Go Back   Rumski Forum > Muzika/Glazba > Pravna Pitanja

Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-12-2007, 11:06 AM   #11
sgracanin
Banned

Default Re: Autorska prava u inostranstvu

Nema informacija za papane. Ko je ozbiljan, neka mi piše PM.

Last edited by sgracanin; 15-12-2007 at 06:50 PM. Reason: DaBear i njegovo sranje
sgracanin is offline   Reply With Quote
Old 14-12-2007, 05:24 PM   #12
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

...A sta znaci ako nisi nigde clan i neka Nemacka izdavacka kuca ti objavi album... sta se tada desava?

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2007, 12:50 AM   #13
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by sRce View Post
...A sta znaci ako nisi nigde clan i neka Nemacka izdavacka kuca ti objavi album... sta se tada desava?
U tom slucaju automatski podpadas pod GEMU, pod uslovom da te ovi nasi "puste", posto te stite kao naseg po "defaultu" i moras da trazis "otpust" a to kao sto si procitao gore moze da potraje. Nista vam se od toga ne isplati, izuzev ako vam se pesme ili instrumentali besomucno vrte po zapadu. Ja sam samo neke sitne 'vajde' video iz Skandinavskih zemalja za sve ove godine, i to uglavnom za evrovizijske pesme, i neke instrumentale, ali za veliki orkestar pisane, posto imaju neke probleme sa poentazom elektronike, koliko znam.
Da vam jos malo dodam depresije, kada te SOKOJ stiti, a vrte ti se stvari po zapadu, "odiru" te prvo zapadni, pa posalju SOKOJu, pa te "odere" i SOKOJ, pa te na kraju i banka malo odere, i tako dalje i tako dalje. Ko dobije oko 50% onoga sto je na zapadu ostvario, moze se smatrati srecnim.Mozda se u zadnje vreme nesto promenilo, ali nisam siguran.
Old 15-12-2007, 07:16 AM   #14
sRce
Pro Member

sRce's Avatar

Iz svih postova vidim ja da je rec samo o tome kako izbeci SOKOJ... sramota za ovu zemlju gde nista nije u redu... pa ni taj va$ljivi SOKOJ.

T
urbo folk nije muzika, turbo folk je kakofonija svih mirisa i ukusa vezanih u jednu zvucnu promaju koja ima zadatak da zadovolji najsire ukuse i najnize strasti.
sRce is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2007, 12:23 PM   #15
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
U tom slucaju automatski podpadas pod GEMU, pod uslovom da te ovi nasi "puste", posto te stite kao naseg po "defaultu" i moras da trazis "otpust" a to kao sto si procitao gore moze da potraje. Nista vam se od toga ne isplati, izuzev ako vam se pesme ili instrumentali besomucno vrte po zapadu. Ja sam samo neke sitne 'vajde' video iz Skandinavskih zemalja za sve ove godine, i to uglavnom za evrovizijske pesme, i neke instrumentale, ali za veliki orkestar pisane, posto imaju neke probleme sa poentazom elektronike, koliko znam.
Da vam jos malo dodam depresije, kada te SOKOJ stiti, a vrte ti se stvari po zapadu, "odiru" te prvo zapadni, pa posalju SOKOJu, pa te "odere" i SOKOJ, pa te na kraju i banka malo odere, i tako dalje i tako dalje. Ko dobije oko 50% onoga sto je na zapadu ostvario, moze se smatrati srecnim.Mozda se u zadnje vreme nesto promenilo, ali nisam siguran.

Mozes da zamislis kako sam se ( neprijatno ) iznenadio kad sam video da je SOKOJ ubira pare iz celog sveta za neke moje pesme.

Keva stalno govori "..stiglo nesto sitno od SOKOJA..." Ja sve mislim to samo od Evrovizije, uzmem posle par godina da pogledam izvestaj...kad ono !!!!

pojela maca !!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2007, 01:12 PM   #16
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Znaci menjaj drzavljanstvo, pa onda pravi muziku...
Old 15-12-2007, 02:11 PM   #17
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by dexyco View Post
Znaci menjaj drzavljanstvo, pa onda pravi muziku...

Ne ! Prvo napravi DOBRU MUZIKU, pa onda radi sta hoces !!!
Old 15-12-2007, 02:52 PM   #18
dexyco
Pro Member

dexyco's Avatar

Bice da je tako... Kvalitet se uvek prepoznaje, samo ga treba predstaviti pravim ljudima...
Old 15-12-2007, 05:20 PM   #19
sgracanin
Banned

Obrisano.

Last edited by sgracanin; 15-12-2007 at 06:50 PM. Reason: DaBear
sgracanin is offline   Reply With Quote
Old 15-12-2007, 06:06 PM   #20
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by sgracanin View Post
Nije istina da te SOKOJ ima po default-u. Bez potpisanog ugovora ne smeju da sakupljaju tvoje tantijeme.

Ako nisi potpisao ugovor sa SOKOJ-em, slobodan si da potpi?e? sa kim hoće? ili mo?e?. Ne znam kako zami?lja? da ti neka Nemačka Kuća objavi album bez da reguli?e autorska prava sa tobom. Prvo i najva?nije, mora da se reguli?e ko ti je izdavač (publisher), ?to će najverovatnije biti izdavački deo iste kompanije. Zavisno od ugovora sa njima imaće? pravo da se upi?e? u GEMA ili ne. Ako već ima? izdavača (publisher-a), a nema? kuću koja ti pokriva autorska prava, onda ti je opet slobodno da potpi?e? sa kime hoće?, ne mora? u GEMA, mo?e? i u SACEM, PRS, pa čak i SOKOJ (ako si lud), sa ugovorom te NIKO neće odbiti, čak ni AUSTRO MECHANA ili SUISA. Ali veruj mi da se album ne mo?e izdati bez da su autorska prava regulisana.

? ? ? ?

Sta podrazumevas pod "moras da regulises autorska prava?"

Publishing ? On ti nije obavezan da bi izdao plocu....

Ti sam kao autor bi trebao da se registrujes, ako hoces neke pare da ti srignu!
Label (pokusava uvek!) da dobije publishing - ali nema nikakva specijalna prava na to,..to im je samo vise para za njih!

Mene NIKAD niko ni u jednom labelu za koji sam izdavao nije pitao "jel sam regulisao autorska prava". Prava su tvoja od momenta kad si napisao pesmu, a ko ce (i kad) da ti ubira pare, to moze da se regulise posle!

Label ionako uplacuje pare u agenciju (mora po zakonu), pare stoje kod njih, i kad se uclanis, dobijes ih...(ako ih neko ne pokrade, he,he..)
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules