|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
@ atmajian i stormwatch: puno hvala na pojasnjenju i savjetima!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Member
|
![]()
Hajde da ne otvaram novi topic, posto mi je ovaj prvi iskocio na search...
Uglavnom, nisam pretjerano upućen u razne vrste UPS-ova, osim teoretski, i potreban mi je samo kako bi sacuvao 'aparaturu' od o?tećenja i kvarova pri nestanku struje (grmljavina i sl.). Ispravljač struje mi nije prioritet, s obzirom da je u mojim krajevima struja ok te nema nekih dodatnih potrosaca koji bi se 'prikopčali'. Dakle, zanimaju me prakticki dvije stvari: -na koliku jačinu moram ciljat s obzirom na to da ciljam zastititi racunalo, 2 ekrana, par monitora, zvucnu, 2 externa harddrivea te preamp (iako je on uga?en u vecini slucajeva, posebno kad je 'riskantna situacija') - ima li jos sta na sta bih trebao paziti? slobodno preporucite budget varijante, posto nisam u stanju ispucat sada 200+ eura na ups, a niti takve kriticne situacije nisu preceste kod mene... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
za to ti ne treba UPS (besprekidno napajanje), mada mo?e poslu?iti.. budget rije?enje je razvodna letva sa ugrađenom za?titom od udara groma. snagu potro?ača zbroji, pa onda x2.. ispast će ti oko 1kw
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
ja koristim APC 3000 inet, i sasvim ga toplo preporucujem za studio, bez baterija je tezak 19Kg, inace koristi 4x12V i ima prikljucak za dodatnih 48V sto poveceva rad bez struje. cena baterija je koliko ja znam 50e po komadu, znaci trebace ti 200e da zamenis sve 4 kad vrisnu, super filtrira napon i jako je pouzdan, moze mu se verovati!! jedino nemam pojma koliko struje trosi!!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Senior Member
|
![]()
Ja nisam neki strucnjak u ovoj oblasti, ali mi je jedan poznanik koji jeste rekao da je bolje uzeti dobro predimenzionirano napajanje recimo neko od 1000W, nego neki mustek, jer se takvo napajanje ponasa kao dobar stabilizator i lepo pegla struju. E, sad sto se komp odmah ugasi kada nestane struja, jbg, nemosh i jare i pare.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Administrator
|
![]()
To sto neko napajanje moze da izdrzi 1000W potrosaca sa druge strane, ne mora da znaci da je kvalitetno i da dobro "pegla" napon. Isto kao sto kupovina lamborginija ili nekog drugog hyperautomobila ne podrazumijeva udobnu voznju na duge relacije (cak moze da bude lose po zdravlje).
Sve treba da ima svoju mjeru, tako da je kupovina musteka office ili jos bolje APCa ili nekog boljeg UPSa, srazmjerno budzetu, sasvim ok. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koji je minimum opreme za jedan balkanski studio koji pretenduje da bude komercijalan | quake | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 24 | 29-10-2009 03:02 AM |
Koji mic? | eternoRBC | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 6 | 16-12-2008 12:23 PM |
Koji Wah Wah? | disco violence | Gitarska Produkcija | 13 | 13-03-2008 11:51 AM |
Koji je ovo pad ? | Max | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 34 | 12-08-2006 07:25 PM |
Koji stereo mic pre-amp do 300 ? i koji par mikrofona? | arto | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 15 | 04-03-2005 07:30 PM |