Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 08-10-2007, 12:41 PM   #11
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Default Re: Najbolji izbor..

KAWAI MP8 je moj izbor, preporucujem ti da ga probas....ako nemas gde dodji do mene u NS. Cena je negde oko 1800. Prvo probaj, a onda ce ti biti sve drugo jasno
http://www.kawai.de/mp8ii_en.htm da nisam trazio link da ga postujem ne bi ni znao da je izasao novi model MP-8II
Old 08-10-2007, 02:01 PM   #12
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
KAWAI MP8 je moj izbor, preporucujem ti da ga probas....ako nemas gde dodji do mene u NS. Cena je negde oko 1800. Prvo probaj, a onda ce ti biti sve drugo jasno
http://www.kawai.de/mp8ii_en.htm da nisam trazio link da ga postujem ne bi ni znao da je izasao novi model MP-8II
ili to ili RD700sx, ovaj drugi je my choice samo trenutno ce malo sacekati
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 03:09 PM   #13
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
ili to ili RD700sx, ovaj drugi je my choice samo trenutno ce malo sacekati
Probao sam RD 700SX i bruka kako je dobar, mada prema specifikaciji i ovaj Kawai treba da bude show program...Ako pak ne budem uspeo da skrpim toliku lovu , razmisljam o kupovini Yamaha-e P140
Inovative_kg is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 03:42 PM   #14
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Nego..Ima li ovaj Kawai built-in zvucnike ili moraju zasebno?To i nije neki problem,nego samo pitam posto ne mogu da nadjem informejshn :-P
Old 08-10-2007, 05:04 PM   #15
slowstar
Pro Member

Moj ti je savet u toj klasi DEFINITIVNO ROLAND RD 700SX, a jos ako skupis neku sitnu kintu za prosirenje (karticu) SRX 11 - zavrsio si posao, i ne moze te sto se svirljivosti tice stici niko, a blizu ti je samo MODART PIANOTEQ (virtual instrument)
Okreni 064 110 1296 (Misa Komnenic) zvanicni demonstrator za ROLAND
pa se sam natenane uveri...
Poz.

P.S. prvi sledeci je ZAISTA KAWAI MP8, ali koliko se secam tezak je da "lomi kicmu" - doduse nijedan koji valja nije lak
Old 08-10-2007, 11:36 PM   #16
akordeonista
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Inovative_kg View Post
Treba mi samo, i iskljucivo klavir,i to neka malo ozbiljnija spravica...Ovaj Kawai bi mi bio super, samo da nije onako glomazan..Mada ko zna,videcemo .
Ja imam Kawai MP4 i prezadovoljan sam njime. To je stage piano, dakle, prenosiv je.
Kao klavir jer super, ima dobre dirke sto je meni najbitnije a ima i dosta dobar zvuk klavira i jos nekih instrumenata. Tu su pored zvukova klavira u raznim varijantama el. klaviri i hemond orgulje, a poseduje i neke zvukove basova (akusticnih i gitarskih), stringsove, padove, brassove i jos kojesta (sve ukupno ima 64 zvuka).
Ono sto je meni veoma bitno (a verujem da ce i tebi to dosta igrati ulogu) je to da je odlican kao master klavijatura. Imas izdvojena 4 kanala koja mozes da kontrolises u realnom vremenu, mozes da ih splitujes kako zelis i na kom delu klavijature zelis ili mozes da pomesas sva 4 zvuka (layer) da sviraju unisono a ako i to nije dosta, mozes da pravis kombinaciju splitovanja i layerovanja. Naravno ima midi I/O i Thru uticnice ali je jos bolje sto ima USB prikljucak kojim mozes da saljes i primas midi poruke.
Nisam rekao da ima 256 mesta za User presete na kojima mozes da memorises svoje postavke u kojima pored internih mozes da kombinujes i externe zvukove i da te postavke memorises.
Sve u svemu, za nekih 1000e, za koliko sam ja kupio ovaj instrument, ne mozes da nadjes nista bolje u ponudi.

Pozdrav i srecno!
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 08-10-2007, 11:43 PM   #17
akordeonista
Senior Member

E da, zaboravio sam da kazem da postoji i MP5 koji je otprilike MP8 spakovan u kuciste velicine MP4 (manji i puno laksi).
akordeonista is offline   Reply With Quote
Old 09-10-2007, 08:42 AM   #18
Inovative_kg
Senior Member

Inovative_kg's Avatar

Quote:
Originally Posted by akordeonista View Post
E da, zaboravio sam da kazem da postoji i MP5 koji je otprilike MP8 spakovan u kuciste velicine MP4 (manji i puno laksi).
Video sam MP5, i jedina razlika koju sam ja uocio izmedju MP5 i MP8 je sto MP8 ima XLR i nekih 15kg viska ...A cena MP5 je dosta niza od cene MP8...Mislim da ce mi on biti prva opcija za kupovinu...
Old 09-10-2007, 09:21 AM   #19
Moritz
Pro Member

Moritz's Avatar

Quote:
Originally Posted by Inovative_kg View Post
Video sam MP5, i jedina razlika koju sam ja uocio izmedju MP5 i MP8 je sto MP8 ima XLR i nekih 15kg viska ...A cena MP5 je dosta niza od cene MP8...Mislim da ce mi on biti prva opcija za kupovinu...
Ta razlika u kilazi je i razlika u dirkama. AKo si tanak sa parama onda MP5 (oko 1300 eura) ili kako su ti jos pomenuli RD700sx,. mada ni on nije jeftin.
Old 09-10-2007, 12:20 PM   #20
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by Moritz View Post
Ta razlika u kilazi je i razlika u dirkama.
Sto je (po meni) najbitnije. Moras probati kako ti klavijatura lezi pod rukom, a zvuk mozes vuci sa nekog modula, ili cak sa kompjutera (laptop). Mislim, ono sto se meni cini kao savrseno, mnogim (ozbiljnijim pijanistima) je previse mekano, tako da ti niko ne moze realno dati savet sta je najbolje za TEBE.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules