Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 11-07-2007, 11:16 AM   #11
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Default Re: Moji Prvi Sintevi!!!!!!

Quote:
Originally Posted by fipke View Post
Casio Sa-20

...wa wa sound, najjaci na svetu !
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 11-07-2007, 01:05 PM   #12
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

1979 - Harmonium
Old 11-07-2007, 02:39 PM   #13
Shining-Shitbox
Junior Member

Shining-Shitbox's Avatar

au, da, pa imao sam i ja harmonium.
Shining-Shitbox is offline   Reply With Quote
Old 01-08-2007, 10:14 AM   #14
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Talking Re: Moji Prvi Sintevi!!!!!!

He, he!

Zaboraviste doba kada se nije moglo kupiti ništa (embargo i skupoća) nego Tiger, Wermona, u Muzičkoj nakladi ... (Sada je to : He, he). A tada - Uhhhhhhhh.

Poslije - Farfisa - koji li broj zaboravih, pa Farfisa VIP500 (ili 600 - ne sjećam se više, ali je glavni štos bio okrugli slajder ).

Onda Casio CZ3000, pa FZ-1 (nepraktičan a uz to posuđen) pa CZ-1, pa Juno alfa-2.

Onda Tehnix (ne sjećam se oznake).

Obzirom na ono što sada radim zaustavih se na CZ-1 sa mr Korg modulom + Korg kontroler 60 + pa-50.

Ovo četvero je povezano (za sada) ovako : CZ-1 daje midi u 60 kontroler, i prima od mr modula (sve troje povezano preko midija a kontroler određuje nivo CZ-1 izlaza), a pa-50 slobodnjak, a sve to ide u predmiksetu, pa sa dva kabla kao stereo na dva kanala u mix razglasa.

CZ-1 = tepisi.
60 = klaviri (+ ostalo kada boje legnu)
pa-50 = splitovano najčešće stringsovi lijevo i solo boje desno.

Ah, da! Radimo u trojci : bas, bubanj i ja. Kada treba, pojačavamo se sa gitaristom (acc i elec.) i još jedan kolega sa pa-80 i Guerinijem (ako radimo festivale).

p.s. Ih, zaboravih Elca melotron i Hohner Klavinet (jel biješe D-6).

I još nešto : ja ne vidjeh nikakvu razliku između tipki pa-50 i pa-80 a baš sam pipkao i mjerkao.
Na obje klavijature su potpuno iste tipke, što će reći da su pravo smeće i nisam nikada imao klavijature sa gorim tipkama otkada sviram ovih par decenija (a svirao sam na svačemu).
Imao sam i ja Hohner harmonijum sa ventilatorom. Show - uključiš okruglo dugme kao na radiju 'Kosmaj', pa se zavrti ventilator i ondak svirka. Kada dirneš jednu tipku svira - dvije malo tiše, tri još tiše, ....

Last edited by alfom; 01-08-2007 at 10:18 AM.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 07:19 AM   #15
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Ispravka :
Jučer sam jo? jednom pregledao tipke na pa-50 i pa-80 i ova druga ima trunčić čvr?će radi zaobljenja du? srednje ose. Ali, opet, ne odustajem od toga da su i kod jedne i druge tipke pravo smeće. Slične ima i X5D i većina klavijatura tog ranga. Jedino, ko ima novca (ja ne) kupiti instrument sa klavirskim tipkama - i to je to.
alfom is offline   Reply With Quote
Old 06-08-2007, 09:41 AM   #16
miki
Junior Member

Hehe..@alfom,kolko vidim ti si "tezgarosh"...
Izmendju ostalog sto si nabrojao u vezi PA serije,da dodam i da su dirke kod Pa80 malo vece nego u Pa50!!!
Inace,ajd i ja da se prikljucim ovoj temi...
'85,'86 prva moja klav je bila cz101:o cale mi doneo iz Engleske..nismo znali sta je to,inace sam tih godina bio u srednjoj muzickoj(klavir,solfedjo,harmonija,kontrapunkt...z nate kako je)nismo tad ni razmisljali o elektronici...to smo odmah prodali...
Pa sad,ako mogu da se setim svih klav koje sam imao...
neki casio HT..D50,M1,K1,K4,T3(vise komada)pa neke arrangere E86,E96,GEM,i30,TRITON-e,PA80....
Sad sam ponosni vlasnik K2000 koji prodajem i Pa800!!!
Eto,ako sam malo smorio,izvinjavam se...
Puno pozdrava!!!
miki is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2007, 01:52 PM   #17
Dule A
Member

cekajte... a prestrashni FUJITONE 3A ????
pa nemojte sad da upload-ujem taj demo...........

i sad krece naravno surova prepiska CASIO vs Fujitone.........
Dule A is offline   Reply With Quote
Old 11-08-2007, 02:45 PM   #18
Don Solaris
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Dule A View Post
cekajte... a prestrashni FUJITONE 3A ????
pa nemojte sad da upload-ujem taj demo..........
Kupio sam nedavno na eBayu Fujitone III B. To mi je bio prvi synth ko klincu. Ta sprava ima opaku analognu ritam sekciju sa step sekvencerom!!! Jednostavno, morao sam ga kupit....
Don Solaris is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2007, 08:46 PM   #19
ANITA
VIP Member

ANITA's Avatar

Ispričavam se na Off topicu..

mislite li da se isplati prodati roland xp-50 i koja bi mu sad realna cijena bila? Kao i expansion boardovima (orchestral i drum_&bass)? Ja ga imam od davne 96 i služi mi kao "tipkovnica" za jednostavne linije... ne koristim ga kao workstation (a trenutno vise niti njegove samplove ) još od kupovine Atarija...
ANITA is offline   Reply With Quote
Old 14-08-2007, 11:15 PM   #20
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Quote:
Originally Posted by ANITA View Post
Ispričavam se na Off topicu..

mislite li da se isplati prodati roland xp-50 i koja bi mu sad realna cijena bila? Kao i expansion boardovima (orchestral i drum_&bass)? Ja ga imam od davne 96 i slu?i mi kao "tipkovnica" za jednostavne linije... ne koristim ga kao workstation (a trenutno vise niti njegove samplove ) jo? od kupovine Atarija...
s cime bi ga zamjenila?

ok ako ti ne treba taj zvuk, tj samo hoces dobar kontroler da tjeras VSTi orkestar i ostlao.. i treba ti vise real time kontrole (midi cc za razner paramtere) onda prodaj i uzmi Novation Remote SL ili ako hoces teze tipke, m-audio AXIOM.

ja bi ga prodao u svakom slucaju, al neznam koliko to vrijedi. mozda netko drugi zna..?

clusterchord is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules