Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-03-2008, 11:24 AM   #11
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Rode k2 vs NTK

jace od 3 godine imam Rode NT2 i imao sam problema sa sibilantima, tek u zadnjih 6 meseci sam ukapirao sta treba da uradim da u lancu ne bih koristio deesser, ima vec 3 meseca kako ne koristim deesser uopste.
Jan is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 11:47 AM   #12
La notte
Member

La notte's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Veruj mi na rec , bezi od Solid Tube a koliko te noge nose , njega vole naradnjaci , verovatno zbog njegove velicine ( imaju utisak da je profi , ako je veliko ) ali sam se dosta zaigravao sa njima ..... i retko kad su mi se dopali ( doduse retko kad mi se dopala i 414 ica )

Pozdrav
Solid Tube mi je super majk za acc gitaru s metalnim zicama. Do sad najbolji! Vrlo dobro radi i na zenskim vokalima.
Ntk ima vrlo dominantni saund i rijetko ga koristim za vokale. Zapravo, u zadnje vrijeme sam ga koristio samo za klavir i harfu ( uz 2komada 451) i tu je radio fenomenalno.
La notte is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 04:55 PM   #13
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

@ Off
Kapsula o kojoj sam pricao moze u bilo koji majk koji koristi dvostranu membranu samo pitanje je gdje ce radit bolje a gdje losije.
Postoji Pelusov model CEK-367 koji je replacement za Neumanna U-87 i CEK-89 koji nudi i jednostranu membranu. Nije neka lova i vrijedi pokusati. Ako nista, barem ti ostane membrana za rezervu.
Evo linka: http://www.pelusomicrophonelab.com.au/parts.html
Ovo u vezi dobrih pjevaca mislim da nema previse veze. Moj frend ima Classic-a i Avalon 737, radi sa vrhunskim pjevacima i opet vokali zvuce spicasto i dosta svijetlo.

Last edited by FrankoPanko; 04-03-2008 at 04:58 PM.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 04-03-2008, 07:58 PM   #14
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
@ Off
Kapsula o kojoj sam pricao moze u bilo koji majk koji koristi dvostranu membranu samo pitanje je gdje ce radit bolje a gdje losije.
Postoji Pelusov model CEK-367 koji je replacement za Neumanna U-87 i CEK-89 koji nudi i jednostranu membranu. Nije neka lova i vrijedi pokusati. Ako nista, barem ti ostane membrana za rezervu.
Evo linka: http://www.pelusomicrophonelab.com.au/parts.html
Ovo u vezi dobrih pjevaca mislim da nema previse veze. Moj frend ima Classic-a i Avalon 737, radi sa vrhunskim pjevacima i opet vokali zvuce spicasto i dosta svijetlo.
Nisam mislio na boju, i dobri i losi pevaci ce na svetlom mikrofonu zvucati svetlo.... problem koji ja imam sa klijentima, je sto je deo njih neskolovan pevacki, nema elementarnu tehniku pevanja, disanja, a izgovor pojedinih suglasnika im je kriminalan.
Old 05-03-2008, 12:19 AM   #15
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

sve Rode default malo ostrije i svetlije, taman malo manje posla u mixu. Super odnos cena kvalitet. 414 isto malo mozda precenjena (ali samo za vokale ! odlican multi purpose majk ! ) e sad solidtube... to je ono da ga imas pa kad ti zatreba, i ako znas za sta oces da ga koristis, zablista! Nikako nije za main vocal mic, zvuci cesto jako slinavo i kilavo, ali odlicno lezi nekim "promuklim" pevacima, tada nastaje haos, ima zvuk vrh! iako cesto zna da omane...jednostavno nije allarounder. Meni je ultradobar solidtube za neke stvari , i naravno da je cevni Neumann bolje resenje ali kosta za te pare je super, ali nikako kao main
... i mene zanima da cujem NTK. za sada u lepom secanju Classis i K2. super odnos cena kvalitet

pozzz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2008, 12:24 AM   #16
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Moram priznati da iako sam mrzitelj Solidtube-a, onaj Dadov vokal zaista lepo zvuci, sto jos jednom potvrdjuje tezu da zvuk ipak mnogo vise zavisi od ljudi nego od sprava...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2008, 06:30 PM   #17
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post

...... onda drugacije cujemo

Ja sam to dozivljavao sa vokalima snimljenim sa C 12 , ali dosta sam se susretao sa vokalima sa K2 i Classic 2 i uvek sam morao da dodajem bar po 2 - 3 db na visokim ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2008, 07:06 PM   #18
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Malo sam poredio NT1000, koji je posle 100god opet kod mene, sa K2 (imam neke take-ove sa k2 u kompu, ja blejao )....... Nt1000 je puuuuno svetliji mic, neuporedivo. Verovatno je i NTK otvoreniji od k2 (ista kapsula kao nt1000)
Old 05-03-2008, 07:45 PM   #19
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ja sam dobio snimak sa 737 i C414 al onaj gold, valjda je c-12 membrana unutra, i bio je bolno presvetao.
Mikrofon sa kojim sam najvise radio je Neumann TLM170, i zanima me dal se negde moze kupiti i za koje pare, kao i sta mu je adekvatna zamena?

Uskoro bi trebao po 3 put da snimam ortaka Sudanca poreklom (crn ko zemlja) i ima taj autenticni crni vokal, dubok i prelep. Uspesno sam ga snimio prvi put sa tlm170 na obicni voicebox od focusrite-a. Sledeci album smo snimali preko Amek-ovog mixera (Amek Big), i nije valjalo.
Ovog puta se kanim da pozajmim/pazarim lanac pa da ga snimam u svom ateljeu, i za sada jedino sto mi je na raspolaganju je SolidTube i Voicemaster Platinum PRO.. da li je vredno pokusaja? Sta bi eventualno preporucili za kupovinu? Spreman sam da platim do 500e za jedno ili drugo (ako kupim mic, kacio bi ga na focus-a, ili da kupim preamp pa da furam solidtubea? )
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2008, 07:52 PM   #20
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
ja sam dobio snimak sa 737 i C414 al onaj gold, valjda je c-12 membrana unutra, i bio je bolno presvetao.

JA sam imao primer C12 preko SSL 4000 ...... neugodno svetlo ...... jedva se izvukoh .....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules