Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-08-2007, 11:19 AM   #11
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Optimizacija XP-a zabluda?

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Posle optimizacije imam problema sa instalacijama. Pokusao da instaliram Nero, Reaktor 5 i jos neke plagove i kaza "Error instalation file. May be corupt...". A na drugoj masini koja nije optimizovana normalno sam instalirao Cubase i Live je normalno instalirao ali ove nabrojne programe NE
Pa ako ti javlja da su fajlovi corRupt , onda su oni vjerovatno koruptovani (los HDD, los kontroler, los drajver za kontroler). Ne bi trebalo da moze par pogasenih servisa da izazove takvu poruku (izbacio bi upravo da neki od potrebnih servisa ne radi).

diviner is offline   Reply With Quote
Old 26-08-2007, 02:54 PM   #12
Ikhabot
Junior Member

Ikhabot's Avatar

Bilo bi dobro da postuješ listu pogašenih servisa.. Možda se desilo da si isključio neki važan seris za funkcionisanje sistema. Naravno ako javlja da su pokvareni fajlovi na HDDu ne treba isključiti ni mogućnost virusa
Old 26-08-2007, 05:13 PM   #13
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by diviner View Post
Pa ako ti javlja da su fajlovi corRupt , onda su oni vjerovatno koruptovani (los HDD, los kontroler, los drajver za kontroler). Ne bi trebalo da moze par pogasenih servisa da izazove takvu poruku (izbacio bi upravo da neki od potrebnih servisa ne radi).
U pitanju je Mac book Intel Core 2 duo. Isti taj Nero i Reaktor su instalirani na drugom racunaru bez problema. Na laptopu sam digao windows i optimizovao ga i dosao do pomenutih problema Drugi racunar na kome nisam imao problema nisam optimizovao. E sad, dal je do toga?
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 10:19 AM   #14
pedjah
Member

@ Boggy, pod "sve je OK" podrazumijevam da sve radi kako treba, a nakon vraćene latence na 10 ms i Nuendo radi malo bolje, tj. rasterećenije. Zaključak: nakon optimizacije je ipak bolje. Pozdrav.
pedjah is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 10:38 AM   #15
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by pedjah View Post
@ Boggy, pod "sve je OK" podrazumijevam da sve radi kako treba, a nakon vraćene latence na 10 ms i Nuendo radi malo bolje, tj. rasterećenije. Zaključak: nakon optimizacije je ipak bolje. Pozdrav.
Ako ne usnimavas vise midi instrumente (za audio nije ni bitno), latencija slobodno moze da ide na 100ms. Tada ce ti raditi jos bolje.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 11:08 AM   #16
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Ne mijenjaj latenciju u toku rada. Ja sam se zadovoljio sa 20 ms od starta projekta i tada je sve o.k. Pazi na (bije?e li ono F11 ili F12?) i prati kako učita? koji plagin kako se pona?a resurs memorije. Svi VST tipa reaktor ... mislim na tog proizvođača ... strahovito tro?e resurse.
Kada računar počne odbijati instalacije sa koruptom, a bez vidljivog razloga, ostaje :
FORMAT --> nova instalacija XP. Ali je najbolje potpuno poni?titi particije i sve 'isponove'.
100 % .
alfom is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 12:38 PM   #17
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Kada računar počne odbijati instalacije sa koruptom, a bez vidljivog razloga, ostaje :
FORMAT --> nova instalacija XP. Ali je najbolje potpuno poništiti particije i sve 'isponove'.
100 % .
Format me ceka. Sto je naj gore, format je pao pre 2 nedelje i to se pocelo desavati na cistom, optimizovanom windows-u.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 12:49 PM   #18
Max
Pro Member

Quote:
Ne mijenjaj latenciju u toku rada. Ja sam se zadovoljio sa 20 ms od starta projekta i tada je sve o.k. Pazi na (bije?e li ono F11 ili F12?) i prati kako učita? koji plagin kako se pona?a resurs memorije. Svi VST tipa reaktor ... mislim na tog proizvođača ... strahovito tro?e resurse.
FORMAT --> nova instalacija XP. Ali je najbolje potpuno poni?titi particije i sve 'isponove'.
100 % .

Kako sviras na 20 ms ????

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 01:03 PM   #19
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Odlično.
Inače malo žurim kad sviram radi Jazz-klavirskih rifova pa to dođe oko 10 ms.
Sa ovih 20 - 10 ostane 10 pa je zadovoljavajuće.

Edit ::

Ma dobro, de, da ne ispadne zeza.

Format, odn. partition se mora uraditi jer taj Win niko ne popravi, tim prije što je padao. ali, obavezno uraditi test ispravnosti HD.

Dushan S. mi je pomogao oko tih peripetija sa latencijama dok sam imao Sound Blaster Live.
Nakon ugradnje nove kartice nemam probleme kao što ih ima kolega.
Na 10 ms se može bez problema sve odsvirati a posebno kojekakvi tepisi i long stringsovi. Nije problem ni za peak VST instrumente.
Kada je midi gotov i počnu se praviti wav trakovi, a posebno kada se počinju dodavati efekti i raditi miks, zavisno od kartice, mogu se početi javljati problemi sa zapinjanjem i sl. Ali, za wav latencija više nije bitna. Međutim, ni kod ovoga se ne može ići u nedogled.
Znam iz prethodnih situacija da je ipak problem ako je npr. snimanje bilo na npr. 5 ms, pa se iz nekog razloga latencija povećala na 20 ms, a onda opet smanjila na 10 ms. ili kako god - ovakvi potezi znaju praviti probleme.
Ja imam 1212m. Kako je na drugim karticama - ne znam.
Isto se događa ako se pretjera sa angažovanjem resursa i ako je računar problematičan te počne angažovati virtualnu memoriju na HD - dobiće se još gori rezultati.
Zato pažljivo i štedljivo, koliko sistem može podnijeti.

Last edited by alfom; 27-08-2007 at 01:28 PM. Reason: Ipak smo razgovarali o nečemu drugom.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 28-08-2007, 10:54 AM   #20
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Ne mijenjaj latenciju u toku rada.
Ovo nema veze sa zivotom!!!

Zasto ne bi menjao?!

Reci mi barem jedan dobar razlog?

Zasto bih mucio sistem sa 20 ms kada nemam vise ni jedan instrument koji bih snimao preko midija?!

To je kao kada bi vozi 30 km/h u 4. brzini "jer ne valja da se mnogo cima menjac"

Dajte, vodite racuna kada delite savete (i "savete") da imaju barem malo smisla. Ovo citaju i mladji koji ne znaju ko zna, a ko ne, pa mogu da steknu pogresno znanje.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules