|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
jace od 3 godine imam Rode NT2 i imao sam problema sa sibilantima, tek u zadnjih 6 meseci sam ukapirao sta treba da uradim da u lancu ne bih koristio deesser, ima vec 3 meseca kako ne koristim deesser uopste.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]() Quote:
Ntk ima vrlo dominantni saund i rijetko ga koristim za vokale. Zapravo, u zadnje vrijeme sam ga koristio samo za klavir i harfu ( uz 2komada 451) i tu je radio fenomenalno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Senior Member
|
![]()
@ Off
Kapsula o kojoj sam pricao moze u bilo koji majk koji koristi dvostranu membranu samo pitanje je gdje ce radit bolje a gdje losije. Postoji Pelusov model CEK-367 koji je replacement za Neumanna U-87 i CEK-89 koji nudi i jednostranu membranu. Nije neka lova i vrijedi pokusati. Ako nista, barem ti ostane membrana za rezervu. ![]() Evo linka: http://www.pelusomicrophonelab.com.au/parts.html Ovo u vezi dobrih pjevaca mislim da nema previse veze. Moj frend ima Classic-a i Avalon 737, radi sa vrhunskim pjevacima i opet vokali zvuce spicasto i dosta svijetlo. Last edited by FrankoPanko; 04-03-2008 at 04:58 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() |
![]() |
#15 |
SuperModerator
|
![]()
sve Rode default malo ostrije i svetlije, taman malo manje posla u mixu. Super odnos cena kvalitet. 414 isto malo mozda precenjena (ali samo za vokale ! odlican multi purpose majk ! ) e sad solidtube... to je ono da ga imas pa kad ti zatreba, i ako znas za sta oces da ga koristis, zablista! Nikako nije za main vocal mic, zvuci cesto jako slinavo i kilavo, ali odlicno lezi nekim "promuklim" pevacima, tada nastaje haos, ima zvuk vrh! iako cesto zna da omane...jednostavno nije allarounder. Meni je ultradobar solidtube za neke stvari , i naravno da je cevni Neumann bolje resenje ali kosta
![]() ... i mene zanima da cujem NTK. za sada u lepom secanju Classis i K2. super odnos cena kvalitet pozzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Moram priznati da iako sam mrzitelj Solidtube-a, onaj Dadov vokal zaista lepo zvuci, sto jos jednom potvrdjuje tezu da zvuk ipak mnogo vise zavisi od ljudi nego od sprava...
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
...... onda drugacije cujemo ![]() Ja sam to dozivljavao sa vokalima snimljenim sa C 12 , ali dosta sam se susretao sa vokalima sa K2 i Classic 2 i uvek sam morao da dodajem bar po 2 - 3 db na visokim .... Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Malo sam poredio NT1000, koji je posle 100god opet kod mene, sa K2 (imam neke take-ove sa k2 u kompu, ja blejao
![]()
![]() |
#19 |
MAO
|
![]()
ja sam dobio snimak sa 737 i C414 al onaj gold, valjda je c-12 membrana unutra, i bio je bolno presvetao.
Mikrofon sa kojim sam najvise radio je Neumann TLM170, i zanima me dal se negde moze kupiti i za koje pare, kao i sta mu je adekvatna zamena? Uskoro bi trebao po 3 put da snimam ortaka Sudanca poreklom (crn ko zemlja) i ima taj autenticni crni vokal, dubok i prelep. Uspesno sam ga snimio prvi put sa tlm170 na obicni voicebox od focusrite-a. Sledeci album smo snimali preko Amek-ovog mixera (Amek Big), i nije valjalo. Ovog puta se kanim da pozajmim/pazarim lanac pa da ga snimam u svom ateljeu, i za sada jedino sto mi je na raspolaganju je SolidTube i Voicemaster Platinum PRO.. da li je vredno pokusaja? Sta bi eventualno preporucili za kupovinu? Spreman sam da platim do 500e za jedno ili drugo (ako kupim mic, kacio bi ga na focus-a, ili da kupim preamp pa da furam solidtubea? ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Rode NT5 ili... | akordeonista | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 36 | 17-05-2009 09:14 PM |
rode ntk | koca | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 4 | 12-03-2009 04:31 PM |