Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 20-05-2007, 05:25 PM   #11
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: Kucni red

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Svidja mi se ovaj tvoj ,,drum set'' jer su mnogi bas bezobrazni i razmecu se sa svojim znanjem, a u stvari su obicni bolidi! Takav jedan lik trazi da mu dam ,,jeke'' na glas do besvesti, iako je sve odradjeno po nekom standardu koji je adekvatan danasnjem trenutku i sad dolazim u situaciju da moram da pojacam tu ,,jeku'' zbog lika, a ne bi da mi se drugi ne smeju sta sam mu uradio sa glasom! I sta sad? Covek platio i oce da mu glas odjekuje i jos me savetuje da malo preslusam Jasareve i Sabanove stvari, da cujem kako tamo sve zvoni! Evo, to mi se upravo ovih dana dogadja...
Uhh... sve to valjda zavisi od coveka do coveka... ako su dobre pare u pitanju, a lik nerazuman, ja poslusam, ali se ogradim i kazem da mislim da to ne valja... ali, ako bas hoce...

Ako je neko sa kim sam blizak, sve ucinim da mu objasnim... teram ga da preslusa druge pesme... , a cim nekoga smatram bliskim, naravno da se radi o razumnoj osobi, jer se sa kretenima i napaljenim budalama ne druzim, bez obzira na to sto po nekad radim za njih...

Ako je klasicna pametujuca dijabola od coveka, ne dozvoljavam njegovo prisustvo dok se radi... mora da mi veruje, ili da radi na drugom mestu. Desavalo se i da reagujem na foru "Izvolte sedi i uradi... posto vidim da znas, pa ne vidim zasto sam ti onda ja uopste potreban"...

U startu se razjasne stvari... ko producira pesmu... ako coveku treba mix majstor i misli da producira sam sebe, onda je to nesto drugo. Ja to ne volim da radim i ne radim tako... najcesce mi je princip da ja radim mix, a on sedi kuci... neke zamerke uvazim, neke ne (ako se ne ticu ukusa i ozbiljno narusavaju pesmu).

Jebi ga... nikad mi nije bilo jasno zasto se najveci pacijenti ovog sveta zanimaju bas za muziku???? Sa takvima je izgleda najpametnije hvaliti ih, ubediti ih da su uradili nesto sto nisu, isticati i velichati njihov znacaj i udeo, a raditi onako kako treba. Vuk sit, ovce na broju...
Cesto su ljudi takvi... Nesvesni i prepuni sebe..., pa misle da znaju nesto sto ne znaju...

Pretpostavljam da, ako vec radim ovaj posao, koliko god malo da znam, znam vise od onoga ko me je platio da to odradim za njega... da znam manje, pretpostavljam da bi to uradio sam i ja mu ne bih bio potreban...
Old 20-05-2007, 07:28 PM   #12
-neshapesha-
Member

-neshapesha-'s Avatar

ja sam bio pre neki dan u "studiju" (neki lik me zeznuo) 'de morbid "producent" gleda u 14" monitor, a okruzuju ga prljavi beli shtampachi i kucishta iz '97 i jedan atari...
u onoj prostoriji 'de se snimaju vokali (bilo narodnjachki,bilo rep,rok) visi papagaj u kavezu...ako moze neko da me nauchi kako se zove ta prostorija
Radio "rok" za nekog lika kome samo fali mikrofon i narodnjaci u pozadini...
ali bukvalno ,taj tzv. rok , ne verujem da ste ikad chuli tako neshto...ja mislim da se samo u Valjevu u takvim studijima radi tako neshto...
kaze lik roker, koji je savrsheno odsvir'o svoju rashtimovanu gitaru:
"ali ne znam...je li u redu kontra?...mislim muzichki..."
-neshapesha- is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2007, 12:08 PM   #13
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Talking Re: Kucni red

Evo vam ova slicica za vas studio, samo je steta sto je tako nekvalitetno nacrtana, to bi onaj Oggy-jev brat mnogo bolje uradio!
Attached Images

Mogli is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2007, 12:24 PM   #14
Haxli
Pro Member

Quote:
Originally Posted by talented drummer View Post
u onoj prostoriji 'de se snimaju vokali (bilo narodnjachki,bilo rep,rok) visi papagaj u kavezu...ako moze neko da me nauchi kako se zove ta prostorija
Verovatno mislish na "gluvu sobu"... al poshto ima papagaja u istoj - ne znam shta je
Haxli is offline   Reply With Quote
Old 21-05-2007, 07:12 PM   #15
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Evo malo bolje one slike
Name:  roda_zaba.gif
Views: 163
Size:  15.5 KB
Old 21-05-2007, 11:43 PM   #16
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Obrati paznju na rodine oci sa prve fotografije!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 22-05-2007, 06:17 AM   #17
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

nisam odmah provalio, evo ispravke na brzaka
Name:  roda_zaba.jpg
Views: 157
Size:  119.8 KB

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules