|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Ivan Lekic
|
![]()
hocu da povezem externi reverb procesor preko spdifa ..
kako da rutiram to u emu patch mixeru? kako da napravim send i return? da li neko koristi takvu vezu sa emu kartom?? pomagajte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
Pa imas u setupu Nuenda, mislim da je u VST devices stavku external effects. Tu dodijelis in i out da ti budu spdif, poslije ti se pojavi na insertu od kanala plugin external plugin, i to ti je to.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ivan Lekic
|
![]()
To znam .. problem je u emu kartici .. mixeru .. mora da se rutira .. jer ono sto uradim u toj kartici to mi vidi nuendo .. problem je sto ne znam da napravim in i out spdif u mixeru emua.. nekako je karakteristicno,ne kapiram .. ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Senior Member
|
![]()
pa trebalo bi,koliko ja kontam emu-ov routing,da otvoris novi channel strip(otvoris EMU dsp mixer),pa u nekom od postojecih ch.stripova kliknes desnim tasterom i izaberes opciju "append new strip",pa ce ti se izmedju ostalih ponuditi i opcija spdif koju treba da odaberes.pa kad ti se otvori taj novi spdif channel strip, onda u prvom od tih horizontalnih polja opet desni taster,pa insert peak meter,a u drugo horizont.polje desni klik pa insert send(output to ASIO/WAVE or physical out) i izaberi neki od ponudjenih,npr.host asio in 5/6.ja konkretno nisam jos radio sa digitalnim inputom na karticu,ali imam u planu vrlo skoro test sa jednim focusrite-ovim preampom koji ima i digitalni izlaz,a to,koliko shvatam tebi i treba-link izmedju digitalnog ulaza zvucne i digit.izlaza spoljnjeg fx procesora. probaj ovako kao sto sam napisao,nema sta da se zezne,dok se Oggy ne pojavi,on je ionako specijalista za E-MU(a i za neotkrivene zenske talente)
![]() pozdrav Last edited by milanCHE; 13-12-2007 at 12:27 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Ivan Lekic
|
![]() Quote:
prosto ne mogu da se snadjem da mi proradi ovo .. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
uh,kapiram potpuno.treba ti dvosmerna komunikacija,a ne da ti reverb bude jedino i samo insert,vec da mozes snimljeno i da sendujes u isti.ni meni to nije najjasnije.logicno bi bilo da ti oism IN opcije ponudi i OUT.a sad sam video da ima i select send output opcija(desni klik na ch.strip horizontalno polje,ali mi tek to ne ide u glavu,nudi mi kao send SPDIF,a kao return ADAT?
![]() jedino da cimnes Oggy-ja da ne ispadnemo svi smesni,zapravo bilo bi dobro da nam svima ovde baci routing da se ne smaramo. poz.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ivan Lekic
|
![]()
cuo sam se sa oggyjem ali nije ni on siguran .. prosto mi ide na zivce ovaj ruting . evo kako sam povezao .. i trebalo bi da radi .. ali ne radi
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ivan Lekic
|
![]()
ima li neko da je vezivao externi processor digitalno preko emua?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Routing u cubase :| | kVu | Audio Software | 10 | 07-05-2007 02:57 PM |
..e-mu routing.. | lesha | DSP forum | 11 | 08-08-2005 03:00 PM |