|
Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Moderator
|
![]()
pa onako..
![]() ![]() shalim se.. pomogao si mi itekako.. eto svraticu do spidera i videcu da li mi odgovara podxtpro, pa cu digitech i voodu da probam u artistu.. mislim da imaju digitech-a... @vlada: pozdravio te don.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
![]()
i josh jedno glupo pitanje.. da li je pametnije kupovati ovako neko chudo, ili da naruchim ponovo poco i koristim njegove gitarske efekte i amp/combo simulacije?
ili waves amp sim? iskreno, waves amp sim u kombinaciji sa amplitubeom i/ili guitar rig 2 mozze prilichno mocno da zvuchi.. ali opet, nisam bash najzadovoljniji zvukom.. :/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
![]()
Ja licno mislim da je ipak pametnije kupiti hardware.
Software koristim da malo poboljsam zvuk i to se uglavnom svodi na cab simulator. Za neke moje snimke sam koristio zoom3030 i dao samo simulaciju za cab i to je ispalo vrlo dobro. Sa hardverom ces dobiti mnogo bolje rezultate + moci ces da sviras uzivo ako ti zatreba. Softverom ces tesko svirati live.
![]() |
#14 |
Moderator
|
![]()
to je taj odgovor koji pomaze..
![]() to sam i sam kapirao.. svi ovi hvaljeni plugovi su sranje, po meni.. no, mozzda sam ja gluv.. moram pitam, jbg.. ![]() hvala pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Ljudi, taj "hardver" o kome pricate je takodje softver!!!
Pod xt je best buy jer je zvuk dobar, ima iste mogucnosti kao i "pro", kao i mogucnost da ga imas dva komada za cenu jednog onog. Razlika je u digitalnim izlazima i XLR konekciji (kao da je bitno kad i xt ima balansirane out-e samo na jack) i rek kucistu. Isti zvuci, isti engine, sve. Neko pomenu da nece pod preko USB konekcije? Zasto? To je fenomenalna fora gde dobijas mogucnost kompletne integracije sa kompjuterom, mozes da mu radis automatizaciju i jos gomilu cuda... A zvuci bolje nego preko njegovog analog out-a. Iskreno, sve to mozes da dobijes i drugim softverom (GR, Amplitube, Nigel ili Tubifex), ali ja sam, licno, moj kupio tako sto sam izgubio dosta vremena, nikako nisam nasao zvuk koji mi treba, skoknuo do NS, kupio spravu "na slepo", ukrali mi CD pleyer iz kola Dule i Diviner, dosao kuci i snimio gitare kakve sam hteo bez puno cackanja (otprilike za celih 7 min... ![]()
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
OK u pravu si! Kad sam razvrstao na hard- i soft- ware, mislio sam na to da hardverom moze da radi i live svirke , dok softverom nece moci da ide na svirke. Sem u slucaju da ima dobar komp.
Jasno je meni da je sve to softver i da je POD pun modelinga i ostalih digitalija, dok sa VooDoo-om i nije 100% softver. On ima 12ax7 u sebi i radi malo drugacije nego POD, VooDoo je u stvari preamp. Ali hajde ima softvera u sebi. GNX4 je takodje softvare ali je spakovan u floor-based uredjaj i lakse se kontrolise nogom dok se istovremeno svira. Naravno da znam. ![]()
![]() |
#17 | |
Moderator
|
![]()
ma vreme je nebitno.. pazi, poenta je samo da bude dobar zvuk...
jel koristish neko pojachalo, ili ga bodesh direktno u komp? btw, nisam znao da mozze da se radi automatizacija preko usb-a.. sad, stoji pitanje, da li mozze da se bode u usb bus? poshto su mi tastatura i mish (moraju biti) ubodeni u usb, na to sam dodao virus (koji nesme u bus) i korg padkontrol.. nebitno mi je da li je rack ili je fc.. bitno je samo da je dobar zvuk.. realno, koristicemo ga za nashe "human" electro projekte.. ![]() hvala josh jednom Quote:
![]() Last edited by HeatMan; 15-08-2007 at 06:51 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Ja bih ti preporucio eto tog PODxt-a.Sigurno je best-buy za 300 evrica.
Pozdrav!
![]() |
#19 |
Moderator
|
![]()
^that I know..
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Nemoj da se nada? da će ti jedna ulazna lampa u bilo čemu učiniti zvuk "toplijim" ili bilo ?ta nalik tome. Takođe bilo bi bezveze da ode? negde i plati? Voodoo besne pare kad se sećam da ga je čovek poku?avao u po znatno manjoj ceni neuspe?no prodati u oglasima. To je dobra sprava da se razumemo - za u pojačalo tj power amp pa ?iva svirka ili ozvuči?.
Da hoće? da bude? 100% legalan, najbudget varijanta a da ima? jako dobar rezultat bi bila da u kompjuter lepo uđe?, znači DI box + preamp, i onda kupi? Revalver II. Ako bi hteo hardware, VEROVATNO ti je POD XT najbolja varijanta, ili da uzme? Line 6 Toneport pa zavisno od potreba dokupi? pro?irenja. Za ba? ba? budget varijantu a da je hardware, pogledaj Behringer Vamp2 koji iako na njemu pi?e ta u?asna reč na "B" nije uop?te lo? u odnosu na ostale sim-ove, ne?to me recimo Digitech-ove sprave nisu dojmile u odnosu na njega. Line6 ima ne?to bolje simulacije, naročisto distorzije, a za clean i poluprljave boje mo?e? da se snađe? i sa softwareom. Mislim da će ti u kupovini mnogo uticati i kako voli? da radi?. Ja recimo ne volim da donosim odluke o boji zvuka kasnije, tako da mi je sasvim kul da snimam iz POD-a gitaru, to je ?to je, a nekome se dopada da popali par software simulatora i da ima suvo snimljenu gitaru pa u miksu menja boju.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Procesor za live | OFF | Gitarska Produkcija | 20 | 20-08-2008 02:01 AM |
RAM memorija i procesor | Cluster | Computer Hardware | 1 | 08-07-2007 11:13 AM |