Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Audio Produkcija - Tehnike

Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-08-2007, 05:12 PM   #11
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Default Re: Hajde da napravimo shablon ove noci!!!

Quote:
Originally Posted by cAAc View Post
Pa u tome je najveca char i lepota .Ja izbegavam gomilu plagova (moj komp to ne moze da podnese) pa izaberem par komada sa kojom cu da se mucim i patim dok ne dobijem bar priblizno ono sto trazim ,a i ako nista ne uradim malo sam tuzan pa opet ispocetka (zvuci glupo) ali kad dodjem do kakvog takvog rezultata tri dana slavim
Svaka cast, ali za tako nesto treba imati puno slobodnog vremena. Ja sam svoj prvi demo radio 3, 4, a neke stvari i 5 puta ispocetka, trbalo mi je 3-4 godine, ok tada sam ucio da radim sa Cubaseom, ali sam bio na granici da prolupam.
disco violence is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 06:52 PM   #12
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Opet ja. nije jasno sto ste odmah popizdeli cim sam izneo ovakvu ideju, ako je ideja toliko besmislena i ako ne postoji shablon kako je onda Charles Dye snimio video ''Mix it like a record'' gde je objasnio samo proces mixovanja, onako kako on to radi, naravno on je pokazao samo jedan primer i podrazumeva se da ne radi svaki put isto, a da sad sam se setio on je dobio pare za to. Mislio sam kada vec nema tutorijala na nasem jeziku i kada nema nigde kod nas zasto ne bi bilo na rumskom, al' sam izgleda pogresio. Nemojte sta zameriti.
Prestao sam da citam kod "Charles" i krenuo da kvotam, a onda sam dok sam gledao odakle cu da brisem, video da si do kraja posta ukapirao cemu je sluzila cela akcija...

I da ne postoji nesto, ljudi to izmisle da zarade lovu. On je covek odabrao jedan segment svoga bavljenja poslom, to snimio, obrazlozio i zaradio novac. Verovatno je sledeci projekat radio skroz drugacije...
Digresija, ali ne prevelika:

Koliko vam se puta desilo da ste slusali klinca koji je skinuo solo na gitari iz neke pesme do savrsenstva? I onda odete na koncert tog istog benda, gde svira isti taj gitarista, istu tu pesmu, ali potpuno drugacije... Dakle, "original" evoluira muzicki, kao sto se i taj covek vremenom menja i napreduje, dok "kopija" ostaje uvek identicna trenutku u kome je "slikana".

DAkle, i dalje sam protiv sablona, a to koji plag gde treba staviti, ne znam ni sam dok ne krenem da radim. Koliko se samo puta desilo da sam sve vracao iz pocetka i menjao gomilu razlicitih plagova...
Ali, ako se bavis time zato sto volis, onda ti to nije poteskoca, vec izazov.
Sve zavisi kkako se gleda na stvari

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 07:21 PM   #13
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Mislim da je bottom line svega ipak da se treba primit posla i experimentirat, umjesto traženja sablona. Priznajem i ja volim servirano.... posebno mi je tu naviku stvorio internet i svekolika dostupnost, no u experimentanju je majka znanja.
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 07:22 PM   #14
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Prestao sam da citam kod "Charles" i krenuo da kvotam, a onda sam dok sam gledao odakle cu da brisem, video da si do kraja posta ukapirao cemu je sluzila cela akcija...

I da ne postoji nesto, ljudi to izmisle da zarade lovu. On je covek odabrao jedan segment svoga bavljenja poslom, to snimio, obrazlozio i zaradio novac. Verovatno je sledeci projekat radio skroz drugacije...
Digresija, ali ne prevelika:

Koliko vam se puta desilo da ste slusali klinca koji je skinuo solo na gitari iz neke pesme do savrsenstva? I onda odete na koncert tog istog benda, gde svira isti taj gitarista, istu tu pesmu, ali potpuno drugacije... Dakle, "original" evoluira muzicki, kao sto se i taj covek vremenom menja i napreduje, dok "kopija" ostaje uvek identicna trenutku u kome je "slikana".
Ok ali ja sam od tog Charlesa naucio bar nesto, bar sam neke stvari razjasnio mada ja ne radim kao on sa zivim instumentima. Nisam trazio da se ide u najsitnije detalje nego npr. napises ono sto je zajednicko za svaki projekat koji radis, neke norme koje moraju da se ispostuju.

Last edited by lesha; 01-08-2007 at 08:55 PM. Reason: ispravljen quote
Old 02-08-2007, 04:37 AM   #15
cAAc
Banned

Quote:
Originally Posted by disco violence View Post
Ok ali ja sam od tog Charlesa naucio bar nesto, bar sam neke stvari razjasnio mada ja ne radim kao on sa zivim instumentima. Nisam trazio da se ide u najsitnije detalje nego npr. napises ono sto je zajednicko za svaki projekat koji radis, neke norme koje moraju da se ispostuju.
Ko je bre charles ,neki bitan lik ?
cAAc is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2007, 06:07 AM   #16
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by cAAc View Post
Ko je bre charles ,neki bitan lik ?
ne znam koliko je bitan, ali evo ti link www.charlesdye.com
lesha is offline   Reply With Quote
Old 02-08-2007, 02:35 PM   #17
disco violence
Pro Member

disco violence's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Ovde je u diplomskom radu Milana Djordjevica je odlicno objasnjen proces snimanja i mixovanja jedne heavy pesme, Hvala Offe.
Old 02-08-2007, 02:57 PM   #18
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Imate i rad Milosevic/Ceric, takodje do detalja sve objasnjeno

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules