|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Junior Member
|
![]()
kad se ja nadjem u takvoj situaciji i kad sam napravio vise patterna,na audio traku kao insert ubacim Drumagog vst i zamijenim kick nekim boljim....patterni ostaju,samo je kick drugachiji...malo ga nashtelujesh i to je to....
inache , totalna tlaka chistit kojekakve shatro samplove,kad ih s ovakvim alatima kao sto je Drumagog mozesh totalno zamijeniti,a da ne izgubish smisao u tracku na kojem radish.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Senior Member
|
![]()
Ja sam cesto u proslosti radio sa semplovima loseg kvaliteta(zvucnog).Zasto ne iseces deo pesme i okacis da bar ljudi cuju o cemu se radi??
Ja npr. kad koristim neki losiji sempl bubnja,dodam neki koji zvuci bolje da malo popuni praznine i poboljsa zvuk..Mozes i ti da probas da dodas novu drum liniju preko tog sempla..Experimentisi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
VIP Member
|
![]()
pa kakav ti je sampl? jel ima neke muzike ili je samo drum loop? Sta ti je bitnije - zvuk bubnja na njemu ili mizika (ako je ima) ?
Kvalitet mu nemozes poboljsati, ali mozes da ga presviras sa istim zvukovima, i zadrzis sample ispod da mu da boju...i onda je koma. Samo nije lako i nemoze svako to uradi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
ne nema muziku , samo drum loop.
Samo mi je taj drum loop bitan , da bude boljeg kvaliteta... zato sto cela pesma zbog njega zvuchi kao da je 96 kbps. Kako udari bilo kick , bilo snare , zajedno sa tim zvukom se chuje pucketaj ![]() Ja sam vec zaboravio za ovaj post,posto sam se vec pomirio sa tim da ne moze nishta da se uradi... Mada mogao bi da okachim taj loop i da jurim nekoga ko se bavi produciranjem beat-ova , pa da vidim mozda ima neko taj isti sempl samo kvalitetniji...
![]() |
#15 |
Member
|
![]()
kad se oboji malo kompresorom u sound forge-u i normalizuje , malo je bolje ...
Mada , okachio sam pesmu na myspace, pa ako neko ko ( kao ja ) ima vremena da se malo zamajava , sluchajno poslusha stvar, voleo bih da znam shta bi tu moglo jos da se uradi ,ali ne oko ideje,nego oko "produkcije"... imajuci u vidu da ne posedujem nishta od opreme sem shtrokavog kompa...
![]() |
#16 |
Banned
|
![]()
u elektornoskoj muzici ponekad to i nje tako loše, čak imaju i oni plaginovi što prave efekat "slabijeg kvaliteta"...mada ipak mnogo zavisi od toga šta želiš da postigneš i kakav je fazon pjesme...posalji mi loop na pm i ja cu da ti isrogramiram takav..nije problem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
poslusao pesmu / e....ako je ona prva, sound je 100% cool. Da ga nabudzis da udara, sve bi izgubilo taj fazon i atmosferu.. Ovako ima super retro-kitch fazon. Bas radi. Samo mnogo su ti "sarene" pesme..jedna udara Drum & Bass, jedna chill out...treca onakva...al nema veze. Vazno je da se radi nesto. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Member
|
![]()
jeste , Metro...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Da li je moguce... | RetroMan | Predlozi i sugestije | 2 | 23-04-2008 03:44 PM |
Rezolucija fajla (Koliko bita i koji Sample rate) | korenjak | Audio Software | 27 | 09-11-2007 02:39 PM |