Go Back   Rumski Forum > Audio produkcija > Gitarska Produkcija

Gitarska Produkcija Snimanje, procesiranje, miksanje gitara - potrazite pomoc ovde

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 03-05-2007, 05:07 PM   #11
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Song sa tri nylon gitare - Mix

hahahah.. hvala.. drago mi je da sam uspeo da ti pomognem..

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 09:37 PM   #12
AVaX
Stara Rumski Elita 2003.

AVaX's Avatar

Stvarno, ruke ti se pozlatile ako je Mogli dobio dobre rezultate.
Posto po meni, ono sto si napisao i nema bas puno smisla.
Sorry...
Old 03-05-2007, 10:23 PM   #13
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

.

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 03-05-2007, 11:47 PM   #14
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by AVaX View Post
Stvarno, ruke ti se pozlatile ako je Mogli dobio dobre rezultate.
Posto po meni, ono sto si napisao i nema bas puno smisla.
Sorry...
ne chini dobrog producenta smisao, it is always the opposite, my young padawan..

nemam pojma, iskreno, ja sam radio takve trake i jbg, sam sam nalazio smisao u tome shto radim.. niko me nije uchio, po osecaju je sve.. a vi ako mislite suprotno, podelite znanje i iskustvo sa nama pa nek proba dechko i to..

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2007, 12:48 AM   #15
idekius
Mason

idekius's Avatar

Rekao bih kako otprilike ja to radim, ali, mozda ja nesto brljam, pa cete da se smejete i zbijate sale, sto bi moralo letalno da se zavrsi, tj. ako bih moje srce izdrzalo taj prvi udar vasih posalica, a da ne me ne ubije infarkt, dosao bih ja da vas ubijem

Sve sto mogu da kazem je da za akusticne gitare volim prostore sa sto manje modulacijskih efekata (ukoliko mi je trip da ta akustara zvuci prirodno i ne frizirano, ukoliko je cilj suprotan, onda ovo ne vazi)... Mislim da Altiverb tu moze lepo da odradi posao, nekada mi se dopadne i Plate 140, samo mi on ipak deluje nekako tvrdje i rockerskije... prljavije... sto bi se reklo...

Od eq-a mi se tu svidjaju najcesce Pultec i Pultec Pro, a nekad ispod Pulteca dodam i equium, ukoliko treba precizno da se se skine neka smetajuca zezalica...
Od kompresora mi se za te potrebe svidja LA2A, jer je mekan i nije napadan i previse ocigledan, a nekad i Fairchild 670... na grupi... (naravno, pricam o emulacijama, ne o pravom hardware-u).

Presete za EQ i za kompresor ne koristim, a ubedjen sam i da ih i ne treba koristiti!!! Moze da se uzme neko okvirno setovanje kompresora, ali mislim da barem treshold, ulaz, make up gain... moraju rucno da se podese... pozeljno bi bilo lepo i manuelno podesiti attack, release, a Boga mi i ratio.
Ne mogu ni da zamislim sta moze da se desi sa trakom ukoliko se kompresor stavi na kanal, ili na grupu, ukljuci preset i ne pipne...
Neki ljudi imaju suludu srecu, ali kada bih ja ,ovakav malerozan , uradio tako nesto, sve munje i gromovi neba, bogovi vetrova i oluja bi se urotili protiv mene i moje pesme, pa bih morao nesto da sprzim
Ipak onaj koji je radio preset nije mogao da sanja kakav cemo mi i koliki signal da ufuramo u taj kompresor... a za eq je, po meni jos gore, koristiti presete...
Inace, ja ne volim prekompresovane akusticne gitare... zbog mikrodinamike pre svega, a treba paziti i na attak, da ne bi stradali tranzijenti (do duse, tu ne igra samo attack)... barem ja tako tripujem...

Arpegio i ritam bih stavio u istu grupu, a tu solo gitaru, mozda bih, a mozda i ne bih Zavisi od toga da li bih "normalnim metodama" u mixu uspeo dovoljno da rashirim gitare (posto sam ukapirao da zelis da budu siroke), ili bih morao da posegnem za nekim faznim shirenjem na grupi (uz debelu paznju i paznju da ne dodje do faznog sjebavanja i uz proveru mono kompatibilnosti).
Ukoliko bih to radio, ipak bih voleo da mi ta solo gitara ne ide u tu grupu, posto je nepisano pravilo ( od koga se moze inteligentno odstupati ) da solo na gitari ide u centar i u nivou vocala...

Sve zavisi, od pesme, ideje, tripa... ko zna sta bih radio... muljao bih i petljao dok mi se ne uchini o.k.
Kada su ritam gitare u pitanju, nekada volim i da ih duplo snimam i paniram levo i desno, jer koliko god ovaj precizno da svira, ne moze da odsvira dva puta bas isto, pa te sitne razlike u njegovoj metrici obicno prave lepe stereo kakofonijice....

Naravno, pre svega je bitno da su te gitare snimljene kako treba, a to zavisi od puno stvari...

Eto... izneo sam nesto od svojih tripova i razmisljanja, sa namerom da pomognem, a kome padne na pamet da se zgrazava, neka vodi rachuna da mogu da ga NABIJEM NA KOLAC i to ne vrbov, vec iverov i neomascen

Achtung!!! Ovo su sve tripovi i neki moj pristup akusticnim gitarama i niposto ne znaci da to treba tako...

Last edited by idekius; 04-05-2007 at 01:25 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2007, 03:09 AM   #16
Mogli
Stara Rumski Elita 2003.

Mogli's Avatar

Mogu ti reci da dobro radis! I ja ne volim kad akusticna gitara od silnih korusa pocne liciti na elektricnu! Koristio sam neke fore kad su u pitanje steel gitare, ali nylon trazi neko drugo iskustvo, bar se meni tako cini. Normalno, da bi to delovalo ozbiljno. Hvala na savetima, bice nesto!
Mogli is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2007, 09:14 AM   #17
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

pravilo je da nema pravila. sve zavisi kako si usnimio! ako je to odlicno snimljeno, one ce da je'u kevu i da su dry bez efekata! oni mogu samo da jos nabudze sve lepo. ne znam, po meni ne mozes dobiti instant odgovor i tehniku. mora se chut snimak pa eventualno komentarisati a od preseta nema leba bas zato sto otkud on zna kako si ti to snimio?
baci mp3 pa da cujemo

pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2007, 10:35 AM   #18
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
pravilo je da nema pravila. sve zavisi kako si usnimio! ako je to odlicno snimljeno, one ce da je'u kevu i da su dry bez efekata! oni mogu samo da jos nabudze sve lepo. ne znam, po meni ne mozes dobiti instant odgovor i tehniku. mora se chut snimak pa eventualno komentarisati a od preseta nema leba bas zato sto otkud on zna kako si ti to snimio?
baci mp3 pa da cujemo

pozz
Rekoh ja to jos pre 2 kilometra...

Old 04-05-2007, 11:20 AM   #19
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Rekoh ja to jos pre 2 kilometra...
sorry
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 04-05-2007, 12:59 PM   #20
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

HAHAHA, pa nisam ja to tebi rekao, nego mi drago da jos neko isto misli

Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules