Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 16-08-2007, 04:57 PM   #11
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Audio Post za tv sitcom - koji powered plugin system (Due,Uad,Poco) ?

^ja ti rekoh da sam chuo da postoji.. ako nadjesh ***** verziju, zamolio bih te da mi prosledish linak na pm..

hvala

Sale

Last edited by lesha; 16-08-2007 at 08:10 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2007, 05:25 PM   #12
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: Audio Post za tv sitcom - koji powered plugin system (Due,Uad,Poco) ?

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
znaci koncenzus je da se ne isplati ici na tako nesto za tv audiopost.. zanima me jel to mislite zbog para , ili zato sto nije neki dovoljno veliki pomak u kvaliteti ?
Zbog para nije, pogotovo ako radis 180 epizoda, pa da ih radis za kikiriki i suncokret, zaradices 30 i kusur Pocoa ;-)

Pomak u kvalitetu sigurno jeste ali s obzirom na svrhu (TV emitovanje, u boljem slucaju i DVD), nema uopste potrebe za nekim "prefinjenim" alatima.. Meni uvek najvecu muku zadaju vestacki prostori, eventualno bih o tome razmisljao... Ako imas WAVES - EQ, Compressor i Limiter ne bih menjao..

E sad, ako ces sprave koristiti i za muziku, onda sto da ne...
Color is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2007, 05:54 PM   #13
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by Color View Post
Zbog para nije, pogotovo ako radis 180 epizoda, pa da ih radis za kikiriki i suncokret, zaradices 30 i kusur Pocoa ;-)
heh pa ni toliko, relativno slaba para, al skupit ce se. kao satnica nije lose. glavno da mi ostaje dovoljno vremena u tjednu za druge, glazbene projekte, zato sam i pristao.

Quote:
Originally Posted by Color View Post
Pomak u kvalitetu sigurno jeste ali s obzirom na svrhu (TV emitovanje, u boljem slucaju i DVD), nema uopste potrebe za nekim "prefinjenim" alatima.. Meni uvek najvecu muku zadaju vestacki prostori, eventualno bih o tome razmisljao... Ako imas WAVES - EQ, Compressor i Limiter ne bih menjao..

E sad, ako ces sprave koristiti i za muziku, onda sto da ne...
razumijem. pa koristio bih to i za mjuzu..

za prostore mi odlicno sluzi TC4000, makar neznam kolko ce bit vremena za ozbiljnije zahvate.. npr. kad sam radio jedan film, i poslije nasnimavao njemacku verziju (kad se prodao), uspio sam potpuno imitirati realni prostor sa seta od hrvatskog dijaloga, da bude isti za ?vabe. maltene nije bilo razlike. za take stvari TC je perfektan alat.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 16-08-2007, 06:14 PM   #14
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

za tu neku cistinu iz svog minimalnog iskustva bi ti preporucio oxford paket i vozi ,sto manje budzis manje ces imati glavobolje :]]]]]] ili cak na kraju krajeva normalizuj i a u pm :]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2007, 07:57 PM   #15
Color
Senior Member

Color's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Naravno da ne mrzi ..... Peak je potpuno nerelevantan ..... da li su svi na 0 ili na -9 manje je bitno koliko je bitan RMS .... e sad .... ako pricamo o Peak 0 .... onda cesto RMS nasih reklama idu do -7 db RMS i potpuno su izoblicene , jer klijent hoce glasno .... zato se slazem sa tobom da alati za ovu pricu i ne moraju da budu prefinjeni ...

Pa i sam si mi onomad slao neke tvoje radove da vidimo da li mozemo da nabijemo jos RMS a da zvuci .... i nismo uspeli .....

Hvala na odgovoru Ali nije mi jasno zasto se ne odredi neki standard u tome!? Barem ne bi covek morao stalno da drzi daljinski u ruci i da stisava i pojacava TV kad dodje blok reklama... A i kad prebacujem sa kanala na kanal, svaki ima drugaciji nivo... Znaci volume dugmici na daljinskom su mi u potpunosti izlizani!!

Quote:

Ne bi verovao , kad bi video .......
Mogu da zamislim, jer to samo gluv covek moze tako da namesti...

Quote:
Ne bih se slozio .... samo ne smes raditi vise od 10 ak sekundi u cugu ...... pusti glumcu vokal sa seta u slusku ..... i nateraj ga da to ponovi ...... ali naravno upotrebljivo ....propusti kroz vokalajn ..... 2 min posla ....naravno , kad radis dugometrazno .... ode na par nedelja .... a mozes i da seckas ...naravno ( narocito kad u originalu glumac ne isgovori ceo slog )

Pozdrav
To je jasno, i kad sam ga isprobavao, radio sam po replikama.. Ipak, nekako mi nije ubrzavao posao. Mozda on uporedjivajuci zvuk moze da namesti isto, ali mi je mnogo puta bolje ispalo rucno namestanje, a druga stvar, vrlo cesto mi izdeformise zvuk.. Ok za TV, ali kad pustis u bioskopu, bole usi.... Ma rucno seckanje je pravi mazohizam
Color is offline   Reply With Quote
Old 19-08-2007, 08:33 PM   #16
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Hehe, pa bas je super fora kad napucaju spicu za reklame. Evo na Pinku... ako je film neko sranje ja obavezno zaspim i onda kad pocne spica ja se uhvatim noktima za plafon sto je super jer bih inace prespavao na fotelji a ovako se lepo naspavam k'o covek u krevetu
Old 20-08-2007, 12:26 AM   #17
zmaj
Stara Rumski Elita 2003.

zmaj's Avatar

@Max

Ja koliko znam,Vocalign u native verziji ima neko oganicenje u duzini editovane sekvence za razliku od TDM vezije...za dijaloge prolazi,ali jesi li probao da ga koristis u muzickim projektima (na pratecim,reperima,itd.)?
zmaj is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 01:17 AM   #18
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

^tu vocalign radi ki zmaj..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 20-08-2007, 12:38 PM   #19
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by zmaj View Post
@Max

Ja koliko znam,Vocalign u native verziji ima neko oganicenje u duzini editovane sekvence za razliku od TDM vezije...za dijaloge prolazi,ali jesi li probao da ga koristis u muzickim projektima (na pratecim,reperima,itd.)?

Konstantno ....

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 27-08-2007, 11:47 PM   #20
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default pomagaj...

cao ljudi, vezano na ovaj projekt dva pitanjca, malo off-topic ok DSP-a ali gori mi pod nogama...

ima li ko stogod dobrih smijehova, za sitcom mi treba ono a la Friends, Seinfeld itd. kad se publika smije.,,??

imam bbc, sony i sound ideas 6000 - tu sam uzeo sto se dalo, al mi je to premalo za viarijacije. sve je nesto prenabrijano, treba mi onih usputnih , smijehova slabijeg intenziteta pa do srednjih. ovih urenbesnih ima ..

i druga stvar, skinuo sam Garritan Jazz Big Band,, ali me nesto jbe njihov Key*** ..rusi se kad treba da ispuca auth..

ima li neko Key*** koji radi za to...? hitno mi je moram predati špicu za seriju u roku par dana, a brassovi su mi sa Vienne (potpuno neprikladni za to) ..

rolleyes:

pozdrav
t

Last edited by lesha; 28-08-2007 at 01:09 AM.
clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules