|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]() Last edited by Jan; 24-03-2008 at 02:28 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
mod?rateur analogue
|
![]()
Lacky, super si objasnio. nesto od toga sam znao ali ne bas precizno.
opcenito "Transformerless", kod preampa i kod mikrofona, u danasnje vijreme kad je marketing sve, naglasava dizajne koji su cisti, bez imalo saturacije odn. nelinearnosti koju donosi transformator. dali je to pozeljno ovisi o namjeni. s time da je to kod jeftinog dizajna to u biti mana, jer je napravljeno iz ustede, i sa jeftinim elektronickim balansiranjem. a kod vrhunskih npr. GML ili Millenia, znaci spravu za aplikacije gdje je potrebna apsolutna cistoca i linearnost. recimo gudacki kvartet, etno instrumenti ili snimanje atmosfera u filmu itd.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
MAO
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kazem ti, upravo miksujem vokale snimane na njemu jednog MC-ija koji je ono glasan da ne mozes da zamislis, Trip-R iz grupe CB4 je u pitanju, i ono koliko vidim sinusiuda je zdrava, znaci nije probijao u inputu tamo gde je snimao i to, ali zujanja nekog ima, narocito na a,o,e vokalima, dok kad sam ga ja bio snimao na NT2-ojci apsolutno nikakvih problema te prirode nije bilo...Tako da sam iz toga steko taj utisak, a i miksovao sam jos neke stvari na NT1000 i nekako mi nije to to, narocito u visokim...Ali za te pare nema boljeg, ali mislim da je bolje da skupis jos manje od 100E i da uzmes NT2-a, nego NT1000. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Da, transformator unosi određenu tromost u tranzijentnom odzivu i koloraciju, što može da prija ili smeta u zavisnosti od izvora koji se snima.. Za slične pare možeš uzeti i Oktavu MK219 ili 319, ako ti treba najviše za vokal.. Imam 219, mogu da ti dam da probaš.. To je dizajn sa trafoom
Last edited by analog; 26-03-2008 at 01:27 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Izvinite sto se mesam, a jel je i AKG C3000B isto transformless? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Ako jeste pise, ili na njemu ili bar u uputstvu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
Svaki trafo, koji se nalazi u kolu audio elektronike MORA da iskrivi, izoblici zvuk, e sad, nekome ili nekima se to svidja a nekome NE, tako da u snimanju tzv. "ozbiljne" muzike, prakticno i ne postoje majkovi sa transformatorom, izuzev ako nisu neki "vintage". Karakteristicno izoblicenje, makar i najkvalitetnijeg trafoa se na osciloskopu veoma jasno vidi kao "overshot" a finije ga usi mogu razlikovati, cak i kada je nakvalitetnije izveden. Ta i takva izoblicenja i "kvarenja" su danas veoma "fancy" kao i stari analogni sintovi, pa cela sekcija audio industrije pocinje da zivi od toga, praveci uglavnom neuspele, ili (skupe) a uspele kopije originala.Po meni, JEDINO opravdanje za lampu i trafo postoji kod gitarskih pojacala, koje na sebi svojstven nacin "kreiraju" ili stvaraju novi zvuk, ali kod audio tehnike i snimanja zvuka ja licno ne volim nista sto je lampa, ili izlazno-ulazni trafo, po meni treba snimiti najcistije moguce, pa ga naknadno "kvariti" ako se ukaze potreba za akvim "umetnickim izrazom"...
![]() |
#20 |
MAO
|
![]()
@jan
skoro sam mixao snimke (mozes naci preko mog spejsa) gde je devojka pevala dve razlicite pesme na nt1 i na nt2.. mnogo mi je bio prijatniji rezultat sa nt1, na NT2 je imala dosta nekih cuda po midlu koje sam morao da eliminisem |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 2 (0 members and 2 guests) | |
|
|