Avatar

Default Re: D-50

Fishek, hvala, pogledaću čim budem u tom kraju.
Don Solaris, kontaktirao analog kid-a, pozvao se na tebe, odgovorio za pola sata, dobio koliko vidim, gomilu toga, vrlo brzo i efikasno, svaka čast.
Mogu li dobiti odgovore na prva dva pitanja, kako da cujem svaki ton prethodno (jel` to treba konvertovati nekako) i da li se svaki ton učitava pojedinačno ili ide ceo bank zajedno (hteo bih neke patcheve da zadr?im)
Smejte se slobodno, i meni dodje sme?no ?ta sve pitam
?uta voda is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2008, 09:51 PM   #12
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Žuta voda View Post
Don Solaris, kontaktirao analog kid-a, pozvao se na tebe, odgovorio za pola sata, dobio koliko vidim, gomilu toga, vrlo brzo i efikasno, svaka čast.
Eto. Tako je to kad poznaš prave ljude na pravim pozicijama....

Quote:
Mogu li dobiti odgovore na prva dva pitanja, kako da cujem svaki ton prethodno (jel` to treba konvertovati nekako) i da li se svaki ton učitava pojedinačno ili ide ceo bank zajedno (hteo bih neke patcheve da zadržim)
Smejte se slobodno, i meni dodje smešno šta sve pitam
Učitavaju se cjele banke. Drugačije ne ide.

Svoju banku ćeš da zadržiš tako da napraviš Bulk Damp. Piše u manualu kako se to radi. A u midi-ox odeš na Sysex i kažeš: Receive Manual Dump. Potom pokreneš dump na D-50 i midi-ox će da usisa te sve soundove. Potom odabereš Save as SYS-ex i spremiš to na disk i nazoveš Moja Banka. Nažalost samo tako možeš da spremiš ove soundove koji ti se sviđaju.

Šta se tiće selektiranja dobrih soundova i pojedinačnog slušanja prije ubacivanja u D-50, e to može da radi onaj Sysex2k. On učita banku u PC. Potom se pojavi lista soundova u toj banci. Potom klikneš na neki sound i istog trena ga čuješ na D-50. Ako ti se svidi, snimiš ga na D-50 sa WRITE. I tako malo po malo napuniš cjeli RAM od D-50 sa soundovima koje se tebi sviđaju. Kada si napunio D-50 do kraja, napraviš Bulk Dump u midi-ox i imaš Svoju Banku s najboljim soundovima.

Problem je šta ne mogu da nađem nigdje online taj Sysex2k. On također može da učita sve ove banke koje ti je Analog Kid dao (*.syx i *.d50). Ja imam taj program ali velik je 15 MB! Ne znam kako da ti to pošaljem. Mail limit je 5MB.

Last edited by Don Solaris; 28-03-2008 at 09:54 PM.
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 29-03-2008, 01:30 PM   #13
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Problem je šta ne mogu da nađem nigdje online taj Sysex2k. On također može da učita sve ove banke koje ti je Analog Kid dao (*.syx i *.d50). Ja imam taj program ali velik je 15 MB! Ne znam kako da ti to pošaljem. Mail limit je 5MB.

Gmail moze do 20 mb ako se ne varam. Treba proveriti nisam siguran. A uvek se moze podici na neki share
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 30-03-2008, 09:21 PM   #14
?uta voda
Junior Member

?uta voda's Avatar

Nadam se povoljnom ishodu...
Old 31-03-2008, 03:01 PM   #15
fischek
Senior Member

fischek's Avatar

Quote:
Originally Posted by Don Solaris View Post
Ja imam taj program ali velik je 15 MB! Ne znam kako da ti to po?aljem. Mail limit je 5MB.

Otvoricu ti ja FTP nalog na svom sajtu pa mozes da upload-ujes tamo; reci da li 'oces pa cu da ti posaljem PM sa parametrima.

Inace max. za gmail attachment je 20 mb (http://mail.google.com/support/bin/a...py?answer=8770), ali gmail ne prima exe fajlove, pa je onda najbolje da se zipuje i da se promeni ime fajla, recimo iz program.zip u program.z
fischek is offline   Reply With Quote
Old 31-03-2008, 05:33 PM   #16
Don Solaris
Pro Member

Default Re: Roland D70 - Pomoc

sna?ao sam se sa web prostorom...

posjedujem naime dva servera.

Problem je bio ?to nisam mogao naći Sysex2k niti na jednom disku pa sam malo "odugovlačio". No dobro. Prona?ao sam. Taj disk mi je kod drugara. Vratit će mi ga u srijedu pa ču ga okačit online.
Old 31-03-2008, 07:31 PM   #17
?uta voda
Junior Member

?uta voda's Avatar

Default Re: Roland D70 - Pomoc

Bravoooo!
Čekamo sa zahvalno?ću, očigledno nas je vi?e zainteresovanih.
Old 01-04-2008, 05:02 PM   #18
Don Solaris
Pro Member

Arrow Sysex 2k librarian

http://www.astro.hr/ucionica/tom/tmp...taller.297.exe

Last edited by Don Solaris; 01-04-2008 at 05:05 PM.
Old 02-04-2008, 04:50 PM   #19
?uta voda
Junior Member

?uta voda's Avatar

Default Re: Sysex 2k librarian

Hvala Don za sav trud.
Na?alost, moram jo? malo da dosadjujem. Kako ovo radi, odnosno kako da čujem zvuk? Mo?e li neka pomoć, kako, ?ta?

Last edited by ?uta voda; 02-04-2008 at 08:13 PM.
Old 08-10-2008, 12:14 AM   #20
mokrosuhi
Junior Member

Default Re: Sysex 2k librarian

Ja imam D-70 kod kuće! Ali nazalost je pokvaren.. (ne kuzim se bas u elektroniku ali pokusat cu pojasnit) ona traka koja se nalazi ispod tipaka koju pritiscu gumice je spojena sa jednim sivim kabelom ?irokim sa kompjuterom u instrumentu tj. sa pločom! Taj kabel mi je isfucan, nakon jednog mijenjanja gumica kod nestrucnog majstora ona je popucala po vrhovima i nigdje nemogu nabavit novu. Btw. instument je u odlicnom stanju! Molio bih da mi netko pomogne, barem sa savjetom... hvala!
mokrosuhi is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules