|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Senior Member
|
![]()
Ma daj, cemu sve te rupe odostraga? Neki skazi, kontroleri i to, sto je tu old-school!?Sve to maknuti, ostaviti mono izlaz, mono ulaz i midi in. To bi ja. Ovo mi je ni-v-rit-ni-mimo.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
3-minutni Sonic State video
Chris Stack iz Moog Music predstavlja Voager Old School na Namm 2008. Prica tako da imas dojam ko da i sam bas ne vjeruje u to sta prica ![]() To sta nema MIDI je zbilja losa vijest (da ne kazem p*zdarija), a dobra vijest bi trebala bit ta da ima nesto vise opcija u Modulation Busses sekciji. Pa ko voli... Little Phatty II jos ne spominju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Vibrator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
mod?rateur analogue
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() sine to su ulazi i izlazi za CV kontrolu pojedinih parametara od sinta, da ih mozes modulirati drugim CV odn "old school" spravama poput modulara itd.. i hrpa audio ulaza i izlaza prije/poslije filtera , vca itd... misli MS-20.. samo sa nesto opcija..odnosno patch pointova. to sto zoves SCSI je samo multi pin konektor za spajajnje VX351 i slicnih CV expandera, znaci jos vise CV i/o.. dodatni analog LFO, S/H itd itd.. voyager sa oba expandera postaje solidan modularni sistem. ili baza modularnog sistema koji kasnije siris s modulima drugih proizvodjaca.. glavno da imas standard +/-5V za CV i audio signal, i 1V po oktavi za visinu tona . sve ce radit zajedno. ukratko ovdje je sve old school barem izvana. sto su radili na VCOovima da zvuce toliko mrtvije od starih moogova to neznam.. ali voyageri sigurno nisu potpuno diskretni, slike iznutra pokazuju kile i kile IC-ova.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
Cluster, pa nisam bas takav bukvan da, iz teorije, otprilike neznam cemu to sluzi. Al sve mi je to nategnuto malo. Usko trziste. Vidjet cemo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
mod?rateur analogue
|
![]()
pa nisam rekao da si bukvan ali pitao jesi "sto je tu old school?"
ja ti odgovaram, sve to na njemu je old school. znas pocetak biblije.. "prvo bijase CV.." ![]() btw, mrzim izraz "old school" i "new school".. tako je hebeno marketinski sladunjav. uvijek ti proizvodjaci forsiraju te neke kao cool izraze.. ne bi li se priblizili sirim masama.. bljuvv |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Senior Member
|
![]()
Imas pravo. Moja greska sto uopce nisam gledao sto je to sve odostraga.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Senior Member
|
![]()
Iza?ao Little Phatty? Stage II
![]() Quote:
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Moog Voyager u Jean-Michel Jarre's Oxygene 2007 remake live setupu? | redroom | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 42 | 05-04-2008 10:55 PM |
MOOG Little Phatty | silicon science | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 46 | 12-08-2007 12:11 AM |
izasao novi MOOG sintesajzer .. | clusterchord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 15 | 11-04-2006 03:27 PM |